Wiedźmin 3 - HUD

+

Wiedźmin 3 - HUD

• Total voters
    94
Powiem wam, że REDzi powinni najszybciej usunąć godzinę z prawego górnego rogu ekranu. Zostawić te słoneczko albo zamiast godziny wpisać: "poranek", "popołudnie". Ale najlepszej zrobić ładne obrazeczki w tym kółku - jak pada, zrobić deszcz, jak jest mgła - zrobić mgłę, jak jest noc to wyświetla się księżyc. Bo teraz dochodzi do sytuacji gdzie Geralt przez wioskę czy obóz Niflgaardu biegnie 5 minut.

I nie wystarczy, że wyłączę sobie tą opcję w HUDzie, wolałbym wiedzieć jaka jest mniej więcej pogoda i jaka pora dnia, czy rano, czy wieczór - ale jeśli będzie to wyglądało tak jak teraz to wyłączę bez wahania i będę bazował (straszne!) na tym co widzę na dworze :D.

Powiem wam, że REDzi powinni najszybciej usunąć godzinę z prawego górnego rogu ekranu. Zostawić te słoneczko albo zamiast godziny wpisać: "poranek", "popołudnie". Ale najlepszej zrobić ładne obrazeczki w tym kółku - jak pada, zrobić deszcz, jak jest mgła - zrobić mgłę, jak jest noc to wyświetla się księżyc. Bo teraz dochodzi do sytuacji gdzie Geralt przez wioskę czy obóz Niflgaardu biegnie 5 minut.

I nie wystarczy, że wyłączę sobie tą opcję w HUDzie, wolałbym wiedzieć jaka jest mniej więcej pogoda i jaka pora dnia, czy rano, czy wieczór - ale jeśli będzie to wyglądało tak jak teraz to wyłączę bez wahania i będę bazował (straszne!) na tym co widzę na dworze :D.

NIE, NIE, NIE. Godzina musi zostać, zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż poranek/pułudnie itd. Więc nie zgadzam się z tobą.

Mnie pasują dwie opcje - zarówno z godziną, jak i z napisanym "południe", "północ" i tak dalej. Żeby tylko nie było sytuacji jak w W2, gdzie musiałam medytować, żeby dowiedzieć się, jaka jest pora dnia, bo kolor nieba nic mi nie mówił np. w takim Flotsam. Szczególnie że z moim szczęściem padało tam praktycznie cały czas.

Szczególnie że z moim szczęściem padało tam praktycznie cały czas.

Masz ci los. Też bym chciał takie szczęście.
U mnie zdarzało się tylko podczas realizacji fortelu z Iorvethem.
Bardzo klimatycznie wyglądało Flotsam w deszczu.

Da się jakoś zmusić grę do deszczu? Mam trochę taki fetysz na deszcz w grach i w GTA IV mam sejwa na którym zawsze ale to zawsze po kilku godzinach w grze zaczyna się burza w nocy i tylko z tego powodu nie robię tam już niczego i nie nadpisuję. :huh:

A oprócz tego w 2011 ten deszcz zabił moją kartę graficzną. Nieładnie z jego strony.
Dokładnie, ten deszcz zżarł moją kartę na podwieczorek i jeszcze widoczność spadła do paru metrów :huh:
Ciekawe, co będzie, jak w W3 rozpęta się burza z piorunami, łamiąca drzewa, sypiąca liśćmi, igliwiem i co lżejszymi NPC-ami, a co najgorsze, targająca brodą Geralta, składającą się z 10428 włosków poruszanych niezależnie od siebie.
:troll:

Nie ma tematu dla GUI, więc wrzucę to tutaj. Bardzo nie podoba mi się fakt, że posiadaczom myszki została zabrana kolejna funkcjonalność, czyli szybkie przełączanie się między różnymi oknami za pomocą kliknięcia na nazwę karty.

Obecnie żeby się przełączyć trzeba przejść przez parę kolejnych warstw. Liczę, że chociaż skróty klawiszowe będą działać, a nie będą zablokowane jak w dwójce.

Nie wiem czy Cię do końca dobrze zrozumiałem. Chodzi Ci o przełączanie się pomiędzy - ja wiem - kartą postaci ekwipunkiem itp?

Bo nie ma już kart, chyba nie sądzisz, że da się przełączać tymi małymi kropkami?
Mi to wygląda tak, że będzie się dało, ale tylko do następnego lub poprzedniego, klikając na "world map", albo "alchemy".

Nie wiem czy Cię do końca dobrze zrozumiałem. Chodzi Ci o przełączanie się pomiędzy - ja wiem - kartą postaci ekwipunkiem itp?
Mi to wygląda tak, że będzie się dało, ale tylko do następnego lub poprzedniego, klikając na "world map", albo "alchemy".
Chodzi o to, co napisał Qyzu. W obecnej wersji mogę się przełączyć tylko jedną kartę w lewo lub w prawo. W poprzedniej mogłem kliknąć na nazwę nawet trzy karty dalej.
Ale to nie będzie absolutnie żadnym problemem, jeśli nie zablokują przycisków klawiatury. Do tej pory się dziwię, że w dwójce tak zrobili.

OK, teraz rozumiem. I zgadzam się że dwójkowe rozwiązanie było strzałem w stopę.

Top Bottom