Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Wiedźmin 3 - grafika

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 536
  • 537
  • 538
  • 539
  • 540
  • …

Go to page

• 638
Next
First Prev 538 of 638

Go to page

Next Last
K

kamil29

Rookie
#10,741
May 17, 2015
Mengaard said:
Ja w pełni rozumiem entuzjazm, ale wątek sprzętowy to nie tutaj. ;)
Click to expand...
Spoko looozzz poniosło mnie :p

froget67

froget67

Mentor
#10,742
May 17, 2015
lis22 said:
Myślę, że moderzy nie będą tak długo czekać ;)
Click to expand...
Wcale nie będą czekać, a jeszcze jakby zostały jakieś ślady po "plikach VGX" to dopiero byłby ogień, no ale najważniejsze będzie poprawa zasięgu rysowania, filtry i byc może mocniejsza tesalacja i POM.

Rustine

Rustine

Mentor
#10,743
May 17, 2015
Jonek52 said:
Nie krzyczę, że zostałem oszukany. Krzyczę, że grafika mogłaby być lepsza. Tak samo jak Ty potrafisz/ potrafiłeś krzyczeć o kamerę. W jakim celu to robisz/robiłeś? Sądzę, że w nadziei na to, że któryś patch przyniesie opcje dostosowywania tejże kamery.
Click to expand...
Bo kamera to kilka linijek skryptu, grafika to miesiące pracy i testów.
Jeżeli nie oglądałeś gameplay`ów ostatnimi czasy to nie wiem jakim cudem możesz zarzucać komuś "krzyczenie" na grafikę. Jesteś pewien, że gdybyś sam je zobaczył, to byś nie krzyczał ?
Click to expand...
Widziałem kilka rzeczy.
Raz jeszcze się powtórzę. Tak- względem SoD modele postaci poszły w górę. Ale wypukłości moim zdaniem leża - przynajmniej względem 35 minutowego gameplay`u. To samo tyczy się roślinności, która raz wygląda świetnie ( kiedy mamy przed sobą połacie łąk), a raz bardzo kiepsko.
Click to expand...
Ciekawe, czy w SoD widziałeś wiele lokacji przez kilkadziesiąt minut i byłeś w stanie ocenić, czy wyglądają nierówno. Hm...
Poprawił się od tego czasu LOD, i to znacznie, tego już nie chcesz zauważyć. Wypukłości to pierdoła, dzięki której można zaoszczędzić kilka klatek.
Jeszcze takie pytanie: czy nie robiłbyś tego samego, tj. nie narzekał, gdyby W3 działała na średnio-wysokich?

S

selethen

Rookie
#10,744
May 17, 2015
Screenshot po lewej był uchwycony na najwyższych ustawieniach grafiki - wersja PC v1.02.
"watered-down lightning" - słowa z tego obrazka świetnie go podsumowują.

Last edited: May 17, 2015
  • RED Point
Reactions: maaguu
M

maspingon

Forum veteran
#10,745
May 17, 2015
Rustine said:
Pisałem tak do początku kwietnia, potem pojawiły się materiały, których nie oglądam aż do teraz. Widzę, że gra się zmieniła, ale między SoD a obecnym buildem nie ma jakichś znaczących różnic. Czujcie się oszukani, krzyczcie, co mi do tego?
Click to expand...
Człowieku, ty jesteś zwyczajnie niedoinformowany. Co ci do tego? To, że to nie Jonek będzie zdziwiony brakiem dynamicznego oświetlenia, cieni, shaderów, wysokiej jakości tekstur, tesselacji, pięknej roślinności i wielu assetów wyciętych z gry, ale ty ;]

A oto długo oczekiwany, trzymany przez CDPR w tajemnicy, tryb Ultra :D

View attachment 14292

Jeśli ktoś jeszcze wątpi w to, że W3 jest jedynie portem z konsoli :)

Attachments

• UylCKLV.jpg
    UylCKLV.jpg
    295.3 KB Views: 57
L

lis22

Senior user
#10,746
May 17, 2015
froget67 said:
Wcale nie będą czekać, a jeszcze jakby zostały jakieś ślady po "plikach VGX" to dopiero byłby ogień, no ale najważniejsze będzie poprawa zasięgu rysowania, filtry i byc może mocniejsza tesalacja i POM.
Click to expand...
Najważniejsza będzie zmiana tej, przepraszam za wyrażenie, oczojebnej kolorystyki, przez którą gra wygląda mega kiczowato i kreskówkowo.

