Wiedźmin 3: Dziki Gon

+
Czytam właśnie, że wyciekła data premiery nowego Batmana i że prawdopodobnie będzie to 24.02.2015. Nie wiadomo, czy dana informacja jest prawdziwa, ale zgadza się to z doniesieniami o wydaniu w Q1. W takim przypadku mielibyśmy 20.02 - The Order 1886, 24.02 - Wiedźmina i Batmana, a do tego także w lutym Dying Light. Cztery bardzo duże premiery w tym samym czasie. Co ciekawe wszystkie gry dystrybuje Warner Bros w Ameryce.

Jeżeli stanie się jak napisałem wyżej to Wiedźmin będzie miał ciężko osiągnąć tak dobrą sprzedaż na jaką liczymy. Warner Bros zrobi CDP Red bardzo niemiłą niespodziankę. :(

PS. Budzi to też obawy na ile WB się przyłoży do promocji W3 jeżeli mają reklamować swoją grę.

Last edited:
Na tyle polaków co żyje w Ameryce to i tak się sporo sprzeda. :p Zresztą nie ma się co martwić Batman i The Order 1886 nie mają z grami RPG nic wspólnego do tego The Order wychodzi tylko na PS4, więc cała sprzedaż zależy od tego na jaki gatunek w danym momencie będzie zapotrzebowanie, chociaż i tak myślę, że sprzedaż Wiedźmina za oceanem będzie bardzo wysoka.

Dodajcie do tego fakt, że Stephen Hawking w 2007 roku udowodnił doświadczalnie, że prawa fizyki zabraniają kupowania dwóch gier jeśli ich premiera jest w tym samym miesiącu. To właśnie to doświadczenie spowodowało jego paraliż! Tak więc macie rację- nikt nie będzie ryzykował zakupu. :(

@Upiorny Orszak
Ja gram w różne tytuły począwszy od tych kojarzących się z grami dla dzieci (a są świetne także dla dorosłych) Rayman Legends, czy Child of Light, poprzez gry akcji typu Tomb Raider, na horrorach jak Outlast kończąc. Lubię po prostu dobre tytuły. Myślę, że wielu graczy ma podobnie do mnie. Zgodzę się, że Wiedźmin pewnie i tak się sprzeda dobrze, ale zawsze mógłby lepiej bez mega premiery (bo seria Batman co by nie mówić jest popularniejsza niż Wiedźmin) w tym samym czasie. Chciałbym po premierze zobaczyć w zestawieniu sprzedaży W3 na miejscu pierwszym, a nie drugim lub trzecim.
@greeks
Oczywiście można kupić więcej gier, ale gdybym chciał ograć te cztery na PS4 lub XONE to kosztowałoby mnie to w okolicy 1000zł. Czy można kupić inną grę kilka tygodni później? Pewnie, że można, ale w Q1 Kojima celuje z Metal Gear Solid, a Sony z Bloodborne. Potem też jest zatrzęsienie dobrych tytułów.
Poza tym zazwyczaj Ci których stać na kupno kilku gier na raz, nie mają czasu na ogrywanie kilku tytułów. Wybiorą jeden, a następny powiedzmy za 3 miesiące.

Ja osobiście mam już preoder Wiedźmina i nic mnie nie odciągnie od niego w lutym, ale tu chodzi o wynik globalny sprzedaży, a ten może być gorszy niż spodziewany.

Last edited:
[...]
Ja osobiście mam już preoder Wiedźmina i nic mnie nie odciągnie od niego w lutym, ale tu chodzi o wynik globalny sprzedaży, a ten może być gorszy niż spodziewany.
Z jednym ale -Widźmin 3 tak samo jak W1 i W2 to RPGi.. Bardzo dobre RPGi.
Najprawdopodobniej przez to, że ukażą się w tym "samym" czasie inne dobre produkcje zyski ze sprzedaży nie będą niższe (znacząco niższe) ale bardziej rozciągnięte w czasie... Poza tym podobno ma być dużo robione w sprawie W3 i jego popularyzacji (otoczki marketingowej)

Guest 3669645

Guest
UWAGA: Jeśli jest tutaj ktoś, kto na FB lajkuje niejakiego Dakanna, radzę nie czytać jego najnowszych wpisów i najlepiej natychmiast przerwać subskrypcję.

