Wiedźmin 3 - grafika

+
Nie możesz użyć DSR na tej swojej 970tce? Chyba ma tą funkcje.

Nawet nie wiem, co to jest :D Kupiłem, dałem kasę za montaż, bo i tego od lat już nie robię :D - lenistwo. Następnym sprzętem będzie konsola, więc nie oczekuj ode mnie za dużo :D
Dobra, jednak wiem, wygoglałem. Po co mi ta opcja - dla mnie 1080p ni mniej, ni więcej - mam tv fullHD ?

---------- Zaktualizowano 13:16 ----------

Taka rada, nie czytaj pierdół.
Dobrze radzi. Polecałbym też miesięczny pobyt w Tatrach, aby naoglądać się porządnych tekstur skał, trawy i obejrzeć wolumetryczne chmury i dalekie widoki - tyle się biedny napatrzyłeś na te okropieństwa Wiedźmina 3, że współczuję :p

@raf230885

Odpal sobie DSR do 2560x1440 to już nie będziesz chciał grać w 1080p :)

Konsola? Daj spokój...Twój GTX 970 sam w sobie ma moc która zgniata kilka konsol naraz.
Konsole to, no serio półprodukty. Przez to jak są słabe, gry w jakości wizualnej na tym cierpią.

Za kilka dni zobaczymy jak się wersja PC prezentuje.
Tak czy owak, mody na polepszoną grafikę będą na 100% ;)

https://www.youtube.com/watch?v=gGgO_kBKRzw

Tu gościu chwali ultra , wspomina o tym jak YT chrzani jakość.
Mówi, że na PC wygląda to pięknie :)

dlaczego pierdoły? Wszystko się zgadza. Pora się pogodzić z tym co jest.

Nic się nie zgadza :D PC tym samym co PS4 plus HairWorks? Sory ale wolę wierzyć tym, którzy w grę grali i odczuwali różnicę. W dodatku jest kilka suwaków z przeskokiem high na ultra, a jak wiadomo konsole nie dobijają nawet do high we wszystkich aspektach.

Tak sobie myślę pół żartem, pół serio, może za kilka lat dostaniemy Dziki Gon w pierwotnej jakości (jak wyjdzie remaster na PS 5 :) )

dpal sobie DSR do 2560x1440 to już nie będziesz chciał grać w 1080p

Poczytam więcej o tej opcji, ale nie do końca rozumiem jak mam mieć 2560x1440 na tv z maksymalną rozdzielczością 1920x1080.

Konsola? Daj spokój...Twój GTX 970 sam w sobie ma moc która zgniata kilka konsol naraz.
Konsole to, no serio półprodukty. Przez to jak są słabe, gry w jakości wizualnej na tym cierpią.

Z Pc jest tak, że jak wydzie nowa generacja konsol, to i kartę będę musiał zmienić - no chyba, że przetrwa próbę czasu, ale wątpię. Także myślę o kolejnym sprzęcie i zamiast modernizacji wybiorę zapewne konsolkę. Nie chce mi się już bawić w takie rzeczy - kiedyś to było fajne, zbiegowisko kumpli z podwórka i liceum, aby obejrzeć co potrafi mój nowy komp na świeżym ówcześnie 3mark 2001 :D - teraz mam inne priorytety. Mało czasu na granie, a co dopiero na bawienie się sprzętem.
A gry nie cierpią na słabej grafice. Ale do takiego podejścia trzeba dojrzeć. Gra może być kapitalna bez dobrej grafiki - przykład (jak zawsze w moim przypadku) - Pillars of Eternity. Dzięki temu, że mamy konsole, Wiedźminem będą się mogli w pełni cieszyć gracze posiadający średnie pecety - czy tylko dlatego, że niewielka grupa osób posiada potężne kompy, cała reszta ma odczuwać, że ogrywa półprodukt wymagający minimum gtx980 ? Nie - pasjonaci dostaną swoje opcje do gry, ale to będzie wciąż ta sama gra. To bardzo dobre podejście. Mamy do czynienia z grami - to nie jest medycyna, czy eksploracja kosmosu, gdzie postęp technologiczny musi dokonywać się bez przerwy. Jeśli gry chwilę postoją w miejscu, nie będzie postępu graficznego, to nic nikomu się nie stanie. Co najwyżej wielu graczy wspomoże turystykę jadąc na wakacje zamiast modernizować kompa ;)

