Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
Menu

Register

Wiedźmin 3: postacie

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • …

Go to page

• 266
Next
First Prev 175 of 266

Go to page

Next Last
K

Krzysiek_KKKK

Rookie
#3,481
Dec 8, 2014
Kuboniusz said:
Masz na myśli coś w rodzaju Blinka z "Dishonored"?
Click to expand...
Nie grałem i nie wiem w jaki sposób można było tam tego używać, a obejrzenie krótkiego filmu raczej nic mi nie powie o dystansach na jakich można było z tego korzystaći itp itd. Widziałbym to jako możliwość przeniesienia się w inne miejsce, ale dalej na polu walki, np. za plecami przeciwnika. Używane jak na "Elder Blood". Tylko nie wiadomo gdzie Ciri tak naprawdę wywiało.

@eustachy_J23 Chociażby dlatego, że REDzi nie przewidzieli takiej lokacji ;) Ale fakt, masz rację, musiałoby to być w jakiś mądry sposób ograniczone, żeby nie popsuło rozgrywki.

K

Koreon

Rookie
#3,482
Dec 8, 2014
Pewnie wywiało ją za plecy Caranthira, chyba nie zostawiła Eskela samego.

eustachy_j23

eustachy_j23

Forum veteran
#3,483
Dec 8, 2014
Koreon said:
Pewnie wywiało ją za plecy Caranthira, chyba nie zostawiła Eskela samego.
Click to expand...
Mogła też cofnąć się o jeden dzień i załatwić Caranthira, gdy ten na przykład udał się do wychodka w celu oczywistym.
Straszna śmierć.

Kuboniusz said:
Załatwić z kuszy, tak? :p
Click to expand...
Ano, w końcu te kusze po coś są.
Potężny elf ustrzelony w wychodku, tak, straszna śmierć.

Last edited: Dec 8, 2014
K

Kuboniusz

Rookie
#3,484
Dec 8, 2014
eustachy_J23 said:
Mogła też cofnąć się o jeden dzień i załatwić Caranthira, gdy ten na przykład udał się do wychodka w celu oczywistym.
Click to expand...
Załatwić z kuszy, tak? :p

SMiki55

SMiki55

Mentor
#3,485
Dec 8, 2014
eustachy_J23 said:
Dlaczego zatem nie miałaby, w ten deseń, cofnąć się w czasy niemowlęce Eredina i Avallac'ha i zadusić ich w kołyskach?
Click to expand...
Bo to niemożliwe z fizycznego punktu widzenia. To nie działa jak w "Powrocie do przyszłości". Powstałby paradoks czasoprzestrzenny, co jest oczywiście niemożliwe - natura świata robiłaby wszystko, by do tego nie dopuścić. Ewentualnie z momentem zamordowania Eredina w kołysce wszechświat rozdzieliłby się dwa - w jednym morderstwo zostałoby dokonane, w drugim nie, i w tym drugim zagrożenie Gonem nadal byłoby obecne.

Nars

Nars

Moderator
#3,486
Dec 8, 2014
eustachy_J23 said:
W tym celu zdolności panny Ciri należy solidnie znerfić, w przeciwnym wypadku granie nią nie miałoby krztyny sensu.
Click to expand...
Zdolność podróżowania między światami, jak najbardziej, bez tego granie Jaskółką większego sensu nie ma.

eustachy_J23 said:
Zresztą i tak trza je znerfić, a to po to, żeby cokolwiek miało sens.
Click to expand...
Niczego (poza podróżami między czasami i wymiarami) jej nerfić nie trzeba. Rozwijanie jej na polu magii, psioniki i szermierki, ma po stokroć więcej sensu, niż to samo w przypadku Geralta. Bo rozwijanie po raz trzeci umiejętności mistrza miecza i doświadczonego łowcy potworów wymaga sporo dobrej woli ze strony gracza. Tymczasem umiejętności Ciri mają za to miejsce by się naturanie rozwinąć.

eustachy_J23 said:
Załóżmy, że po tylu latach w pełni panuje nad mocą. W końcu powinna poczynić spore postępy.

