No a jeszcze wysp Skellige tutaj nie ma. To nie jest kompletna mapa.Wielkość Novigradu jest odpowiednia do reszty świata. Skoro świat jest przeskalowany, to miasto też musi być. Jakieś proporcje powinny być zachowane.
Zmierzyłem czas w jakim Płotka pokonała odcinek od bramy/rzeki do zakrętu. Przeliczyłem to później na długość tej krętej drogi, do miejsca z Johnnym pokazaną przez REDów i wyszło, że z taką prędkością Płotka pokona tę drogę w 15 -18 minut. Myślę, że pełną prędkością pokonałaby to w mniej niż 10 minut.Te wielkości podawane przez REDów![]()
Wiem. Chodziło mi o to połączenie i ukazanie całego dostępnego świata.Ta mapa ard skellig pochodzi z wycieku..
http://forums.cdprojektred.com/threads/1523-Wiedźmin-3-świat?p=1394190#post1394190 tutaj właśnie wcześniej o tym pisałem. Jak dla mnie nie ma sensu obecnie sugerować się kolorową mapą. Dla mnie ona jest tylko czymś w rodzaju podglądu na ogólną sytuację królestw.@mejku
Chyba masz rację - ale ta narysowana "wyrwa" na mapie ma nam chyba mówić, że część świata jest "wyrwane", nie umieszczone na mapie... i wówczas to ma sens
Moim zdaniem tam niżej coś jeszcze jest, ponieważ jest zaciemnienie terenu itd. Przecież mapa nie będzie kończyć się niewidzialną ścianą w połowie wysepki, prawda? Tam musi coś być. To samo na górze, jednak tam bym raczej nic szczególnego nie widział.A pomyśleliście że mapa z gameplay'ju, to tylko wycinek, a jakby oddalił to pojawiłyby się nowe fragmenty?
Moim zdaniem tam niżej coś jeszcze jest, ponieważ jest zaciemnienie terenu itd. Przecież mapa nie będzie kończyć się niewidzialną ścianą w połowie wysepki, prawda? Tam musi coś być. To samo na górze, jednak tam bym raczej nic szczególnego nie widział.
Może obozowisko już zahacza o Wyzimę? Albo jest na jej podgrodziu? Skoro Emyr siedzi w stolicy ... Tylko to oznacza, że teren pomiędzy Novigradem, a Wyzimą jest trochę przeskalowany, tylko trochę.
Masz tutaj dwie mapki, które w miarę obrazują co się gdzie kończy:
Co w tym dziwnego, gdy Novigrad został przeskalowany w dół?Wygląda, ale musiałoby mieć to obozowisko wielkość Novigradu.