Wiedźmin 3 - grafika

+
A to znacie może jakiegoś dobrego hosta? A zdjęcia robione na PrtScn, więc słabiutko, chciałem Frapsem, ale gra wywala z SweetFx i włączonym Frapsem.

Powiedzcie mi - Jaki jest teraz najfajniejszy mod do grafiki? Ciezko sie w tym temacie odnaleźć a na drugie podejście coś chętnie bym sobie wrzucił do plików :)

Powiedzcie mi - Jaki jest teraz najfajniejszy mod do grafiki? Ciezko sie w tym temacie odnaleźć a na drugie podejście coś chętnie bym sobie wrzucił do plików :)

Nie ma takiego xD Trudno określić, który mod jest najfajniejszy, bo to kwestia gustu, jak na razie wszystkie mody zmieniają kolorystykę gry, ale nie poprawiają zbytnio jej samej w sobie oprawy graficznej. Rzekłbym nawet, że po niektórych modach gra wygląda, jak dla mnie, gorzej. Jest na razie jeden mod, który może poprawić znacząco grafikę i sam możesz tam ustawić swoją kolorystykę, według własnego gustu. Linkacz: http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/12/?

Więc, tak:
po ostatnim patchu 9 1.6 0 przestał mi działać SweetFX, a - niestety, nie pamiętam, jakiego presetu używałem. Co zrobić, żeby to znowu działało?
Mam obecnie zainstalowany SweetFX z plikami:

SweetFX - folder
EULA
README
ReShade Setup
ReShade
ReShade32.dll
ReShade64.dll
Sweet
+ preset wklejony w folderze SweetFX

czym to zastąpić, żeby to ponownie działało i stanowiło całość? Mam na kompie tę instalkę ale nie pamiętam już, który to był preset, a większość modów, które są teraz do pobrania ma coś więcej niż to, co wyżej opisałem i teraz nie wiem, co zrobić.

Swoją drogą:

[video=youtube;NYZ-HM-evlc]https://www.youtube.com/watch?v=NYZ-HM-evlc[/video]

Bardzo ładny montaż i praca kamery. Niektóre ujęcia - prześliczne.

I niestety czasami przeszkadza ta mgła.

Na tym filmiku widać chmury w dolinach i wystajace szczyty gór. Jeszcze nie dotarlem na wyspy, ale wiele osob pisalo, ze takie chmury w grze nie występują. Do filmiku użyto jakieś mody, czy ujrzę takie widoki bez nich?

W końcu przeszedłem "Wiedźmina 3" - Arcydzieło :)
Czekam na Patcha 1.07 i zabieram się za ponowne przejście w związku z tym mam pytanie do Was.

Jaki SweetFX byście najbardziej polecili? A niech i najbardziej obciąża sprzęt , wydajności i tak mi nie zabraknie.
Najważniejsze dla mnie są jak najlepsze doznania graficzne.
Do tej pory grałem bez żadnego SweetFX a z bardzo mocno podrasowanym plikiem cfg.
No ale powiew świerzości się przyda :)

Mnie tak jak już chyba wcześniej pisałem najbardziej odpowiada ten: https://sfx.thelazy.net/games/preset/3696/ + lekkie Lumasharpen:
#define sharp_strength 0.40
#define sharp_clamp 0.02
Kolorystyka wydaje się bardziej naturalna i ogólne wrażenie jest dużo lepsze, a próbowałem z 6 różnych presetów, łącznie z E3 z nexusmoda, który już ma wpływ na wydajność (10 fps mniej) i jakoś żaden mi tak nie podszedł, jak ten.

Bo gra miała wyglądać identycznie jak na konsolach (poza super bajerami w postaci HairWorks).
Pewnie też dlatego, że jest to opcja ustalona przy tworzeniu mapy. Jak wiadomo Redzi nie mają dostatecznie dużo funduszy, żeby chociaż w jednym aspekcie bardziej zatroszczyć się o wersje PC, prawda @Marcin Momot ? Przecież ważniejsze są ekskluzywne dodatki dla jednej z wersji kolekcjonerskiej... Już nie wspominając o otwartości plików gry, toż to byłoby niedopuszczalne w dzisiejszych czasach, ileż to gier zostało zrujnowanych przez modyfikację i pieniędzy straconych na rzecz DLC...

Top Bottom