Wiedźmin 3: edycja kolekcjonerska

+
[...] Co do kolekcjonerki, zamówiłem, w sumie sam nie wiem po co, mam nadzieję, że artbook będzie solidny. W ogóle zakup W3 to dla mnie kilka achievmentów.
Pierwsza kolekcjonerka, pierwszy preorder, pierwszy raz wydanie takiej kasy na grę. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

No i dochodzi jeszcze kupno nowego kompa.

Mam dokładnie tak samo :]

No i mamy kolejną fotkę od studia UDock :)

New photos soon!

Co do sklepu (np.internetowego) to myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby sprzedawanie nie tylko koszulek ale gadżetów czy jakichś też innych rzeczy np. kalendarze, medaliony, jakies monety, naklejki itp. To są tylko przykłady.

Jeśli chcesz sobie zrobić koszulkę ze wzorem Wiedźmińskim na własny, niekomercyjny użytek nie potrzebujesz żadnej dodatkowej zgody.
To fajnie. Niemniej jednak są wyjątki - pamiętam, że swego czasu prawnicy LEGO ścigali fanowskie strony zamieszczające logotyp firmy i zdjęcia oficjalnych zestawów... :dead:

Odpowiedź z CDP w sprawie handlu EK na allegro :
Robert Kuraś, 16 cze 12:57:

Witam,
Dziękujemy za skontaktowanie się z działem obsługi klienta CDP.pl

Zapewniam Pana, iż systematycznie weryfikujemy "nadmiarowe" czy rażąco niedopuszczalne praktyki do jakich doszło podczas składania zamówień, co pozwala mieć nieco większą nadzieję na dostęp do wolnych egzemplarzy na liście rezerwowej. Ustaliliśmy zasadę 2 egz. Edycji Kolekcjonerskiej, 5 egz. Edycji Standardowej oraz oczywiście 1 egz. cyfrowej i na tej podstawie wszelkie niezgodne z zasadami zamówienia są odpowiednio przez nas sprawdzane i modyfikowane.
Pozdrawiam,
Robert Kuraś
Dział obsługi klienta CDP.pl

Jeszcze jeden cytat potwierdzający brak możliwości dodatkowego nakładu kolekcjonerki. Marcin Iwiński o edycji kolekcjonerskiej- "To będzie prawdziwy unikat, bo świadomie bardzo ograniczyliśmy ilość i żadnego dodatkowego nakładu nie będzie. Tak więc gratuluję wszystkim tym którym udało się ją zamówić."

Po pierwsze - każdy mógł sobie usiąść wieczorem do konferencji i kolekcjonerkę zamówić. Jeśli nie mógł, to następnego dnia jeszcze edycje kolekcjonerskie były dostępne (sam ją zamówiłem drugiego dnia sprzedaży).
Dwa, płacić będziemy dopiero w lutym przyszłego roku, więc wypłat do tego czasu będzie jeszcze co niemiara.

Po pierwsze - każdy mogł sobie usiąść wieczorem i pooglądać konferencję, a jeśli nie, to następnego dnia jeszcze kolekcjonerki były dostępne (sam ją zamówiłem drugiego dnia sprzedaży).
Dwa, płacić będziemy dopiero w lutym przyszłego roku, więc wypłat do tego czasu będzie jeszcze co niemiara.
Ogólnie kolekcjonerki były dostępne następnego dnia, zgodzę się z Tobą, ale edycja na PC została wyprzedana już 6 czerwca. Sprawdzałem o 1.30 w nocy, bo o tej godzinie wróciłem z wyjazdu i był komunikat że jest Wyprzedana :( to chyba że był jakiś błąd, ale odświeżałem kilka razy i pokazało mi to samo :p

No tak, walić ludzi, którzy nie byli akurat po wypłacie, kolekcjonerki są tylko dla wybranych.

Za wersję kolekcjonerską będzie się płaciło na klika tygodni przed premierą...

W Polsce wersję Kolekcjonerską można było zamówić w ciągu nie całych dwóch dni ... nie pamiętam dokładnie...

O konferencja, na której rozpoczęła się przed-sprzedaż mówiono już z tydzień, czy dwa przed samą konferencją...
Niektórzy mieli szczęście, było na pewno parę nieuczciwych osób (spora ilość kolekcjonerek) - te przypadki jak podał @kaczor112 zostaną zweryfikowane, byli tez ludzie totalnie zahajpowani, którzy chcieli (i mieli taką możliwość) śledzić konferencję na żywo... ale jak już wspomniałem kupić kolekcjonerkę można było przez niecałe dwie doby... Jeżeli o konferencji wiedziałeś - a wiedziałeś, jeżeli chociaż raz w ciągu tygodnia tu zajrzałeś / zajrzałaś to mogłeś / mogłaś kolekcjonerkę kupić...
Czy gdybym jej nie zamówił, a bardzo bym chciał ją dostać to czy byłbym niezadowolony? TAK.
Czy rozumiem podejście Redów do ograniczonej wersji edycji kolekcjonerskich? TAK.

----------
Ktoś zauważył, że edycja kolekcjonerska na PC wyszła najszybciej... Taki polski rynek. Ale jeżeli chciało się kolekcjonerkę można było ją dostać... ( a opcja zamiany wersji Sony, Xbox na PC pewnie jakaś by się znalazła)

Ogólnie kolekcjonerki były dostępne następnego dnia, zgodzę się z Tobą, ale edycja na PC została wyprzedana już 6 czerwca. Sprawdzałem o 1.30 w nocy, bo o tej godzinie wróciłem z wyjazdu i był komunikat że jest Wyprzedana :( to chyba że był jakiś błąd, ale odświeżałem kilka razy i pokazało mi to samo :p

Jeśli już, to została wyprzedana siódmego.
Potwierdzenie zamówienia otrzymałem 6 czerwca 2014 13:10.

Ja zamówiłem swoją kolekcjonerkę (PC) 6 po 16, więc jeśli nie było o 1:30 to pewnie był błąd.

Ja zamówiłem swoją kolekcjonerkę (PC) 6 po 16, więc jeśli nie było o 1:30 to pewnie był błąd.
Ok już śpieszę żeby sprostować fakt było to o 1.30 7 czerwca:). fakt byłem głupi, że nie sprawdziłem rano poczty zanim wyruszyłem na sesję sprawozdawczą, choć mail dotarł do mnie przed 11 a ja wyszedłem z domu po 8 więc nic by mi to nie dało:( Po tym jak sprzedaż mrocznej edycji była zapowiedziana na konferencji myślałem, ze tak będzie i teraz. dlatego myślałem ze jeszcze się załapię po powrocie, z tym że był to jak się okazuje cały dzień a nie kilka godzin.

Ok już śpieszę żeby sprostować fakt było to o 1.30 7 czerwca:). fakt byłem głupi, że nie sprawdziłem rano poczty zanim wyruszyłem na sesję sprawozdawczą, choć mail dotarł do mnie przed 11 a ja wyszedłem z domu po 8 więc nic by mi to nie dało:( Po tym jak sprzedaż mrocznej edycji była zapowiedziana na konferencji myślałem, ze tak będzie i teraz. dlatego myślałem ze jeszcze się załapię po powrocie, z tym że był to jak się okazuje cały dzień a nie kilka godzin.
Preoreder został ogłoszony i wystartował podczas konferencji CDPR.

Top Bottom