Wiedźmin 3 - grafika

+
Może jakiś czas po premierze Redzi wypuszczą Ultra Flora Pack razem ubersamplingiem, który był zapowiedziany w wywiadzie. Niewielu by pograło płynnie, ale wszyscy byliby uradowani.

@yoszek

A na grafice w "Wiedźminie 2" się zawiodłeś ? Czy grałeś może na niskich po prostu?

Wyczuwam jakiś dziwny atak w moją stronę ale meh.Grałem ze wszystkim ustawionym na max,oprócz tego co najbardziej obciąża jak antyaliasing itp.Czy się zawiodłem?Nope bo...nie spodziewałem się niczego jeśli chodzi o grafę.Ale zawiodłem się na rozgrywce,szczególnie na systemie walki,pseudo otwartym świecie źle zbalansowanym systemem skilli i paru innych rzeczach.

Wyczuwam jakiś dziwny atak w moją stronę ale meh.Grałem ze wszystkim ustawionym na max,oprócz tego co najbardziej obciąża jak antyaliasing itp.Czy się zawiodłem?Nope bo...nie spodziewałem się niczego jeśli chodzi o grafę.Ale zawiodłem się na rozgrywce,szczególnie na systemie walki,pseudo otwartym świecie źle zbalansowanym systemem skilli i paru innych rzeczach.

Nie to nie atak. Po prostu pisanie postów, narzekanie na grę której jeszcze nie ma jest głupotą. Brak logicznego myślenia się również kłania, jeżeli można myśleć że CD Projekt popelinę odwali co za tym pójdzie odniesie olbrzymie straty finansowe. Ten argument niech wystarczy, innych już mi się pisać nie chce nawet bo co nie zajrzę do tego tematu to ciągle to samo...

Nie to nie atak. Po prostu pisanie postów, narzekanie na grę której jeszcze nie ma jest głupotą. Brak logicznego myślenia się również kłania, jeżeli można myśleć że CD Projekt popelinę odwali co za tym pójdzie odniesie olbrzymie straty finansowe. Ten argument niech wystarczy, innych już mi się pisać nie chce nawet :)

Ołkej...napisałem że W3 pewnie nigdy tak nie wyglądał jak na tych gifach i obrazkach,albo jak wyglądał to tylko w specjalnie przygotowanych demkach.Nie przypominam sobie żebym gdziekolwiek narzekał na W3...gdzie to zrobiłem?.Po prostu nie spodziewam się niczego szałowego-wolę bić mile zaskoczony niż srogo zawiedziony.

Pozatym jak narzekanie na grę która jeszcze nie wyszła może być głupotą?No chyba o to chodzi nie?Ludzie piszą co im się podoba a co nie.Shadow Realms zostało skasowane-bo ludzie narzekali na wiele aspektów gry która jeszcze nie wyszła.Nowe C&C również zostało skasowane-bo ludzie tutaj też narzekali na wiele rzeczy pomimo że gra nie wyszła.Wiele gier w early acces-ludzie narzekają na to i owo i to się zmienia lub nie.Tutaj też ludzie narzekają a to na trawę,a to na pop in itp.A gra jeszcze nie wyszła.Czyli co,wdg. Ciebie same głupki?

Napisałeś też-brak logicznego myślenia się kłania jeśli myślę że odwalą popelinę.Heh-czy to samo byś mi powiedział jakbyśmy rozmawiali przed premierą AC:Unity?Albo Colonial Marines? Przecież to brak myślenia jest-sami doprowadzili do straty kilku procent akcji!Ale głupki!...

Last edited:
Jak już przy roślinach jesteśmy, to drzewka i krzaczki znikają, jeśli zasłaniałyby nam Geralta. I tutaj jak najbardziej można to porównać do Arcanii, gdyż tam było podobne rozwiązanie, lecz jeszcze gorsze, tam niezależnie od kamery znikały krzaczki wokół bohatera.
Ha, powiem więcej! Idąc tym tropem Wiedźmina 3 można bez kozery porównać do pierwszego Fallouta z roku 1997 (a więc gry starszej, niż niektórzy użytkownicy na tym forum). Tam również przeszkody (nie tylko rośliny, ale również ściany i inne przeszkody) znikały, by nie zasłaniać naszego podopiecznego.
:facepalm:

Widzę, że @B l a d y ostatnio nic innego nie robi tylko ferment sieje. Takie hobby znaczy.
To niech uważa, bo to może być niebezpieczne ;)

