Wiedźmin 3: Dziki Gon

+
Każdy mniej lub bardziej zorientowany domyśli się pewnych faktów po obejrzeniu intra W3, a po obejrzeniu intra W2 nikt się niczego nie domyślał, chociażby znał sagę (kto to jest ten łysy, czemu ich zamroził i zabił tego króla). Tutaj też intro nadaje sens historii: jest kobieta, Geralt za nią podąża, widzi gdzie uciekła, a teraz hyc do gry i kontynuuj graczu historię rozpoczętą w intrze.
Może tak, a może nie. Ludzie są różni... w dużej cześć mocno nie ogarnięci. Ja poza tym nie komentowałem treści, bo tu i po tytule jaki po samej treści intra faktycznie można się domyślić o co chodzi. Ja odniosłem się do tego jak to powiedziałem "pokazu slajdów" Mi intro pasuje.
Tylko wolałbym by było dłuższe :) czy to źle?

A narzekania (z wcześniejszego twojego postu) na brak narracji w inrze jakoś nie zauważyłem. Tylko "trollowe" pytania "a czym się rożni polska wersja od np. takiej angielskiej" :D

P.S. Nie jestem pewien, czy gracz od razu znajdzie się na tym polu bitewnym, choć było by to ciekawe, ale jak w takim razie miało by się to do zapowiedzi redów o samouczku w "małym hubie" - bitwa jeśli już mogła rozegrać się na ziemiach niczyich... Chyba, że są to okolice Wyzimy i dlatego tzw. "mały zamknięty hub". Większość jednak obstawia Kaer Morhen jako miejsce samouczka.

Last edited:
Chyba, że są to okolice Wyzimy i dlatego tzw. "mały zamknięty hub". Większość jednak obstawia Kaer Morhen jako miejsce samouczka.
eurogamer.net said:
The action takes place near the Temerian kingdom's capital of Vizima, and follows Geralt and his witcher mentor Vesemir in pursuit of powerful sorceress Yennefer - Geralt's long lost love.

Yennefer sent Geralt a letter asking for a meet, but the village they were to rendezvous at was destroyed. Where to next? Geralt - you - must follow the trail.
Żródło
Na podstawie tych informacji, można wywnioskować, że "początkowy mini-hub" to właśnie część Wyzimy, a zaraz po intrze ujrzymy Geralta razem z Vesemirem, podążających śladem Yennefer.

Żródło
Na podstawie tych informacji, można wywnioskować, że "początkowy mini-hub" to właśnie część Wyzimy, a zaraz po intrze ujrzymy Geralta razem z Vesemirem, podążających śladem Yennefer.

A no owszem po tym Kaer Morhen ma raczej małe szanse na bycie samouczkiem/prologiem, ale jednak ta Vizima to według mnie zbyt rozbudowana sama w sobie lokacja aby tam się odbył samouczek-nie ważne jak okrojone to i tak w końcu ogromne miasto więc strasznie chaotyczne by to było aby uczyć się w takim miejscu(za dużo się dookoła dzieje albo przynajmniej powinno), ja po tym bym bardziej obstawiał właśnie tą wioskę w której się mieli spotkać, tam idealnie można by przeprowadzić takie liniowe pokierowanie nowym graczem jak sterować Geraltem i tym wszystkim co jest w świecie gry.

Oj @Wroobelek , Wroobelek, ja wiem że to przez przypadek, ale Niebiescy znów (tym razem przez Ciebie) będą smutni.

Co do "naszego" biadolenia - zgadzam się z tobą
[...]

Oczywiście miałeś rację. ;)

To intro moim zdaniem wcale nie gryzie się z ewentualnością odbycia samouczka w Kaer Morhen. Po włączeniu gry i obejrzeniu jakiegoś pierwszego filmiku wprowadzającego lądowalibyśmy w KM celem odbycia samouczka. Pod koniec przyleciałby kruk przynosząc wiadomość od Yennefer. Geralt wyrusza na spotkanie, oglądamy zaprezentowane nam wczoraj intro gry właściwej, po czym rozpoczynamy rozgrywkę.

Oczywiście miałeś rację. ;)

To intro moim zdaniem wcale nie gryzie się z ewentualnością odbycia samouczka w Kaer Morhen. Po włączeniu gry i obejrzeniu jakiegoś pierwszego filmiku wprowadzającego lądowalibyśmy w KM celem odbycia samouczka. Pod koniec przyleciałby kruk przynosząc wiadomość od Yennefer. Geralt wyrusza na spotkanie, oglądamy zaprezentowane nam wczoraj intro gry właściwej, po czym rozpoczynamy rozgrywkę.

CGI puszczone w trakcie gry? Nie jako intro/outro? Szczerze wątpię i zupełnie to nie w duchu poprzednich części gry.

Ja po obejrzeniu intra już jestem prawie na 100 % przekonany że prolog będzie miał miejsce w Wyzimie i okolicach, wziąłem to miejsce i zaznaczyłem, zresztą jest ono również oddzielone przez REDów szczeliną:
Nie wydaje mi się aby to miejsce było za duże jak na prolog który według wcześniejszych wypowiedzi Redów ma trwać około 3 godzin. Później po zakończeniu prologu przejdziemy prawdopodobnie przez ten niebieski zaznaczony tunel na górze mapy bo jest to defacto jedyne miejsce którego nie obejmuje szczelina przez który wejdziemy do obozu Nilfgardczyków, w czasie trwania prologu pewnie to miejsce będzie zablokowane przez wojsko dopóki nie dostaniemy zgody Emhyra na opuszczenie Wyzimy.