Rustine

Rustine

Mentor
#10,747
May 17, 2015
selethen said:
Screenshot po lewej był uchwycony na najwyższych ustawieniach grafiki - wersja PC v1.02
Click to expand...
Te postaci wyglądają jak wklejone. Nie przesadzili z kontrastem?

W

wrobel154

Rookie
#10,748
May 17, 2015
@selethen Ten starszy mi się bardziej podoba choć jest po silnej kompresji. Jednak tylko dlatego że są tam elementy świecące, ta lampa wisząca, świeczki na schodach i coś z prawej strony ,ładnie to wyglądało.

S

selethen

Rookie
#10,749
May 17, 2015
Rustine said:
Te postaci wyglądają jak wklejone. Nie przesadzili z kontrastem?
Click to expand...
Standardowe ustawienia. Gra wygląda jakby miała kompletnie wyłączone oświetlenie.

wrobel154 said:
Ten starszy mi się bardziej podoba choć jest po silnej kompresji. Jednak tylko dlatego że są tam elementy świecące, ta lampa wisząca, świeczki na schodach i coś z prawej strony i ładnie to wyglądało.
Click to expand...
Bo tam było zaawansowane oświetlenie. Obecnie to są resztki, które zostały po tamtym systemie.

Jonek52 said:
Lepsze oświetlenie,
Click to expand...
Nie wygląda to dla Ciebie nienaturalnie ? Przecież wersja finalna wygląda jakby w ogóle zostało wyłączone oświetlenie, tutaj nie chodzi o samą lampę, ale spójrz na postacie czy inne przedmioty, które nie odbijają światła.

washniac said:
Screen wygląda tak tragicznie jakby ktośgrał w rozdzielczości 800x600 i na dodatek ogromna kompresja tak więc Ultra wygląda jak Low
Click to expand...
Najwyższe ustawienia grafiki, włącznie z HBAO+ oraz Light Shafts.
Screen był uchwycony w rozdzielczości 1080p. Bardziej skompresowany jest obrazek po prawej. Poza tym nie jest to istotne, ponieważ w oczy rzuca się totalnie zregresowane oświetlenie.

J

Jonek52

Forum veteran
#10,750
May 17, 2015
selethen said:
Screenshot po lewej był uchwycony na najwyższych ustawieniach grafiki - wersja PC v1.02.
Click to expand...
Bardziej podoba mi się wersja dzisiejsza. Lepsze oświetlenie, przynajmniej dla mnie. @selethen - oświetlenie jest. Tylko po prostu ogólnie jest jasno i dlatego jest taki efekt. Dodatkowo kompletnie inna kolorystyka. Jakby się pobawić gamma, to pewnie uzyska się efekt po prawej.

EDIT: nie mówiąc już o tym, że nie byłbym do końca pewien, że to ta sama karczma... Sporo rzeczy się różni jeżeli chodzi o wystrój.

W

washniac

Rookie
#10,751
May 17, 2015
selethen said:
Screenshot po lewej był uchwycony na najwyższych ustawieniach grafiki - wersja PC v1.02
Click to expand...
Screen wygląda tak tragicznie jakby ktośgrał w rozdzielczości 800x600 i na dodatek ogromna kompresja tak więc Ultra wygląda jak Low

M

maspingon

Forum veteran
#10,752
May 17, 2015
Jonek52 said:
Bardziej podoba mi się wersja dzisiejsza. Lepsze oświetlenie, przynajmniej dla mnie. @selethen - oświetlenie jest. Tylko po prostu ogólnie jest jasno i dlatego jest taki efekt. Dodatkowo kompletnie inna kolorystyka. Jakby się pobawić gamma, to pewnie uzyska się efekt po prawej.
Click to expand...
Nie chcę cię martwić, ale na screenie po lewej nie ma oświetlenia.

Oczywiście, że to ta sama karczma, z wyciętymi assetami. Proszę, oto karczma z zewnątrz. Zwróć uwagę na okna :)

View attachment 14293

CDPR będzie miał problem z wywinięciem się z tego "nieporozumienia"(na forum anglojęzycznym moderatorzy usuwają posty zawierające słowo "kłamstwo") i będzie się to za nimi niosło latami. IMO zasłużenie.

