Wiedźmin 3 - grafika

+
Apropos twitcha z IGN... Wiecie ludziska, że stream też potrafi obciążyć sprzęt i dlatego pewnie opcje były wyłączone?:)

Posty o sprzęcie zostały skasowane. Kolejny raz przypominam, że to jest temat o GRAFICE - składać sobie komputery lub rozmawiać o podzespołach należy tutaj: http://forums.cdprojektred.com/threads/23139-Co-nieco-o-sprzęcie

Następnego ostrzeżenia nie będzie - tylko posypią się kary.

---------- Zaktualizowano 00:38 ----------

Przypominam też wszystkim zainteresowanym, że reklamacje na decyzje moderacji należy składać na drodze Prywatnej Wiadomości, w innej formie są uznawane za niebyłe (i kasowane jako spam).

Może Redzi tak bardzo pilnują wersji PC-towej i tych ustawień ultraultra przed wyciekiem, żeby po premierze zabłysnąć grafiką niczym z trailerów? To że rozesłali wersje dla PS4 dla recenzentów daje taką nadzieję ;) . Gra i tak wygląda cudnie, a co do tych trailerów "in-gameplay" z 2013 to podobny efekt szarości i ogólnie takiej ostrości obrazu można uzyskać nawet w skyrimie po nałożeniu paru filtrów (ENB).

Jedynie ciekaw jestem jak to będzie z teselacją podłoża i budynków, czego na 100% nie ma na wersjach dla konsol, szczerze powiedziawszy brakuje mi trochę tego, bo wyglądało to na prawdę genialnie na wcześniejszych trailerach :p

Właśnie dlatego pokładam ogromne nadzieje w modderach, którzy kopną konsolowców w dupę, prezentując efekty graficzne, o jakich mogą jedynie marzyć, a które widzieliśmy w zwiastunach. :D

Last edited:
Tak więc oby do premiery a potem na własnym monitorze każdy sprawdzi jak jest na prawdę i oceni.

ps widziałem filmiki jakiegoś araba na yt z gameplayem z ps4, wyglądało to na prawdę świetnie mimo kompresji yt

Nie liczyłbym na to, że REDzi cały czas ukrywali najwyższe ustawienia. Przesuniesz kilka suwaków o jeden stopień w prawo i już dostajesz grafikę z VGX albo SOD? Jasne. Jakby mieli od początku taką grafikę zaimplementowaną, to by ją pokazywali na zwiastunach i gameplayach.

@hanter999

Było sto razy.

Porównanie z NeoGAFa (uwaga, jeden to gif i dużo waży):

2013:

2014:

2015:

Downgrade widać gołym okiem, także zapewnienia REDów, że go nie było bardziej bolą. Wiadomo, wiele rzeczy wygląda lepiej: postacie, futra, oświetlenie itd. Jednak wiele podstawowych rzeczy (np. zasięg rysowania) jest słaba, przez co gra wygląda bardzo nierówno.

Last edited:
Może Redzi tak bardzo pilnują wersji PC-towej i tych ustawień ultraultra przed wyciekiem, żeby po premierze zabłysnąć grafiką niczym z trailerów? To że rozesłali wersje dla PS4 dla recenzentów daje taką nadzieję .
Nie nastawiałbym się. Wersję na PS4 rozesłali by uniknąć wycieku gry na torrenty co by zapewne się stało gdyby wysyłali W3 w wersji na PC.

Widzę, że nie mieli włączonego wyostrzania. Ciekawe, jak wygląda.

Właśnie takie pierdy związane z post-processingiem jak lepsza okluzja otoczenia, aberracja chromatyczna czy właśnie filtr wyostrzający mogą dać bardzo ciekawe efekty.

Obejrzałem urywki tego zapisu z IGN i jak dla mnie grafika na PC jest świetna, nawet ta trawa i ogólnie roślinność lepiej wygląda i się zachowuje. Do konsol nie ma co porównywać na PC jest dużo lepiej ;)

Obejrzałem urywki tego zapisu z IGN i jak dla mnie grafika na PC jest świetna, nawet ta trawa i ogólnie roślinność lepiej wygląda i się zachowuje. Do konsol nie ma co porównywać na PC jest dużo lepiej ;)
Mógłbyś podzielić się linkiem do tego zapisu streamu z IGN :) ?

Jeżeli ktoś ma wątpliwości, że wersja PC będzie bardzo podobna do konsolowych, to niech się ich pozbędzie. Najlepszym dowodem jest bardzo podobna waga plików instalacyjnych. To oznacza, że ani modele nie będą złożone z większej ilości polygonów, ani tekstury nie będą w większej rozdzielczości. Jedyne co pecetowcy dostaną to kilka efekcików typu hairworks i wyższą rozdzielczość ogólną.

Ten przeciek niby informatora na temat downgrade'u może i trzeba brać z dystansem ale brzmi BARDZO realnie.

Szkoda, że CDP nie chce się odnieść do tych "plotek" inaczej niż "bez komentarza" a jeszcze większa szkoda, że firma której znakiem rozpoznawczym było ludzkie podejście, frontem do gracza, zaczyna przypominać wielkie bezduszne machiny pokroju Ubisoft.

Top Bottom