Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Wiedźmin 3 - grafika

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 550
  • 551
  • 552
  • 553
  • 554
  • …

Go to page

• 638
Next
First Prev 552 of 638

Go to page

Next Last
P

promulgacja

Rookie
#11,021
May 18, 2015
Maciek, a możesz rozwinąć myśl z tym nvidia guide bo ja po latach się przesiadłem na GTXa i nie bardzo wiem o co Ci chodzi :)

M

maciekka09

Rookie
#11,022
May 18, 2015
promulgacja said:
Maciek, a możesz rozwinąć myśl z tym nvidia guide bo ja po latach się przesiadłem na GTXa i nie bardzo wiem o co Ci chodzi :)
Click to expand...
Proszę bardzo.
Tak w dużym skrócie to artykuł, w którym ładnie opisano co i jak graficznie i jaki co ma wpływ na wydajność. Plus świetna sekcja o grzebaniu w plikach gry celem osiągnięcia jeszcze lepszej grafiki.

• RED Point
Reactions: promulgacja
N

nocny.945

Forum veteran
#11,023
May 18, 2015
I to jest właśnie ta przewaga pieca nad konsolami! :)

G

GosuPL

Forum veteran
#11,024
May 18, 2015
Mi to się śmiać chce, bo jak pisałem o tym żeby spać spokojnie w kwestiach grafiki...To nagle, że niby trolluje, bajki wymyślam itp.
No a tu proszę bardzo, osoby które dostały ode mnie wiadomość , zapewne teraz same widzą iż wszystko o czym tam pisałem.
Potwierdza się :)

• RED Point
Reactions: Kyniek, Sentak and AronB
P

Pawzaw88

Rookie
#11,025
May 18, 2015
Coś czuję, że jak raz włączę HairWorks to chyba za żadne skarby nie będę chciał tego wyłączyć no sami zobaczcie:

http://gfycat.com/PolishedNecessaryHeifer
vs
http://gfycat.com/DigitalGloomyFrenchbulldog

i dla takich efektów jakoś wcale nie będzie mi szkoda tych 10ciu fps ^^

• RED Point
Reactions: Sobtainer
S

Sacr3dus

Rookie
#11,026
May 18, 2015
sylarr said:
Tu tego aż tak nie widać na twoim screenie, bo chyba najbardziej HBAO+ poprawia oświetlenie o zachodzie i gra nie wygląda już tak pastelowo.
http://www.pcgameshardware.de/The-Witcher-3-PC-237266/Specials/Grafikkarten-Benchmarks-1159196/

Chyba, że to patch tak poprawił wygląd.
Click to expand...
Pokazali by inne screeny do porównania, ale widać kolorystyka jest odrobinę lepsza (pamiętacie, że jedynie to mi przeszkadzało, prawda?), ale do wyglądu z 2013 grze wciąż daleko.

H

hellcaretaker

Senior user
#11,027
May 18, 2015
Swoją drogą, z poradnika NVidii wynika, że jeżeli ktoś nie ma super high-endowego sprzętu (Titan X lub mocne SLI), w pierwszej kolejności proponuję zredukować Foliage Visibility Distance do High (jest wystarczająco daleki i żre sporo mniej mocy) i Shadow Quality do High (różnica jest kosmetyczna, a różnica w fps spora).

Na swojej 970 planuję grać zarówno z Hairworks jak i z HBAO+, bo robią OGROMNĄ różnicę. Skompensuję zredukowaniem mniej widocznych ale zasobożernych opcji.

Jeszcze trochę ponad 7 godzin...

• RED Point
Reactions: promulgacja
S

Sacr3dus

Rookie
#11,028
May 18, 2015
Ten screen już wygląda znacznie lepiej.

Last edited: May 18, 2015
  • RED Point
Reactions: Ant15tarrr, Jack_Felix.536, Kyniek and 1 other person
B

bolekSM

Rookie
#11,029
May 18, 2015
Ma ktoś jakieś ładne porównanie screenów przed patchem i po patchu?

M

maciekka09

Rookie
#11,030
May 18, 2015
Z ciekawszych rzeczy w guidzie można jeszcze przeczytać, że ustawienie terrain quality nie robi (na razie?) nic. A miało robić tessalację terenu. Ciekawe - to jeszcze do naprawienia (ooooooby) czy mieli zglitchowany build gry?

