Bardzo dobry argument, by wypuścić jakiś nowy materiał, który rozwiałby wątpliwości (albo dodał ich jeszcze więcejAle przy braku nowych info, tłuszcza ma zajęcie.
Bardzo dobry argument, by wypuścić jakiś nowy materiał, który rozwiałby wątpliwości (albo dodał ich jeszcze więcejAle przy braku nowych info, tłuszcza ma zajęcie.
Ale po co? Ludzie nakręcają się wzajemnie budując w swoich umysłach wizerunek niedopracowanego crapa ze spierniczoną grafiką i poronionymi wymaganiami. Nawet elementy mechaniki, czy pionierskie pomysły na rozwój postaci od razu krytykują. Tym większy będzie efekt "wow", jeśli do premiery REDzi poradzą sobie z problemami trawiącymi buildy z hands-onów, a rozwój postaci okaże się strzałem w dziesiątkę.Bardzo dobry argument, by wypuścić jakiś nowy materiał, który rozwiałby wątpliwości (albo dodał ich jeszcze więcej).
Wystarczy wziąć kilka głębszych oddechów, spojrzeć na sprawę również z drugiej strony, zrewidować swoje oczekiwania, obejrzeć jeszcze raz gameplay.@Wroobelek
W takim razie najlepiej byłoby wstrzymać się do premiery z przeglądaniem forum [...]
Ale nie rozumiem tak do końca, o co ten cały lament (idzie mu o downgrade). Ja tam mimo wszystko wolę jeździć pięcioletnim Fordem niż popatrzeć na nowiutkie Lamborghini stojące na wystawie. Wolę więc Wiedźmina z gorszą grafiką, który uruchomi się na moim dość przeciętnym sprzęcie niż SuperWiedźmina Full Wypas 4K, w którego będę mógł sensownie pograć za lat 7. Cyfra „siedem” nie padła tu przypadkowo. Otóż tyle lat temu namiętnie grałem w Crysisa na medium. Parę dni temu uruchomiłem go w końcu na ultra, bo teraz mój sprzęt na to pozwala. O tak, poczułem i zobaczyłem różnicę. Tylko, że mi się w niego grać już nie chciało.
Haha sorry guys, musiałemjuż dawno nie miałem za co dać Ci REDpointa. Wykorzystam okazję, dopóki nie przeczytasz Potęgi Podświadomości
Smuggler sklecił co nieco odnośnie shitstormu, downgradu itp. Było nie było to najpopularniejsze zagadnienia na forum więc warto zajrzeć. Generalnie dobrze pisze, a z jednym akapitem nie sposób mi się nie zgodzić.
Ale nie rozumiem tak do końca, o co ten cały lament (idzie mu o downgrade). Ja tam mimo wszystko wolę jeździć pięcioletnim Fordem niż popatrzeć na nowiutkie Lamborghini stojące na wystawie. Wolę więc Wiedźmina z gorszą grafiką, który uruchomi się na moim dość przeciętnym sprzęcie niż SuperWiedźmina Full Wypas 4K, w którego będę mógł sensownie pograć za lat 7.(...)
A wszystko od renomowanego cukiernika, który dotychczas nie zawiódł, chociaż czasem nieco nazbyt wychwalał swe wypieki.
Otóż ten odczuwalny downgrade jest właśnie widocznym dowodem, że forsowna optymalizacja obiema metodami miała jednak miejsce. Wiem, że „nie o taką optymalizcję nam szło” (czytaj pogorszenie oprawy) ale takie jest życie. Zapowiada się pięknie, a potem…
Nie, ja nie popieram hejterów. Żadnych hejterów. Popieram przebijanie balonika z hajpem na Wiedźmina 3, bo miałem okazję w niego pograć i nie jest to na razie Chrystus 2.0 - tylko tyle
Zaczyna się narodowa obrona gry i producentów, którzy (wszystko na to wskazuje) dali po całości (na pewnym polu) "przysłowiowego" ciała.
A wszystko doprawione bardzo nietrafnymi metaforami, jak ta pokroju wypowiedzi Smugglera.
Bo tak naprawdę nie chodzi o to, że Wiedźmin 3 jest (będzie) "brzydki", ale o to iż do niedawna był nam sprzedawany jako najlepszy, wyśmienicie smakujący tort w cenie paczki pączków. A wszystko od renomowanego cukiernika, który dotychczas nie zawiódł, chociaż czasem nieco nazbyt wychwalał swe wypieki.
Teraz okazuje się, że ten smakołyk jest jednak "sieciówką" o lekko mdłym kremie, a jego cena oscyluje w granicach wykwintnego tortu (dodatkowo mocno obciążając wątrobę).
Kończąc te nieco górnolotne porównania powiem wprost co mam RED'om za złe - JAWNE NAS OSZUKIWANIE. Mamienie nierealną grafiką i obiecywanie (bardziej sugerowanie, ale w tym przypadku na jedno wychodzi) optymalizacji na niespotykanym poziomie.
Nie wymagam od gry aby chodziła "na kalkulatorze" wyglądając niczym CGI, dla mnie może być przeciętna wizualnie aby była dobrze zoptymalizowana i dostarczała odpowiedniej dawki rozgrywki.
Ale na miłość boską, po co był ten marketingowy teatrzyk? Kto kazał im tak kłamać w żywe oczy i stwarzać te płonne nadzieje?
Czy naprawdę Wiedźmin 3 nie obroniłby się doskonałą fabułą, niebanalnymi postaciami i trudnymi wyborami moralnymi?
Niech RED'zi teraz piją gorzkie piwo, którego sami sobie naważyli. Mi nie będzie ich żal, mimo iż wiedźmina (książkowego i growego) lubię niezmiernie.
To pewnie dlatego że W2 nie zaliczył downgrade, i REDzi o W3 mówili, że chcą by to był najładniejszy RPG ever. Jeśli chodzi o postacie to żadna gra RPG nie ma podjazdu, w inne nie grywałem więc nie wiem jak z innymi, ale otoczenie im się trochę buguje, ale prócz trawy i doczytywania całych obiektów w tle(chociaż nie wiem czy to nazwać bugiem) nie jest to aż tak mocno widoczne. Bo tylko te 2 rzeczy zauważyłem bez wnikliwej analizy forumowiczów.Jeśli ktokolwiek opiera swoją opinię na temat gry na podstawie trailerów to albo jest nowy w tej branży albo lubi sam siebie okłamywać. Styczniowy i 37 min gameplay to są materiały na których można zacząć tworzyć swoją opinie na temat Wiedźmina.
Ta cała optymalizacja pelną parą, to dość prawdopodobne (oprócz optymalizacji kodu), dalsze cięcia w grafice.Ja nie, za to wierzę, że Redzi dokładają wszelkich starań by grę możliwie najlepiej zoptymalizować
Ta cała optymalizacja pelną parą, to dość prawdopodobne, dalsze cięcia w grafice.
Smuggler sklecił co nieco odnośnie shitstormu, downgradu itp. Było nie było to najpopularniejsze zagadnienia na forum więc warto zajrzeć. Generalnie dobrze pisze, a z jednym akapitem nie sposób mi się nie zgodzić.
Albo można powiedzieć, że Smuggler chrzani trzy po trzy. Crysis to do dzisiaj wyznacznik tego, jak powinny wygladać gry wydawane na PC. Za dużo się ludzie nałykali konsolowego przeciętniactwa najwyraźniej.