Witam, chciałem ponarzekać na sterowanie

otóż tak samo jak w poprzednich częściach, nie rozumiem z resztą dlaczego tak jest, gdy wciskam 'W' to nasz bohater rusza się dopiero po jakiejś sekundzie (niezły lag) strasznie to irytujące jest. Dodatkowo oczywiście, od razu zaczyna biec co jest bardzo denerwujące gdy próbujemy wejść w drzwi, w które nie trafiliśmy za 1 razem, lub na mostek etc... tak wiem, że za pomocą ctrl można zmienic tryb na chodzenie ale kto by miał na to czas, żeby co chwilę klikać ctrl i zmieniac tryb chodzenia na bieganie... bez sensu. W żadnej innej grze czegoś takiego nie spotkałem, tak jakby postać na bardzo szybkie kliknięcie nie mogła reagować krótkim krokiem a na dłuższe przytrzymanie dopiero biegiem (to chyba nie jest trudne do zaimplementowania?)
druga sprawa to autofocus i poruszanie się w trakcie walki. Nie przypominam sobie, żebym w poprzednich częściach Wiedźmina tyle razy ciął mieczem powietrze. Uderzam np utopca raz ten robi odskok w bok, a Geralt dalej ciacha po prostej... jeszcze gdyby ta kamera jakoś inaczej chodziła może dałoby się nad tym zapanować, a tak to jest dosyć ciężko... No, to tyle... jeszcze mógłbym ponarzekać na to zjeżdżanie z górek nawet tak małych, że moja babcia spokojnie by pod nie podeszła... szczególnie utrudniające chodzenie po górach. Nie ma to jak zaprojektować piękną grę, cudowny krajobraz a potem nie pozwolić graczowi wdrapać się na szczyt, żeby go podziwiać. Gdzie tu logika?

Z 2 strony ten patent ze zjeżdzaniem jak Tony Hawk daje dużo dużo frajdy.