To tak, gra w ruchu prezentuje się świetnie, niestety ta trawa psuje cały efekt gdy Geralt porusza się wolniej, lub się zatrzyma cały czar pryska, jak już wielokrotnie było pisane, trawa jest do poprawy.
Animacje walki wyglądają super.
Wywerna, wbrew innym mi się podoba, choć wydaje mi się że po pomniejszeniu byłby z niej lepszy Kuroliszek.
Fajnie że fizyka będzie dość zaawansowana, o czym mówili REDzi, a przyciąganie potworów za pomocą padliny jest według mnie świetne.
Dobrze że dodali animację skórowania, choć mam wrażenie że nóż Geralta raz jest dłuższy, raz krótszy.
Ekwipunek bardzo mi się podoba, jest prosty i przejrzysty.
Jaskinia wygląda fajnie, jednak jakby bugowało się w niej oświetlenie.
Drzewa poruszane wiatrem, miód.
Zachód słońca wygląda super, aż chce się podziwiać widoczki, które niestety psuje trawa...
Pochodnia... a raczej jej zapalanie i gaszenie wygląda strasznie słabo, chyba nawet w pierwszym wiedźminie wyglądało to lepiej, przydały by się jakieś krótkie animacje z udziałem drugiej ręki.
Picie eliksirów... kolejny element który nie zachwyca, a mówiąc dosadniej jest BEZNADZIEJNY, sorry REDzi, ale ten element to porażka, brak animacji picia, potionki które działają kilka sekund, stanowi to zaprzeczenie alchemii z poprzednich gier, aż nie chce się tego używać, szkoda, bo alchemia zapowiadała się fajnie, a tak, totalna kicha...
Niektórym elementom otoczenia również przydałoby się poświęcić trochę czasu, ten klif wygląda bardzo słabo, jak wyjęty z zupełnie innej gry...
Elementy ubioru niektórych NPCów również wyglądają tak sobie, głównie mam tu na myśli koszule panów z jaskini, ale na to można przymknąć oko.
Mówiłem już że alchemia ssie?
Sarenka zauważyła że coś jest nie tak, gdy Geralt na nią wjechał.
Ogólnie, mam mieszane uczucia, z jednej strony gra w ruchu wygląda świetnie, z drugiej cały entuzjazm psują jej poszczególne elementy, jak trawa czy alchemia i o ile to drugie można jakoś przełknąć, to wszechobecna trawa powinna prezentować się dużo lepie. No i alchemia jest do dupy...
Pytania jakie się rodzą, to jak wypada AI wrogów, bo po zabijaniu wilków jednym ciosem ciężko coś wywnioskować, a latająca maszkara inteligencja jakoś bardzo nie powalała i praktycznie robiła w kółko to samo. I jak wypadają inne mechaniki w praktyce.
Edit
Up nie jest w porządku, wyraźnie źródło światła jest jakby wewnątrz, gdzie być nie powinno.