S

selethen

Rookie
#11,031
May 18, 2015
GosuPL said:
Mi to się śmiać chce, bo jak pisałem o tym żeby spać spokojnie w kwestiach grafiki...To nagle, że niby trolluje, bajki wymyślam itp.
Click to expand...
Niestety, grze nadal bardzo, bardzo daleko do poziomu grafki z SoD.
Kilka zmian dokonanych w plikach .ini nie przywróci usuniętych assetów, zlikwidowanych Parallax Occlusion Mapping, Global Ilumination, Forward Lit Soft Particles, odbić w czasie rzeczywistym i ograniczonej teselacji :)

• RED Point
Reactions: BialyWilk and eustachy_j23
D

DrugFreePL

Senior user
#11,032
May 18, 2015
W takim razie, opierając się o te nowe informacje, co mi przewidujecie na GTX 970, Intel Core i7 4790 i 8 GB RAM'u? W dalszym ciągu średnio wierzę w takie pogorszenie wydajności. Jutro sam to obadam, ale jak myślicie?

N

nocny.945

Forum veteran
#11,033
May 18, 2015
selethen said:
Niestety, grze nadal bardzo, bardzo daleko do poziomu grafki z SoD.
Kilka zmian dokonanych w plikach .ini nie przywróci usuniętych assetów, zlikwidowanych Parallax Occlusion Mapping, Global Ilumination, Forward Lit Soft Particles, odbić w czasie rzeczywistym i ograniczonej teselacji :)
Click to expand...
A Global Ilumination było kiedykolwiek?

• RED Point
Reactions: Sentak and maciekka09
H

hellcaretaker

Senior user
#11,034
May 18, 2015
Screen z kilkoma ustawieniami podkręconymi w plikach gry powyżej Ultra

• RED Point
Reactions: Ant15tarrr, Kyniek, Sentak and 1 other person
B

Blashix

Senior user
#11,035
May 18, 2015
http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/the-witcher-3-wild-hunt/the-witcher-3-wild-hunt-nvidia-dynamic-super-resolution-interactive-comparison-2-1920x1080-vs-3840x2160.html

1080p vs 4k.

V

Vortaluuu

Rookie
#11,036
May 18, 2015
żyleta.

J

Jonek52

Forum veteran
#11,037
May 18, 2015
Uważam, że udostępnienie tych plików do zmian, było od RED`ów najlepszym prezentem jaki można było dostać. Za dwa lata wystarczy mod poprawiający tekstury, a następnie wszystko w opcjach na max`a, gęstość trawy na 9999, tak samo rysowanie obiektów i gra będzie wyglądała jakby dopiero co wyszła.

• RED Point
Reactions: Maganus
K

Kuboniusz

Rookie
#11,038
May 18, 2015
Blashix said:
http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/the-witcher-3-wild-hunt/the-witcher-3-wild-hunt-nvidia-dynamic-super-resolution-interactive-comparison-2-1920x1080-vs-3840x2160.html
Click to expand...
Co jest z tymi NPCami? :p
Poza tym, dość dużo ich. To dobrze.

K

Kyniek

Forum veteran
#11,039
May 18, 2015
hellcaretaker said:
Screen z kilkoma ustawieniami podkręconymi w plikach gry powyżej Ultra
Click to expand...
No i dobijamy powolutku do jakości VGX. Jeszcze pare patchy i będzie git :)

G

GosuPL

Forum veteran
#11,040
May 18, 2015
Jonek52 said:
Uważam, że udostępnienie tych plików do zmian, było od RED`ów najlepszym prezentem jaki można było dostać. Za dwa lata wystarczy mod poprawiający tekstury, a następnie wszystko w opcjach na max`a, gęstość trawy na 9999, tak samo rysowanie obiektów i gra będzie wyglądała jakby dopiero co wyszła.
Click to expand...

A ile stron hejtów, narzekań, wyzwisk, oskarżania Redów ot to, że sa kłamcami itd. Było przy tym ? :)

• RED Point
Reactions: Maganus, Kormoran_Czarny and Sentak
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 550
  • 551
  • 552
  • 553
  • 554
  • …

Go to page

• 638
Next
First Prev 552 of 638

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.