Wiedźmin 3: edycja kolekcjonerska

+
Ewentualnie wspierać CDPR lub po prostu są fanami i bardziej lepiej im się gra w grę gdy wiedzą, że mają pełny komplet (nie każdy to zrozumie więc nie czepiajcie się)..

Właśnie ja. xD
Też bym przegapił, gdyby mnie nie pokusiło wejść wtedy na forum.

@napeoleon_Pl Pieniądze sie zdobywa w pracy co tez tobie polecam. To nie żadna zazdrość, po prostu jak sie patrzy na Allegro to juz ludzie licytują kolekcjonerki za 850 gdzie autor zastrzega ze trzeba jeszcze dopłacić cenę właściwa kolekcjonerki. Czyli wychodzi jakieś 1100 zł. Podeśle aukcje jak będę w domu, bo narazie podróżuję. Takie zarabianie to czyste kretyństwo i po prostu typowa zachłanność o szybko najbardziej oczekiwana gra, nakupie kolekcjonerek i sprzedam z zyskiem, - to przykład zwykłego krętactwa Polaków a skoro tobie to nie przeszkadza też jesteś Krętacz , oby po jak najmniejszej lini oporu co nie?

Jak się nie umie przekonać do swoich racji to trzeba próbować obrażać, cnie? Szkoda, że nawet to Ci nie wychodzi... A gra na giełdzie to to też oszustwo? Kupujesz taniej sprzedajesz drożej... Czysto zysk i póki wielu Polaków tego nie pojmie to będzie im ciężko... Ale mentalności od razu nie zmienisz.

Ps. Gdybyś nie zauważył nie mówie o Polakach którzy się tego dopiero uczą i dają ceny z kosmosu... Ew liczą na desperatów. A na ludzi którzy sprzedają EK po jakieś 600 zł...

Pps. Pisze też o jednej/dwóch dodatkowych sztukach a nie dwudziestu co mi zarzucasz.

Last edited:
Przyznam, że na edycji kolekcjonerskiej się "zawiodłem". Figurka jest piękna no i w ogóle... ale nie ma wersji dla graczy z ograniczonym miejscem. Chętnie dałbym nawet dużo większe pieniądze za wersję np. z małą metalową figurką Geralta lub np. z kolekcją monet Wiedźminlandii. Może warto rozważyć coś takiego da Edycji Rozszerzonej.

Treść aukcji pewnego typa z allegro " Ja odsprzedaje tylko swoje wniesione zamowienie. Nakład został wyczerpany, a ja sprzedaje swoje sztuki tej gry. Wiadomo wartość gry będzie rosła z czasem, bo nakład jest ograniczony. Mam na sprzedaż nawet konto, na którym jest zamowienie na 2 sztuki, które przyjdą bezpośrednio do kupca po zapłacie za konto i właściwe gry."
I jak tu sie na takich nie zderenwować

nie wiem czy było ale .. WTF ?

Sam zarezerwowałem EK ale również uważam, że ludzie którzy sprzedają je na allegro po 800 zł to oszuści a to dlatego, że w praktyce sprzedają coś czego nie mają i nie ponoszą sami ryzyka. W efekcie sztucznie podbijają cenę i blokują EK dla tych którzy naprawdę jej chcą. A jeśli ktoś chce być "przedsiębiorczy" to niech najpierw zapłaci te 7000 zł za 20 EK i wtedy je wystawią na allegro. Ciekawe czy wtedy ceny byłyby równie wysokie jak teraz. Jedynych ludzi do których nic nie mam to ci co jawnie piszą, że wystawiają jedynie rezerwacje.

to przykład zwykłego krętactwa Polaków a skoro tobie to nie przeszkadza też jesteś Krętacz , oby po jak najmniejszej lini oporu co nie?
A Tobie się wydaje, że spekulanci to rodzimy wynalazek i najpopularniejszy w Polsce? Nope, w żadnym razie. Spekulanci zawsze pojawiają się tam, gdzie deficytowe dobra. Ich rodzaj nie ma tu większego znaczenia dla spekulanta: to może być edycja kolekcjonerska gry czy bilet na mecz; drzewiej były to telewizory i meble, które po zakupie w sklepie (w wielogodzinnej, nierzadko kilkudniowej kolejce) opychało się z pocałowaniem ręki na giełdzie. Ja wiem, że wszędzie na świecie jest zajebiście (tylko nie w Polsce), a wszyscy obcokrajowcy są lepsi niż rodacy, ale naprawdę nie musisz tu manifestować swojego kompleksu niższości.