Dlaczego zatem nie miałaby, w ten deseń, cofnąć się w czasy niemowlęce Eredina i Avallac'ha i zadusić ich w kołyskach?
Click to expand...
Albowiem ich śmierć stworzyłaby dwa nowe wszechświaty, jeden w którym żyją i drugim w którym są martwi. Wpływanie na przeszłość nie zmienia przyszłości (teraźniejszości). Nie wspominając o tym, że musiałaby dysponować wiedzą o miejscu ich przebywania.

Szach mat! :p

E:

Gad demyt Smiki!

eustachy_j23

eustachy_j23

Forum veteran
#3,487
Dec 8, 2014
Nars said:
Rozwijanie jej na polu magii, psioniki i szermierki, ma po stokroć więcej sensu, niż to samo w przypadku Geralta.
Click to expand...
Też nie bardzo, a to dlatego, że tempo rozwoju jej talentów w sadze jest przez autora grubymi nićmi szyte.
Trzy sekundy i super psioniczka. Kilka miesięcy i wymiata mieczem wprawniej niż większość zaprawionych w bojach junaków z trzydziestoletnim stażem.
Ja rozumiem, że wiedźminski trening, ale bez przesady. Na coś takiego trzeba by przynajmniej lat kilku.
Dać jej tyle czasu, to przy sapkowych standardach byłaby lepsza niż wszyscy wiedźmini razem wzięci i eliksiry też będzie łykać, tyle że bez efektów ubocznych.
I pewno czarować lepiej niż Tissaia.
A dlaczemu? Bo tak, bo gen, bo jest jak Neo wybrańcem i już. Sapkowski, why?

Dlatego cieszę się, że CDP RED do gry wrzuca ją w wersji starszej, takiej która faktycznie ma prawo umieć co umie (za wyjątkiem podróży w czasie, które uczyniłyby całą historie bezsensem).
Niemniej podobnie jak Geralt już ukształtowaną i z tego względu w obu przypadkach problematyczną jeśli o rozwój idzie. Znaczy jak dla kogo, sam problemu nie widzę, a to dlatego, że to jednak gra, gdzie coś takiego, jak rozwój postaci stanowi rzecz normalną.

SMiki55 said:
Bo to niemożliwe z fizycznego punktu widzenia. To nie działa jak w "Powrocie do przyszłości".
Click to expand...
Nars said:
Albowiem ich śmierć stworzyłaby dwa nowe wszechświaty...
Click to expand...
Ja zaś twierdzę, że możliwe i działa właśnie w ten sposób.
Alvin nie panujący w zasadzie wcale swymi zdolnościami, spanikował, cofnął się w czasie i został kim został.
Nie powstał żaden alternatywny wszechświat. Jego działania miały wpływ na ten wymiar, w którym funkcjonował Geralt i domyślnie on sam.
Skoro byle pchła przytargana z innego czasu i świata, ukryta w gieźle Ciri mogła mieć tak dalekosiężne skutki, to co dopiero w pełni świadome, celowe działanie pani miejsc i czasów?
Przykro mi panowie, żaden mat, brak przesłanek przemawiających za waszą teorią.

A tak w ogóle to kto wie, co z tej gry ostatecznie wyjdzie?
Możliwe, że nic ciekawego.

• RED Point
Reactions: desecrationii and Szincza
SMiki55

SMiki55

Mentor
#3,488
Dec 8, 2014
O Jakubie wzmianki w świecie gry były od pierwszego aktu, świat nie odmienił się nagle po przeniesieniu w czasie - po prostu to było Alvinowi pisane, gdyby owego przeznaczenia nie wypełnił, wówczas naruszyłby kontinuum czasoprzestrzenne, Zakon by nie powstał...

Naprawdę nigdy nie czytałeś o paradoksie dziadka i innych?

• RED Point
Reactions: Koreon
C

ceadmil

Forum veteran
#3,489
Dec 8, 2014
Paradoksy wychodzą zazwyczaj z błędnego założenia, a tu błędnym założeniem jest, że możemy cofać się w czasie. Przy zaawansowanej fizyce dopuszcza się jedynie podróż do przyszłości, co i tak jest mało prawdopodobne. Reszta to teorie i domysły a i tak na 100% nikt nie wie co by się stało gdyby ktoś w czasie się cofnął.

SMiki55

SMiki55

Mentor
#3,490
Dec 8, 2014
Niedawno sobie pomyślałem, że dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie epizodycznie sióstr Radowida. Jedna, Dalimira, była kapłanką, druga, Milena, została czarodziejką, Millegardą. Pamiętacie, jak w Trylogii husyckiej Jan Ziębicki zajął klasztor własnej siostry oskarżając ją o herezję i sprzyjanie kacerzom?

