Spoko looozzz poniosło mnieJa w pełni rozumiem entuzjazm, ale wątek sprzętowy to nie tutaj.![]()
Spoko looozzz poniosło mnieJa w pełni rozumiem entuzjazm, ale wątek sprzętowy to nie tutaj.![]()
Wcale nie będą czekać, a jeszcze jakby zostały jakieś ślady po "plikach VGX" to dopiero byłby ogień, no ale najważniejsze będzie poprawa zasięgu rysowania, filtry i byc może mocniejsza tesalacja i POM.Myślę, że moderzy nie będą tak długo czekać![]()
Bo kamera to kilka linijek skryptu, grafika to miesiące pracy i testów.Nie krzyczę, że zostałem oszukany. Krzyczę, że grafika mogłaby być lepsza. Tak samo jak Ty potrafisz/ potrafiłeś krzyczeć o kamerę. W jakim celu to robisz/robiłeś? Sądzę, że w nadziei na to, że któryś patch przyniesie opcje dostosowywania tejże kamery.
Widziałem kilka rzeczy.Jeżeli nie oglądałeś gameplay`ów ostatnimi czasy to nie wiem jakim cudem możesz zarzucać komuś "krzyczenie" na grafikę. Jesteś pewien, że gdybyś sam je zobaczył, to byś nie krzyczał ?
Ciekawe, czy w SoD widziałeś wiele lokacji przez kilkadziesiąt minut i byłeś w stanie ocenić, czy wyglądają nierówno. Hm...Raz jeszcze się powtórzę. Tak- względem SoD modele postaci poszły w górę. Ale wypukłości moim zdaniem leża - przynajmniej względem 35 minutowego gameplay`u. To samo tyczy się roślinności, która raz wygląda świetnie ( kiedy mamy przed sobą połacie łąk), a raz bardzo kiepsko.
Człowieku, ty jesteś zwyczajnie niedoinformowany. Co ci do tego? To, że to nie Jonek będzie zdziwiony brakiem dynamicznego oświetlenia, cieni, shaderów, wysokiej jakości tekstur, tesselacji, pięknej roślinności i wielu assetów wyciętych z gry, ale ty ;]Pisałem tak do początku kwietnia, potem pojawiły się materiały, których nie oglądam aż do teraz. Widzę, że gra się zmieniła, ale między SoD a obecnym buildem nie ma jakichś znaczących różnic. Czujcie się oszukani, krzyczcie, co mi do tego?
Najważniejsza będzie zmiana tej, przepraszam za wyrażenie, oczojebnej kolorystyki, przez którą gra wygląda mega kiczowato i kreskówkowo.Wcale nie będą czekać, a jeszcze jakby zostały jakieś ślady po "plikach VGX" to dopiero byłby ogień, no ale najważniejsze będzie poprawa zasięgu rysowania, filtry i byc może mocniejsza tesalacja i POM.
Te postaci wyglądają jak wklejone. Nie przesadzili z kontrastem?Screenshot po lewej był uchwycony na najwyższych ustawieniach grafiki - wersja PC v1.02
Standardowe ustawienia. Gra wygląda jakby miała kompletnie wyłączone oświetlenie.Te postaci wyglądają jak wklejone. Nie przesadzili z kontrastem?
Bo tam było zaawansowane oświetlenie. Obecnie to są resztki, które zostały po tamtym systemie.Ten starszy mi się bardziej podoba choć jest po silnej kompresji. Jednak tylko dlatego że są tam elementy świecące, ta lampa wisząca, świeczki na schodach i coś z prawej strony i ładnie to wyglądało.
Nie wygląda to dla Ciebie nienaturalnie ? Przecież wersja finalna wygląda jakby w ogóle zostało wyłączone oświetlenie, tutaj nie chodzi o samą lampę, ale spójrz na postacie czy inne przedmioty, które nie odbijają światła.Lepsze oświetlenie,
Najwyższe ustawienia grafiki, włącznie z HBAO+ oraz Light Shafts.Screen wygląda tak tragicznie jakby ktośgrał w rozdzielczości 800x600 i na dodatek ogromna kompresja tak więc Ultra wygląda jak Low
Bardziej podoba mi się wersja dzisiejsza. Lepsze oświetlenie, przynajmniej dla mnie. @selethen - oświetlenie jest. Tylko po prostu ogólnie jest jasno i dlatego jest taki efekt. Dodatkowo kompletnie inna kolorystyka. Jakby się pobawić gamma, to pewnie uzyska się efekt po prawej.Screenshot po lewej był uchwycony na najwyższych ustawieniach grafiki - wersja PC v1.02.
"watered-down lightning" - słowa z tego obrazka świetnie go podsumowują.
![]()
Screen wygląda tak tragicznie jakby ktośgrał w rozdzielczości 800x600 i na dodatek ogromna kompresja tak więc Ultra wygląda jak LowScreenshot po lewej był uchwycony na najwyższych ustawieniach grafiki - wersja PC v1.02
Nie chcę cię martwić, ale na screenie po lewej nie ma oświetlenia.Bardziej podoba mi się wersja dzisiejsza. Lepsze oświetlenie, przynajmniej dla mnie. @selethen - oświetlenie jest. Tylko po prostu ogólnie jest jasno i dlatego jest taki efekt. Dodatkowo kompletnie inna kolorystyka. Jakby się pobawić gamma, to pewnie uzyska się efekt po prawej.
I wszystko... jasne! Naprawiłem.Nie chcę cię martwić, ale na screenie po lewej nie ma oświetlenia.
EDIT: nie mówiąc już o tym said:Pozabierali wszystkie elementy świecące żeby się nam komputery nie sfajczyły.
Jeśli to naprawdę będzie wyglądało tak szpetnie, to... aż brak mi słów...Screenshot po lewej był uchwycony na najwyższych ustawieniach grafiki - wersja PC v1.02.
"watered-down lightning" - słowa z tego obrazka świetnie go podsumowują.
![]()
@Rustine Wiem, że LOD się poprawił. Poprawiło się tez moim zdaniem oświetlenie na zewnątrz. Wypukłości to pierdoła, ale w kluczowych miejscach potrafi drażnić.Ciekawe, czy w SoD widziałeś wiele lokacji przez kilkadziesiąt minut i byłeś w stanie ocenić, czy wyglądają nierówno. Hm...
Poprawił się od tego czasu LOD, i to znacznie, tego już nie chcesz zauważyć. Wypukłości to pierdoła, dzięki której można zaoszczędzić kilka klatek.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale jeżeli pytasz mnie czy gra chodziłaby na gtx 980 w 60kl/sec na wysokich- nie ultra, to odpowiedź brzmi: byłbym na pewno bardziej szczęśliwy niż teraz. Miałbym przynajmniej świadomość tego, że mamy do czynienia z produkcją, która deklasyfikuje konkurencję oprawą wizualną.Jeszcze takie pytanie: czy nie robiłbyś tego samego, tj. nie narzekał, gdyby W3 działała na średnio-wysokich?
Rzeczywiście wielka różnica. Pff.A oto długo oczekiwany, trzymany przez CDPR w tajemnicy, tryb Ultra
UylCKLV.jpg
Jeśli ktoś jeszcze wątpi w to, że W3 jest jedynie portem z konsoli