jakimiś specjalnymi edycjami w emipku? Czy po prostu są to bzdury?
Ano CDP istotnie złożył pozew - tak jest napisane w raporcie finansowym spółki. Istotnie może to oznaczać, że edycja specjalna w empikach się nie pojawi. Ja bym z tymi złodziejami interesu nie robił.

Tylko, wiesz interes jest "musowy", bo Oni sprzedają lwią część gier w Polsce, i CDPR nie może się pozbawiać tak świetnego źródła zarobku. Ostatnimi czasy na nocnej premierze Diablo 3 w Empikach (kilku wybranych) poszło w noc kilka tysięcy sztuk, także tego...

Tylko, wiesz interes jest "musowy", bo Oni sprzedają lwią część gier w Polsce, i CDPR nie może się pozbawiać tak świetnego źródła zarobku. Ostatnimi czasy na nocnej premierze Diablo 3 w Empikach (kilku wybranych) poszło w noc kilka tysięcy sztuk, także tego...

Przy składaniu zamówienia na Wiedźmina Edycję Kolekcjonerską nie widziałem nigdzie loga Empik a mimo to na drugi dzień kolekcjonerek nie było także jak widzisz CDProjekt RED świetnie sobie bez empika poradzi, czy będą tam do zdobycia czy nie to są nadal tylko i wyłącznie spekulacje bez pokrycia.

Przy składaniu zamówienia na Wiedźmina Edycję Kolekcjonerską nie widziałem nigdzie loga Empik a mimo to na drugi dzień kolekcjonerek nie było także jak widzisz CDProjekt RED świetnie sobie bez empika poradzi, czy będą tam do zdobycia czy nie to są nadal tylko i wyłącznie spekulacje bez pokrycia.
Nie chodziło mi tylko o kolekcjonerkę, ale o sprzedaż w Polsce ogólnie, której wysokiej nie da się zrobić bez Empiku i kropka. Zresztą CDPR zawsze w jakiś tam sposób współpracował empikiem przy wydawaniu kolejnych części gry.

@Vojtas widzę znalazł sie kolejny gość chcący sie szybko i w łatwy sposób wzbogacić. Niestety tak sie nie da. Osoby, które wiodą z tego życie to jakieś 1/100 promila ludności swiata. Pieniądze sie zdobywa w uczciwej pracy, a nie na wyszukiwaniu luk w prawie czy takim postępowaniu i tyle. Uważasz inaczej? Twoja wola, zarabiaj jak chcesz, ja tylko wyraziłem opinie o ludziach, którzy powykupowali kolekcjonerki i teraz ludzie z forum rozpaczają bo juz dla nich nie ma i tyle.!

Ps. W żaden sposób nie chciałem cie urazić, nie odbieraj tego osobiście
Pps. Dlaczego w polskich głowach siedzi mit, ze jedyny sklep który zagwarantuje grze sukces jest Empik?
Ppps. Zauwazyliscie, ze wszędzie gdzie przeczuwa sie jakiś sukces pojawia sie Angora i Wyborcza? To są dopiero cwaniaki

@Vojtas widzę znalazł sie kolejny gość chcący sie szybko i w łatwy sposób wzbogacić. [...] Twoja wola, zarabiaj jak chcesz, ja tylko wyraziłem opinie o ludziach, którzy powykupowali kolekcjonerki i teraz ludzie z forum rozpaczają bo juz dla nich nie ma i tyle.!
W ogóle nie zrozumiałeś. Ja nie popieram spekulantów - mówię jedynie, że dorabianie do tego starego jak świat zjawiska narodowej ideologii ("to tylko w Polsce, tylko Polacy takie świnie!") jest albo oznaką ignorancji, albo kompleksu niższości etnicznej.

Top Bottom