A. Sapkowski said:
Wyszli na placyk, pośrodku którego, na kamiennym podwyższeniu stał pręgierz. Dookoła pręgierza kupili się żądni uciechy mieszczanie i żołnierze. Zakuty skazaniec, dopiero co trafiony pecyną błota w twarz, pluł i płakał. Tłum ryczał ze śmiechu.
— Ejże! — krzyknął lancknecht. - Patrzajta, kogo to w dyby wzięli? Toż to Fuson! Ciekawość, za co jego tak?
— Za rolnictwo — pospieszył z wyjaśnieniem gruby
mieszczanin w wilczym futrze i filcowej czapce.
— Za co?
— Za rolnictwo — powtórzył z naciskiem grubas. - Za to, że siał.
— Ha, tera toście walnęli, z przeproszeniem, kieby wół na klepisko — zaśmiał się lancknecht. - Ja Fusona znam, on szewcem jest, szewca synem, szewca wnukiem. W życiu on ani orał, ani siał, ani zbierał. Walnęliście, powiadam, z tym sianiem, aże duch poszedł.
— Bajlifa własne słowa! — zaperzył się mieszczanin. - Będzie on pod prangierem stał do zorzy za to, że siał! Siał zaś, złoczyńca, za nilfgaardzkim podpuszczeniem i za nilfgaardzkie srebrniki… Dziwne, prawda, zboże, jakieś siał, zamorskie bodaj… Niech wspomnę… Aha! Defetyzm!

Ale wcześniej roślinność nie uginałą się pod stopami Geralta (przynajmniej tak mi się wydaję), więc mamy upgrade :p
Oczywiście. Wcześniej się nie uginała, tylko grzecznie rozchylała pół metra przed Geraltem (35 min gameplay, koło mostku mostka w Nowigradzie po spotkaniu z Dikstrą, a tuż przed szybką podróżą) :)

Last edited:
Z tego tematu się przedszkole zrobiło. Zero argumentów, jakieś smieszne porównania pikselowych obrazków, ogólnie słabo, bardzo słabo. Dobrze że ja nabrałem dystansu do tej gry, dzięki czemu w spokoju czekam na premiere bez zbędnych emocji. Polecam wszystkim.

Z tego tematu się przedszkole zrobiło. Zero argumentów, jakieś smieszne porównania pikselowych obrazków, ogólnie słabo, bardzo słabo. Dobrze że ja nabrałem dystansu do tej gry, dzięki czemu w spokoju czekam na premiere bez zbędnych emocji. Polecam wszystkim.

Z przymrużeniem oka :).

#my #master #jaki #opanowany
#on #ma #dystans
#ortografia #taka #poprawna
#zbędne #emocje

PS: Powiem wam, że i tak nas mają "gdzieś". Teraz można sobie stękać na grafikę czy co tam kto chce ale i tak to nic nie da ;).

Gothic! To jest słowo kluczowe proszę państwa, najlepiej zróbmy remaster tylko bohatera zmieńmy, na Gerwanta i tytuł na Wiedźmina 3 i całe forum będzie zadowolone! I wymagania pójdą w dół! Ja na to idę, jedyny Gothic którego będę musiał przeboleć i tknąć!

A jaką grą, byłby Wiedźmin 3, w najlepszym wypadku ? Serio, jestem ciekaw, jak to widzisz.

Lepszą, o ile konkretnie nie sposób powiedzieć, ale jeszcze lepszą. Oczywiście nawet najfajniejszy tytuł może położyć brak optymalizacji. Przełomu, owej redefinicji nie ma się chyba co spodziewać, ale godnego zwieńczenia trylogii czerpiącego, co najlepsze z wcześniejszych części, dosłodzonego otwartym światem już tak. Potencjał na hicior jak najbardziej jest, ale Redzi muszą dobrze spożytkować czas pozostały do maja, żeby strona techniczna nie położyła gry.

Ciekway filmik z xboxa 360. RDR. Moim (podkreślam słowo MOIM) zdaniem robi lepsze wrażenie niż ostatnie materiały z W3. Całość na równym bardzo wysokim poziomie. Na konsoli 3 razy słabszej niż XBO.

Podobne materiały zawsze wywierają dobre wrażenie, o ile elementy takie jak cykl dobowy i system dynamicznej pogody wykonane są należycie, a w RDR i GTA V jest to zrobione po prostu świetnie. Wypada przy tym zauważyć, że coś takiego, jak roślinność reagująca na wiatr tam jak najbardziej występuje (symulacja wody tyż) a przecież obie gry działają na tych stareńkich konsolach. W niskiej rozdziałce i przy kulejącym frameratcie, ale grać się jak najbardziej da, nie jest to zatem jakiś wymagający ficzer.

Top Bottom