Wiedźmin 3: Dziki Gon

+
Czy będzie wiedźmin 3 edycja rozszerzona ?

RED'zi mówili że chcą tego uniknąć w Trzeciej części, ponieważ poprzednie jak wiedzą wszyscy wypuszczali niedopracowane to potem musiały wychodzić edycje rozszerzone. Z tą częścią ma tak nie być.

Czy będzie wiedźmin 3 edycja rozszerzona ?

Możliwe, że będzie, ale tylko w jednym przypadku. Jeżeli po rozpoczęciu sprzedaży w lutym 2015, zostanie powiedzmy po +/- 6-12 miesiącach (może na święta grudniowe 2015, ewentualnie luty 2016) wypuszczony BARDZO duży dodatek - tak powiedzmy 45-85 dodatkowych godzin misji pobocznych i (równoległego) wątku głównego. Wówczas będzie bardzo prawdopodobne, że taka "Wersja rozszerzona" wyjdzie.

To, czy "dodatek" będzie wypuszczony, jako pełnoprawny dodatek, bądź osobna gra i czy będzie za to trzeba osobno płacić (chodzi o posiadaczy W3 z lutego 2015) to już zupełnie inna kwestia.

Co zawartości dodatku w postaci:
[...] Będzie dodawała gnomy, kościanego pokera, turowy system walki, 1500h nowych questów oraz karty i płócienna mapę w pudełku.
Ja bym dodał jeszcze Brokylon, całą Wyzimę, oraz Cintrę... oraz oczywiście Powiss :p

kiepski model Yen, "downgrade", filtry, wielkość mapy itp. byłby najmniejszym problemem.
Ależ to są najmniejsze problemy, oczywiście z wyjątkiem modelu Yen. Problemem jest brak gnomów i niziołki wyglądające jak wygolone krasnale :p

Tajny posłaniec dociera do Kaer Morhen? Ke? :p Emhyr pewnie dużo wie, ale czy o położeniu naszej warowni... Wątpię.
Khem, khem, kto z najbliższych znajomych Geralta spędził parę ostatnich miesięcy spędził na dworze cesarskim pod opieką Vattiera? :>

Ehh... Marzy mi się szalony antagonista na miarę Jokera oraz Vasa. To by było coś.
Hektor Kraft van Ebbing?

Sorki, będzie to ekskluzywny dodatek do ER na X1.
Nie-e, ekskluzywnym DLC na XONE będzie Kropierz Cesarski dla Płotki.

W temacie o grafice wypowiedź o rzeczowej męskiej wypowiedzi nasunęła mi, że w końcu chciałbym usłyszeć takową na temat importu sejwów. Choć sam mam PC, to trochę mnie denerwuje od kilku miesięcy powtarzanie, że pracują nad rozwiązaniem tego na konsolach. Przytaczają również rozwiązanie w postaci ankiety w prologu, ale jaki sens miałby wtedy import na PC, skoro każdy mógłby sobie wybrać decyzje i stan świata?

Ale a propos czego to "normalny"? Jaki jest sens importu zapisów, skoro w grze i tak pojawi się ankieta, bo na konsolach nie ma jak zapisu przenieść? Co do pożyczenia nieco od BioWare, zgadzam się, świetne rozwiązanie.

A propos "zawartości edycji rozszerzonej":
Frytki... cola... A gdzie popcorn w zestawie? ;D

Last edited:
Ale a propos czego to "normalny"? Jaki jest sens importu zapisów, skoro w grze i tak pojawi się ankieta, bo na konsolach nie ma jak zapisu przenieść?
Z importu zwykłych save'ów mogą przejść przedmioty, a ankieta posłuży tylko zmiennym.

Ale a propos czego to "normalny"? Jaki jest sens importu zapisów, skoro w grze i tak pojawi się ankieta, bo na konsolach nie ma jak zapisu przenieść? Co do pożyczenia nieco od BioWare, zgadzam się, świetne rozwiązanie.

Szczerze mam nadzieję, że taki sam wybór będzie także na PC - bo szczerze, jeżeli ktoś chciałby spróbować przejść grę z innym "początkiem"... .to co? Musi przejść W1 i W2 od początku..... oby nie

Pytanie do @Marcin Momot - czy ta sama opcja z tzw. "tworzeniem świata początkowego", które ma być dostępne dla konsol będzie także dostępne dla posiadaczy PC?

-------------
Ed.

Z importu zwykłych save'ów mogą przejść przedmioty, a ankieta posłuży tylko zmiennym.
Dokładnie tak jak mówi Wroobelek
Podobno ekwipunek nie będzie się importował.
Tak mówił ktoś z Redów - argumentując to tym, że całkowicie rozwaliło by "ekonomię". Poza tym jak sens mieć już wymaksowany sprzęt na początku gry?

Last edited:
Tak mówił ktoś z Redów - argumentując to tym, że całkowicie rozwaliło by "ekonomię". Poza tym jak sens mieć już wymaksowany sprzęt na początku gry?
Niezbyt im na razie wierzę, dopiero w grze się przekonamy. Zbyt wiele informacji jest sprzecznych. A sens jest, bo mogą to być przedmioty stracone na początku.

@up
No to przecież jedno nie wyklucza drugiego. Trójka może się skończyć godnie i z przytupem, jak mówisz. No, a dla Geralta może być już inna historia (albo dla Ciri jako głównej bohaterki- wcale bym się nie zdziwił, gdyby to ona nią była gdyby CDP zdecydował się na kontynuację).

Last edited:
Top Bottom