Wyobraźmy sobie, że podczas Polowań w klasztorze Dalki będzie ukryta przed prześladowaniami Milka... a tu nagle przyjeżdża Radek z Willemerem :>

S

Swiatek

Forum veteran
#3,491
Dec 8, 2014
SMiki55 said:
O Jakubie wzmianki w świecie gry były od pierwszego aktu, świat nie odmienił się nagle po przeniesieniu w czasie - po prostu to było Alvinowi pisane, gdyby owego przeznaczenia nie wypełnił, wówczas naruszyłby kontinuum czasoprzestrzenne, Zakon by nie powstał...

Naprawdę nigdy nie czytałeś o paradoksie dziadka i innych?
Click to expand...
Dawaj ten paradoks dziadka do dokładnego wyjaśnienia, please, bo czasu mam mało :)

eustachy_j23

eustachy_j23

Forum veteran
#3,492
Dec 8, 2014
SMiki55 said:
O Jakubie wzmianki w świecie gry były od pierwszego aktu, świat nie odmienił się nagle po przeniesieniu w czasie - po prostu to było Alvinowi pisane, gdyby owego przeznaczenia nie wypełnił.
Click to expand...
Przykro mi Miki, ale podobnie jak Geralt nie wierzę w przeznaczenie.
A cały ten bajzel zaistniały w W1 mam za wynik igrania z czasem, efekt naruszenia naturalnego porządku rzeczy.

SMiki55

SMiki55

Mentor
#3,493
Dec 8, 2014
Światek said:
Dawaj ten paradoks dziadka do dokładnego wyjaśnienia, please, bo czasu mam mało :)
Click to expand...
https://pl.wikipedia.org/wiki/Paradoks_dziadka

sebogothic

sebogothic

Forum veteran
#3,494
Dec 8, 2014
O Jezu łeb mnie rozbolał od czytania o tym paradoksie. :wallbash: Idę spać może rano to pojmę. :sleep:

S

Swiatek

Forum veteran
#3,495
Dec 8, 2014
SMiki55 said:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Paradoks_dziadka
Click to expand...
W zasadzie to proste. Pytanie jedynie: co Ci kurna dziadek zrobił, by do niego wracać po to, żeby go zabić?
A sam paradoks logiczny ma chyba inną nazwę - jakiś grek to wymyślił, taki od Eboli albo co :)

Last edited: Dec 8, 2014
PATROL

PATROL

Moderator
#3,496
Dec 8, 2014
Gadają wszyscy i gadają, a nikt nie podał najbardziej znanego paradoksu Kyle'a Reese'a. :p

• RED Point
Reactions: HuntMocy
K

Koreon

Rookie
#3,497
Dec 9, 2014
Ja bardziej skłaniam się do teorii, że wszechświat nie ropadłby się na 2 wersję wydarzeń, tylko powstałaby pętla (właśnie przez paradoks dziadka). Ciri cofnęłaby się w czasie - załatwiła krogulca. Nie miałaby po co się cofać w czasie, krogulec żyje - nie żyje, tworzy się taka czasowa pętla i wszystko wybucha. Gdzieś to widziałem.

SMiki55

SMiki55

Mentor
#3,498
Dec 9, 2014
Nic nie wybucha. Cofa się, zabija Eredina jako dzieciaka. W Wiedźminlandzie nie powstają legendy o Gonie, Ciri nie ściga Gon, jej historia toczy się inaczej - więc nie wie nawet o istnieniu Eredina, więc nie cofa się w czasie i go nie zabija. Wtedy jednak Eredin żyje - i historia toczy się normalnie. Wtedy Ciri znowu ma powód, by go zabić.

I tak w kółko Macieju.

gojlad

gojlad

Senior user
#3,499
Dec 15, 2014
Ile Yarpen Zigrin miał dzieci?

Wroobelek

Wroobelek

Mentor
#3,500
Dec 15, 2014
BeksaLala said:
Ile Yarpen Zigrin miał dzieci?
Click to expand...
Spytaj się Zoltana, on coś może wiedzieć na ten temat. :p

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • …

Go to page

• 266
Next
First Prev 175 of 266

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.