---------- Zaktualizowano 13:43 ----------

u gościu chwali ultra , wspomina o tym jak YT chrzani jakość.
Mówi, że na PC wygląda to pięknie

YT chrzani też wersje konsolowe. Czy nie?
Widzę porównania gier na YT, nie widzę różnicy, idę później do ziomka na ps4 i co? A no to, że widzę piękną grę - gorszą graficznie niż u mnie, ale bez porównania ekran w ekran nie widzę, aby było tam coś brzydkiego.

---------- Zaktualizowano 14:00 ----------

Mówi, że na PC wygląda to pięknie

Wielu mówi, że ps4 też wygląda pięknie. Tak samo, jak wielu mówi, że pc dopadł downgrade i wygląda okropnie. Zależy komu się chce wierzyć. Przy prezentacji pierwszych materiałów z ps4 wszyscy mówili, że blisko tej wersji do pc. Od dawna wiadomo, że wersje konsolowe i pc będą wyglądać bardzo podobnie - a tu nagle, kilka dni przed premierą jakaś dziwna nadzieja, modlitwy i cały cyrk, że niby wersja pc wygląda znacznie, ale to znacznie lepiej....Może tylko ja tego nie rozumiem....

@raf230885

Poczytaj serio solidnie o DSR i ogólnie o downsamplingu to zrozumiesz co Ci to da, po prostu. Nie chce mi się tego tłumaczyć.
A najlepiej odpal w opcjach :)

"A gry nie cierpią na słabej grafice. Ale do takiego podejścia trzeba dojrzeć. " Dojrzeć do czego? Do tego że na konsoli coś wygląda po prostu brzydko?
Grafika jest również elementem który buduję immersję, dodaje klimatu. Pograj sobie w "Wiedźmina 3" z grafiką z "Duke Nukem 3D" :D

YT chrzani wszystko to fakt.
Natomiast dla mnie różnica między konsolami a PC w grafice jest po prostu PRZEOGROMNA.
Nawet PS4 vs XO jest już dużo różnic :)

Poczytam więcej o tej opcji, ale nie do końca rozumiem jak mam mieć 2560x1440 na tv z maksymalną rozdzielczością 1920x1080.

DSR pozwala na grę w rozdzielczości 2560x1440 zeskalowanej do 1080p. Bardzo streszczając to jest to tak jakby zajebiste wygładzanie krawędzi.

Co zaś się ogólnie tyczy tematu to niewyraźne tekstury może powodować rozdzielczość gry. Natywnie gra na PS4 jest w rozdzielczości 900p, a upscaling do 1080p z 900p wcale grafiki nie polepszy, a wręcz przeciwnie - tylko pogorszy. W GTA V na PC różnica między rozdziałką 900p, a 1080p na monitorze 1080p jest ogromna.

Pograj sobie w "Wiedźmina 3" z grafiką z "Duke Nukem 3D" :D
No, chyba jest jakaś granica? WG mnie dzisiejsze gry i tak nieźle wyglądają, postacie nie mają kwadratowych ryjów bez emocji a zasięg widzenia nie ogranicza się do 20 metrów, to tak w skrócie bo jest tego więcej. MI to wystarczy żeby cieszyć się grą, no ale co się dziwić, jak ktoś wydał fortune na swój komputerek to by chciał nim pofrunąć na saturna.
Konsole jako półprodukt, nazwał bym to raczej tańszą alternatywą, nie wszyscy gracze zarabiają po kilkanaście tysięcy miesięcznie żeby móc sobie kupić świetny komputer, ale wszyscy gracze chcą grać i ta konsola im to umożliwia.