Tak ja to widzę, i uważam że ma to znacznie większy sens niż rozpoczynanie w Kaer Morhen.

Last edited:
Czyli w świetle ostatnich wieści, bardzo możliwe jest, iż to miasto w tle to Wyzima, o czym już kiedyś pisałem:

Tak ma to sens, kto wie może nawet te trupy na zdjęciu są po tej sporej bitwie z intra w której decydowały się losy Wyzimy?

Guest 3669645

Guest
To na fotce to nie Wyzima, tylko warownia z Ziem Niczyich. Wyzimy nie będzie w całości.

A niewieta czy gameplej z Poznania bedzie gdzies opublikowany?
Przed napisaniem tego postu musiałeś przejrzeć wcześniejsze....
Czego nie zrozumiałeś w Postach od Moderów i nie tylko, że nie należy w temacie o linkach pisać komentarzy, pytać się i ogólnie spamoewać???

Bach ban... - ale pewnie jeszcze nie teraz.

A tak wracając do pytania - tak zapewne przez CDP - ale kiedy, nie wiadomo.

Ktos zamawiał teraz gre na GRAM.PL ? Po wybraniu wszystkiego strona mi nie reaguje na przycisk ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE. Produkt mam w koszyku i dalej nie moge przejść do zamówienia.

edit - ok, poradzilem sobie (przez przypadek :) ) tym samym zrezygnowałem ze steelbooka od cdp na rzecz medalionu od gram.pl

Last edited:
[...] Mam do was bardzo wielką prośbę:
@Yakin @mitek24 / @Verumunt z Wyzimy / tommiyacht
Nic bardziej nie wkurza na tym forum niż otwarcie tematu z linkami i zamiast znalezienia tam nowego materiału widzi się pieprzenie za przeproszeniem.... ględzenie

Czy to taki problem skopiować odpowiedni post, cytat itp. i przenieść się z nim do odpowiedniego tematu, np tutaj (patrz poniżej)?
@tommiyacht mogłeś zrobić to samo co ja a nie dopisywać kolejny post..

Niedowiary :)
"Abp Gądecki widział trailery i ma poważne zastrzeżenia"
,, Dużo wskazuje, że ta kobieta ucieka się do magii płynącej od bliżej niezidentyfikowanych pogańskich bóstw. To sprzeczne z nauką Kościoła. ''
http://aszdziennik.pl/114055,polska-premiera-wiedzmina-3-zagrozona-abp-gadecki-widzial-trailery-i-ma-powazne-zastrzezenia
Jak dobrze zauważył Yakin - tekst jest zmyślony.
Przeczytałeś ten dopisek na dole, że to wszystko jest zmyślone ;)?
@daniela batemarco - jeżeli tego nie zauważyłeś wcześniej, to dodaj odpowiedni tekst wyjaśniający w swoim poście. Jeżeli nie jest to gówniarskie Trollowanie.
Takie jest moje zdanie.

------------------------
@Verumunt z Wyzimy - nie zrozumiałeś, o tym, że zmyślone napisałem, nie do Ciebie. Ciebie proszę o nie pisanie postów nic nie wnoszących w "temacie z linkami" i tyle.

Last edited:
Ja mam pytanie jak Wy się tu w ogóle dostaliście - na tymo forum, skoro nie potraficie czytać...
@Yakin @mitek24 / @Verumunt z Wyzimy / tommiyacht
Nic bardziej nie wkurza na tym forum niż otwarcie tematu z linkami i zamiast znalezienia tam nowego materiału widzi się pieprzenie za przeproszeniem....

Czy to taki problem skopiować odpowiedni post, cytat itp. i przenieść się z nim do odpowiedniego tematu, np tutaj (patrz poniżej)?
@tommiyacht mogłeś zrobić to samo co ja a nie dopisywać kolejny post..

Jak dobrze zauważył Yakin - tekst jest zmyślony.
@daniela batemarco - jeżeli tego nie zauważyłeś wcześniej, to dodaj odpowiedni tekst wyjaśniający w swoim poście. Jeżeli nie jest to gówniarskie Trollowanie.
Takie jest moje zdanie.

Nawalasz na nas że nie czytamy, sam widocznie nie umiesz doczytac gdyż to że to na ASZu jest zmyślone, zostało napisane już z 4 razy i nie trzeba więcej powtarzac.

Edit:

Ale do błędu popełnionego się przyznaje.

Last edited:
Każdy może się pomylić, tak jak ja :). Co z resztą zaraz po zauważeniu zgłosiłem, tylko chyba obecnie nie ma żadnego z moderatorów na forum, bo jestem pewien, że wszystkie te posty byłyby już skasowane. Nie trzeba się tak bulwersować :p.
No tak każdemu może się zdarzyć yhm..:whistle:

Jeden by mnie pewnie nie ruszył ale kilka pod rząd, spadłem z krzesła ;) ok idę po herbatę :p

Oho - poszło czyszczenie.

Wiem, jestem uciążliwy ale nie moge nadal znaleźc nigdzie ani na forum ani w ,,internetach" odpowiedzi. Wie ktoś o co chodzi z tym ,,Stylowy Rękaw Ochronny" ?

Top Bottom