Attachments

• eVDXCLg.jpg
    eVDXCLg.jpg
    181.8 KB Views: 16
  • RED Point
Reactions: selethen and MocnyMichal
M

Mengaard

Rookie
#10,753
May 17, 2015
maspingon said:
Nie chcę cię martwić, ale na screenie po lewej nie ma oświetlenia.
Click to expand...
I wszystko... jasne! Naprawiłem.
View attachment 14294

Attachments

• HjMOuzw.jpg
    HjMOuzw.jpg
    151.1 KB Views: 27
W

wrobel154

Rookie
#10,754
May 17, 2015
EDIT: nie mówiąc już o tym said:
Pozabierali wszystkie elementy świecące żeby się nam komputery nie sfajczyły.
Click to expand...

• RED Point
Reactions: MocnyMichal
S

shasiu

Forum veteran
#10,755
May 17, 2015
selethen said:
Click to expand...
Jeśli to naprawdę będzie wyglądało tak szpetnie, to... aż brak mi słów...

• RED Point
Reactions: MocnyMichal
J

Jonek52

Forum veteran
#10,756
May 17, 2015
Ciekawe, czy w SoD widziałeś wiele lokacji przez kilkadziesiąt minut i byłeś w stanie ocenić, czy wyglądają nierówno. Hm...
Poprawił się od tego czasu LOD, i to znacznie, tego już nie chcesz zauważyć. Wypukłości to pierdoła, dzięki której można zaoszczędzić kilka klatek.
Click to expand...
@Rustine Wiem, że LOD się poprawił. Poprawiło się tez moim zdaniem oświetlenie na zewnątrz. Wypukłości to pierdoła, ale w kluczowych miejscach potrafi drażnić.

Jeszcze takie pytanie: czy nie robiłbyś tego samego, tj. nie narzekał, gdyby W3 działała na średnio-wysokich?
Click to expand...
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale jeżeli pytasz mnie czy gra chodziłaby na gtx 980 w 60kl/sec na wysokich- nie ultra, to odpowiedź brzmi: byłbym na pewno bardziej szczęśliwy niż teraz. Miałbym przynajmniej świadomość tego, że mamy do czynienia z produkcją, która deklasyfikuje konkurencję oprawą wizualną.
Byłoby troszkę tak jak z W2 i uberpróbkowaniem - praktycznie nikt nie odpalił tego w dniu premiery, ale za to dzisiaj, na mocnych kartach gra nadal wygląda świetnie.

W

wrobel154

Rookie
#10,757
May 17, 2015
Najgorsze jest to że żeby oglądać coś takiego na PC potrzeba mocnego sprzętu, a konsole z wiadomo jakimi bebechami sobie jakoś radzą. Tak jak co nie którzy przypuszczali dla CDPR wersja PC to tylko dodatek ,optymalizacja to słowo które już nic nie znaczy w tych czasach.

D

Daniel_Abatemarco

Rookie
#10,758
May 17, 2015
maspingon said:
A oto długo oczekiwany, trzymany przez CDPR w tajemnicy, tryb Ultra

UylCKLV.jpg

Jeśli ktoś jeszcze wątpi w to, że W3 jest jedynie portem z konsoli
Click to expand...
Rzeczywiście wielka różnica. Pff.

H

H. Seldon

Forum veteran
#10,759
May 17, 2015
W dupeczkach się poprzewracało. 3 gra firmy, pierwsza z otwartym światem. Dodam świetna gra z piękną grafiką... Ale po co ja wszedłem w ten temat?
Aha, po to:

buehehhe.

• RED Point
Reactions: hofmonek, kamil29 and HetakeKakashi123
M

mirakodus1

Rookie
#10,760
May 17, 2015
Nie ma już tej lampy, bo nie ma systemu oświetlenia, który by dawał taki fajny efekt.
Ciekawe czy z tego samego powodu nie ma oświetlenia za cesarzem

• RED Point
Reactions: selethen
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 536
  • 537
  • 538
  • 539
  • 540
  • …

Go to page

• 638
Next
First Prev 538 of 638

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.