Dzięki temu Panu już mam zepsutą grę.

Wybaczcie za offtop, ale uznałem że w razie czego dla niektórych może nie być za późno.

@Zawiszay chodzi o jego stronę, ale na profil też lepiej uważać.

Last edited by a moderator:
UWAGA: Jeśli jest tutaj ktoś, kto na FB lajkuje niejakiego Dakanna, radzę nie czytać jego najnowszych wpisów i najlepiej natychmiast przerwać subskrypcję.

Dzięki temu Panu już mam zepsutą grę.

Wybaczcie za offtop, ale uznałem że w razie czego dla niektórych może nie być za późno.
Wszedłem na jego profil i nie widzę nic dziwnego. Ostatnia aktywność 12 marca.

Najlepiej to ograniczyć przeglądanie artykułów spoza forum i trzymać się tego co tutaj mamy na forum, ewentualnie sprawdzonych materiałów. Ogólnie to rzadko przeglądam tu tematy o W3, do większości nie zaglądam, bo po co sobie psuć odkrywanie świata? Coś tam wiem (z grubsza), reszta mnie kompletnie nie obchodzi. To czy się dowiem o jakimś tam ważnym aspekcie, czy pierdółce, to nie zmieni mojej decyzji co do zagrania w Wiedźmina. Wiem, że będzie to znakomita produkcja i na tym etapie wolę przystopować.

Pamiętam jak zagrałem po raz pierwszy w Gothica (mojego pierwszego RPG), o którym nic poza najważniejszymi informacjami nie wiedziałem i właśnie największą frajdą było poznawanie czegoś kompletnie nieznanego. Podobnie było z obydwoma Wiedźminami, też mało wiedziałem, a gra była poezją. Tylko ja zacząłem o tyłka strony - najpierw gry, potem książki. :) Radziłbym niektórym trochę odpocząć, przecież jest tyle fajnych tematów niezwiązanych z Wiedźminem. ;)

GRY-Online też spoilują i w dodatku łamią prawo, wykorzystując materiały, do których nie mają praw. Trzeba unikać wiadomości o W3 przez jakiś czas.

Tymczasem można zagłosować na W3 na na Gamespocie (głosowanie na najlepszą grę E3 na PC)

Trzeba kliknąć wybraną grę (JEDNĄ) i podać jakieś imię i nazwisko oraz adres e-mail. Oczywiście niekoniecznie prawdziwe, bo nagrody i tak mogą wygrać tylko obywatele USA.

Nic mnie w życiu jeszcze tak nie zirytowało jak ten wyciek. Szczęście przynajmniej, że nie natknąłem się na żadne spoilery. Tyle tylko, że przez następne 8 miesięcy będę żył w psychozie, obawiając się, że niechcący, w najmniej spodziewanym miejscu natknę się na te niepożądane informacje.
Zirytowało mnie też to, że praktycznie niektórzy pechowcy mają już zepsutą grę, a to za sprawą nieodpowiedzialności niektórych ludzi, bezczelnie publikujących informacje dt. fabuły i jej zakończenia.
Sprawca powinien zostać wytropiony i ukarany jak najsurowiej.

@Death666Boy Poza tym takimi tekstami robisz antyreklamę dla W3, bo każdy się spodziewa zaskakującego zakończenia. Jednak REDzi sami pisali, że spoilery mogą negatywnie wpłynąć na odbiór gry i ja się nie dziwię.

@Death666Boy Poza tym takimi tekstami robisz antyreklamę dla W3, bo każdy się spodziewa zaskakującego zakończenia. Jednak REDzi sami pisali, że spoilery mogą negatywnie wpłynąć na odbiór gry i ja się nie dziwię.

Na serwisie gram.pl był news o wycieku i było w nim napisane - Wyciek spowodował, że akcje CD Projektu w dniu dzisiejszym taniały nawet o 3,8%, do 16,1 zł.

Top Bottom