Wiedźmin 3 - grafika

+
Proszę o podanie jakiegoś programu (dobry, lekki, nie obciążających i najlepiej prostych w obsłudze) do:
- robienia screenów z gry, w grze (dodam, że wypróbowałem kilka, ale żaden nie chciał się "zgrać" z grą);
- do nagrywania filmików w grze, z gry;

Jaki portal, serwer możecie spokojnie zarekomendować, do umieszczania (wrzucania), tychże materiałów?

Nie spotykam w grze wielu błędów, ale troszkę ich jest i chciałbym je "zaraportować" w odpowiedni sposób.
Zacząłem grać niecały tydzień temu (dostępny był już patch 1.03 i przechodzę grę dość spokojnie, po woli, z eksploracją świata, z w miarę dokładną eksploracją
mam jeszcze sporo do odkrycia.
Nie instalowałem najnowszego patcha 1.04, bo podobno po instalacji jest gorzej niż przed.

Jeśli masz kartę nVidii, to polecam Shadowplay, który jest częścią programy GeForce Experience.

Mody to dla mnie porażka. To tak jakby komuś nie podobało się, że u Sapkowskiego jest za mało opisów obyczajów wieśniaków, więc dopisał swoje i udostępnił z instrukcją, w które miejsca książki to wkleić.

"Książki Sapkowskiego są świetne, ale brakuje mi opisów obyczajów. Dzięki tym modom książka jest taka jak powinna być od początku"
"Denerwował mnie dałgrejd otoczenia w książkach Sapkowskiego. Potrafił napisać całe opowiadanie, gdzie postacie tylko gadały i gadały! Mody dodają całe opisy otoczenia i słabo wykonanych u Sakowskiego roślin. Wreszcie nie mam wrażenia, że bohaterowie są zawieszeni w próżni."
"Mod poprawia magię wiedźmińskiego świata Sapkowskiego. Zawsze wydawała mi się za bardzo potężna. Dzięki!"

W tych zmyślonych cytatach ująłem w skrócie rzeczy, których czasem brakuje mi u Sapkowskiego. Macie na to mody?

Jeśli masz kartę nVidii, to polecam Shadowplay, który jest częścią programy GeForce Experience.

Tak na prawdę, to głównie potrzebuję prosty, lekki program do robienia screenów.
Nic nie działa, nie potrafię chyba ustawić...

Nawet taki prosty jak "lightshot ". Kurcze nawet głupie PrintScreen i Ctrl+V do painta nie działa..... Albo nic się nie dzieje, albo robi screen z czystym pulpitem :(

Co jest?

Mody to dla mnie porażka. To tak jakby komuś nie podobało się, że u Sapkowskiego jest za mało opisów obyczajów wieśniaków, więc dopisał swoje i udostępnił z instrukcją, w które miejsca książki to wkleić.

"Książki Sapkowskiego są świetne, ale brakuje mi opisów obyczajów. Dzięki tym modom książka jest taka jak powinna być od początku"
"Denerwował mnie dałgrejd otoczenia w książkach Sapkowskiego. Potrafił napisać całe opowiadanie, gdzie postacie tylko gadały i gadały! Mody dodają całe opisy otoczenia i słabo wykonanych u Sakowskiego roślin. Wreszcie nie mam wrażenia, że bohaterowie są zawieszeni w próżni."
"Mod poprawia magię wiedźmińskiego świata Sapkowskiego. Zawsze wydawała mi się za bardzo potężna. Dzięki!"

W tych zmyślonych cytatach ująłem w skrócie rzeczy, których czasem brakuje mi u Sapkowskiego. Macie na to mody?

Chyba nie rozumiesz idei modowania gier. Oraz pomysłowości modderów :) Przecież nie chodzi o poprawianie twórczości czy zawartości, tylko o ulepszenie gry. Np:
- Dodanie trybu dobowego dla postaci
- Dodanie kilku nowych modeli łódek
- Zmiana AI drapieżników, które teraz polują np. na zające, chodzą do wodopoju
- Dodanie osobnych juków dla konia
- Mocno rozwinięty motyw zasiedlenia miejsc przez ludność (nowe questy, więcej handlarzy, stopniowa rozbudowa miejscowości w coraz to większą)
- Ulepsza grafikę, np. podmienia teksturę trawy na lepszą

A jeśli nawet ktoś napisze moda, który całkowicie zmienia i wywraca do góry nogami świat Wiedźmina, to co z tego? Jeśli ktoś lubi, a Redzi dają możliwość, to dlaczego nie???

Last edited:
Poziomu SoD raczej nie będzie i trzeba się z tym pogodzić. Może z filtrami i teksturami się uda, ale efekty cząsteczkowe, dym z komina, zasięg rysowania terenu, roślinność, woda i masa innych rzeczy - to wszystko raczej jest mało osiągalne dla modderów. Można jedynie liczyć na jakiś 30 GB patch od redów na grafikę. Albo nową edycję gry (w co BARDZO wątpię).

@Maniakxm

Ładnie, ale to ciągle nie to. A co do poziomu nawet VGX - jak zobaczę, to uwierzę. Nie zapominaj, że te wszystkie płatki i liście latające w powietrzu nie dodasz modami (przynajmniej tak efektowne). A ogień... No cóż - jak zobaczyłem faktyczną scenę ataku gonu na Wrzosowę w grze to aż oczy bolały.

Top Bottom