No, chyba jest jakaś granica? WG mnie dzisiejsze gry i tak nieźle wyglądają, postacie nie mają kwadratowych ryjów bez emocji a zasięg widzenia nie ogranicza się do 20 metrów, to tak w skrócie bo jest tego więcej. MI to wystarczy żeby cieszyć się grą, no ale co się dziwić, jak ktoś wydał fortune na swój komputerek to by chciał nim pofrunąć na saturna.
Konsole jako półprodukt, nazwał bym to raczej tańszą alternatywą, nie wszyscy gracze zarabiają po kilkanaście tysięcy miesięcznie żeby móc sobie kupić świetny komputer, ale wszyscy gracze chcą grać i ta konsola im to umożliwia.

Tańsza alternatywa to Taki I3 + GTX 750Ti + 8gb ramu, i nawet na SSD styknie itd.
Cena wyjdzie podobna jak konsoli.Nadal taki maluch będzie lepszy niż konsola.
One nie są żadną alternatywą, jedynie półproduktem który hamuje rozwój na rynku.

Weź u siebie trochę mocniej procką podkręć , daj na te 16 ghz :)

Poczytaj serio solidnie o DSR i ogólnie o downsamplingu to zrozumiesz co Ci to da, po prostu. Nie chce mi się tego tłumaczyć.
A najlepiej odpal w opcjach
Poczytam poczytam, poważnie :D Może pojmę co mi to da przy tv 1080p :)

DSR pozwala na grę w rozdzielczości 2560x1440 zeskalowanej do 1080p. Bardzo streszczając to jest to tak jakby zajebiste wygładzanie krawędzi.
O, to poczytałem :D Dzięki - tyle mi wystarczy, łopatologicznie i szybko :) Sprawdzę tę opcję :D

Co zaś się ogólnie tyczy tematu to niewyraźne tekstury może powodować rozdzielczość gry. Natywnie gra na PS4 jest w rozdzielczości 900p, a upscaling do 1080p z 900p wcale grafiki nie polepszy, a wręcz przeciwnie - tylko pogorszy.
Na xboxie się znaczy ?

Dojrzeć do czego? Do tego że na konsoli coś wygląda po prostu brzydko?
No właśnie Gosu, nie zrozumiemy się. Nie ma co się kłócić, szanuję Twoje zdanie. Są dwie opcje dla mnie - albo jesteś naprawdę młodziutki, albo jesteś takim "profesjonalnym pecetowcem" (w pozytywnym znacznieu, taki pro :) ) - dlatego nie ma co się kłócić.
A Wiedźmin przełożony na DukeNUkem - nie, wiadomo, ale na 2d z narracją....czemu nie :D Pillars of Witcher :p

Swoją drogą kiedy czytam te opisy w Pillarsach to aż ciary przechodzą - słowa potrafią oddać niezwykle dużo :D

Last edited:
@raf230885

Spokojnie, ja się z Tobą nie kłócę , tylko dyskutuje :) Wszystko ok, pozytywnie Cię odbieram.

Serio polecam Ci DSR, po prostu wyższa jakość tekstur w gruncie rzeczy, nawet TV 1080p będzie wyglądało to o wiele lepiej :)

Druga opcja, profesjonał ;-) Lat 30, no ale w sumie młody nadal jestem także , młodziutki jest ok ;-)

Idealne porównanie ! :)
Tak swoją droga, fajny konfig masz. Legendarny 2600K, ładne takty. Jakie napięcie?

A dzięki. 1,37V. Leci na 5,1Ghz@1,47V ale to już ekstremalnie więc nie ma co tak go katować ;p Noctua za to daje radę.

A co do porównania, mam nadzieję* że wersja pc będzie zbliżona do tej z dema.

*nadzieja matką głupich

Top Bottom