Wiedźmin 3 - muzyka

+

Wiedźmin 3 - muzyka

• Total voters
    570
No patrz, dla mnie te "wrzaski" pań z Percivala, robią strasznie klimat. Jest to coś oryginalnego, z pazurem, niespotykanego w innych fantasy ost. Cały ost W3 szalenie mi się podoba. Cieszę się, że wyciągnięto wnioski z W2 i jednocześnie nie zrobiono kopy pasty z W1 (który to soundtrack również mam za świetny).

W sumie żałuję jedynie, że Ciri Luned Me nie znalazło się na ścieżce, bo też jest świetne.

Niestety... Sam Przybyłowicz mi odpisał jeszcze przed premierą, że nie mam co liczyć na ten kawałek ._. A jest przepiękny. Idealnie by pasował np. do spotkania czy jakiegoś bardziej mistycznego momentu z Cirillą. Oh... The feels.

EDIT: Aż chciałoby się, żeby Ciri miała rozpuszczone włosy w grze :D Niestety - jeszcze nie ta technologia.

Last edited:
Jak nie, Geralt w rozpuszczonych włosach wygląda aż zbyt fabulous. Z hairworksem, czy bez.
A jak włączysz HairWorks, to proszę siadać.

Są utwory z bardziej hmm, melodyjnym żeńskim wokalem, chociażby sztandarowy "The Fields of Ard Skellig".
Nie byłem jeszcze na Skellige ale z kilku materiałów które widziałem wyspy zapowiadają się pod każdym względem równie wyśmienicie co poprzednie lokacje jeśli nie lepiej. No i muzyka przy scenach z głównego wątku jest obłędna.

No tak. Z tymi włosami to racja xD

Mimo wszystko wielka szkoda, że utwór nie został wykorzystany. Może jakiś mod w przyszłości to zmieni :D

Jako, że w Wieśka 3 nie zagram pewnie jeszcze przez długi czas, a od muzyki się uzależniłem tak wiec od premiery poluję na płytkę w edycji limitowanej, która miała być dostępna tylko w konkursach (chyba w większości brałem/biorę udział). Co ciekawe, na dniach pojawiła się nowa możliwość. Płytka jest dodawana jako bonus do płyty Percivala "Wild Hunt" w ich oficjalnym sklepie. Taka ciekawostka gdyby ktoś również był zainteresowany ;) Jako że jest to edycja limitowana to obstawiam, że dużo tego nie mają zwłaszcza, że na początku w ogóle nie było mowy o kupieniu płyty (chociaż w pewnym sensie to nie jest możliwość bezpośredniego kupna). Jeżeli czytasz to Marcinie to dzięki Ci wielkie za tą możliwość (bo zapewne było to z Tobą uzgadniane) :)

@LucLac
Rozumiem, że wydanie specjalnej soundtracka ma jakieś dodatkowe utwory?

Swoją drogą - muzyka przepiękna i aż żal, że tyle kawałków zawartych w grze nie zmieściło się na CD. Trza się posiłkować youtubem...

Soundtrack z "Dziadów"

Witam forumowiczów. Na wstępie chce przeprosić, jeżeli pisze ten temat w złym dziale. Może ktoś z was wie, co to za muzyka gra w tle podczas misji "Dziady"? Szukałem po soundtrack'ach, czytałem komentarze pod gameplay'ami z tą misją ale nic nie znalazłem.

/watch?v=vOlPwt5ZtB8&index=16&list=PL_eztCDu33iFtgbVGHADQ6FI6mXkJpNhf

dodaj wcześniej w linku youtube.

Ja z kolei proszę o podanie nazwy nuty z walki w kaer morthen, a dokładnie
gdy Imlerith skręca kark Vesemirowi

Edit

Nieaktualne. Nuta ma numer "90. CS403 Finale 02" jakby ktoś szukał.

Last edited:
Trochę szkoda, że CDPR zrezygnowali z wypuszczenia muzyki na iTunes i Spotify tak jak zapowiadali przed premierą. Nie rozumiem tej decyzji.

Może mi ktoś powiedzieć, gdzie znaleźć kawałek, który odtwarza się podczas wyścigu z Cerys?

[video]https://youtu.be/07LgyIGkLPw?t=6m32s[/video]

Last edited:
Szukam kawałku, który ma "naleciałości" z W2, odtwarza się podczas spotkania z:
Letho lub Vernonem

Liczę na pomoc i z góry dziękuję :)

Czy ktoś jest w stanie podlinkować utwór, który leci podczas
Bójki w Szałwi i Rozmarynie w towarzystwie Zoltana?
Nigdzie indziej go nie słyszałem, a przebija nawet "Forged in fire", IMO.

Top Bottom