@fanktoy
Kapcie to zleciały wszystkim akurat po tym nieszczęsnym VGX, do którego to poziomu według bardzo wielu SoD się nie zbliżył. I niestety lwia część postów opierała się na porównaniach i krytyce, mimo że jak teraz słusznie każdy zauważa wszystko wyglądało wyśmienicie.
Z resztą posta się zgodzę. Ten trailer zawiera w sobie kilka, jeśli nie kilkanaście technicznych bubli. Nieostre, fatalne nawet w niektórych miejscach tekstury, albo takie których nie ma wcale - vide Geralt przy pościgu obok Yennefer.
Całość tego przedsięwzięcia można dodać do wpadek i dziwnych zagrań ze strony CDP RED, które powoli przestaję się bać nazywać amatorszczyzną.
Bo rzeczywiście takich materiałów nie skleja się na ostatnią chwilę. A jeśli już, to wypadałoby zadbać o to, żeby wszystko dopięte było na ostatni guzik.
I choć reżyseria poszczególnych scenek (nie trailera jako całości, o czym wspominałem przy innej okazji) jest co najmniej zadowalająca, tak wykonanie pozostałych elementów i okoliczności pozostawiają wiele do życzenia.
Nie wspominając o tym, że REDania otwarcie przyznała, jakoby Grudzień miał pozostać kolejnym miesiącem bez raczenia nas nowymi materiałami, a kampania marketingowa rozkręci się dopiero w styczniu.
Co ruch związany z marketingiem, to się dziwię. I martwię, niestety.
Mi zleciały po VGX i po SoD, bo wszystko zostało ulepszone (moim zdaniem czyli włosy, w dodatku białe, pokazali Wyzimę, potworków kilka, petardę (ten wybuch!), pokazali futro w ruchu, pływanie pod wodą (nieziemskie), widoczki ze skarpy, zamtuz, jaskinia, po prostu cudo. Wszystko wyglądało na idealnie dopieszczone. I kopara opadła, po VGX też i po SoD jeszcze bardziej. A później ten zwiastun, a teraz to. Po prostu dziwnie to wygląda skoro mieliśmy taką jakoś i każda scena niezależnie od pory dnia i oświetlenia (bo większość się tym zasłania) wyglądała, a tutaj co chwilę - "ta scena jest słaba, bo szron, ta scena słaba, bo jest zachmurzone, jak możesz nie wiedzieć, że jak jest zachmurzenie to gra wygląda słabiej!". No w SoD mieliśmy jaskinię i wyglądała lepiej niż każda scena z "Elder Blood", a przede wszystkim nie odstawała poziomem graficznym od reszty.
I też się z Tobą zgodzę, jak ten marketing działa? Skoro ja gameplay'u z Gryfa widziałem po 3h szukania po necie w tak koszmarnej jakości, że aż strach. I oczwyiście na "yt" Redów cisza. A myślicie ilu "nie fanów" szukało filmu w normalnej jakości? No właśnie, zobaczyli jakiś szajs z głosem tłumu w tle i poszli dalej.
I ja nie mówię o jakiś nierealnych rzeczach tylko o tym co już mieliśmy! Widzieliśmy jak scenki takoż elementy gameplay'a. I wszystkim się podobało (jak widać teraz
Redzi oddajcie nam to co było, bo było dobre, a to co teraz jest jest po prostu słabsze (nie gorsze, bo ja się nie obrażę i i tak kupię, ale kto jeszcze? Fani z forum, a reszta? Oddajcie to co nie mogłoby być tylko było już lepsze!
---------- Updated at 03:52 PM ----------