Ogólnie quen znika przy pierwszym uderzeniu, czasami jednak przyjmuje na siebie nawet kilka ciosów. Od czego jest to zależne?
Od wszystkiego co wymieniłeśOgólnie quen znika przy pierwszym uderzeniu, czasami jednak przyjmuje na siebie nawet kilka ciosów. Od czego jest to zależne? Od poziomu postaci, poziomu przeciwnika, poziomu intensywności znaków czy glifów (mam zbroję niedźwiedzia, w każdym możliwym mam glif quen +10%)?
Od wszystkiego co wymieniłeśJak wejdziesz sobie w statystyki bohatera, to będziesz miał tam zapisane jaka jest redukcja obrażeń quen, po otrzymaniu tej ilości (nie ważne już czy w jednym, czy w kilku ciosach) znak się rozpada.
Tutaj na pomoc przychodzą modyWitam, po pewnym czasie zacząłem znowu grać w Wiedźmina 3 i zauważyłem jedną irytującą rzecz. Wcześniej nie przypominam sobie żeby taka sytuacja miała miejsce. Chodzi o to że Geralt po odjechaniu nazwijmy to okręgiem gdzie jest w combacie chowa miecz. Jest to bardzo irytujące bo na koniu ten okrąg nie jest duży. Walka na koniu przez to stała się bardzo irytująca, ponieważ co trochę dalej odjadę by nawrócić konia, Geralt chowa miecz, za każdym razem trzeba go na nowo wyciągać, a czasami jestem już przy wrogu, a miecz jeszcze nie został dobyty. Jest jakiś sposób żeby wyłączyć auto-chowanie miecza? Ja szukałem w opcjach ale nie znalazłem.
Musisz zaktualizować do 1.08.1U mnie powyższe mody spowodowały błąd kompilacji i gra się nie uruchamia. Hm.
Wyjścia widzę dwa.Jeżeli przeciwnik ma łuk lub kuszę i strzela w nas, to jego celność wynosi zawsze 100% oraz nie ważne, że chowamy się za teksturami, strzały przechodzą przez nie i trafiają nas. Następna dziwna sytuacja, zauważyłem, że każdy atakowany potwór podczas naszego trzeciego cięcia, zawsze atakuje i tego ciosu nie idzie zablokować uniknąć bo po prostu w czasie tego nadal wiedźmin nie skończył cięcia i to zawsze jest trzeci atak na potwora.
Jeśli naprawdę tak jest, to powiem szczerze, że jest do dupy.Serio? To powiedz mi gdy zostałeś okrążony to zawsze byłeś wstanie zadać cios przed siebie i błyskawicznie wybrać przeciwnika za sobą?
Odpowiem Ci: Nie
Wiesz co to jest "softlock targeting"? System wybierania celu.
W W3 Gracz nie wybiera celu poprzez klawisze kierunkowe klawiatury bądź obrót kamery
Po prostu zagraj w grę, a nie oceniaj muzyki, grafiki, klimatu, nie plusuj postów, które po grze jadą, bo to nie ma najmniejszego sensu. Nic nie odda osobistego doświadczenia z W3.Jeśli naprawdę tak jest, to powiem szczerze, że jest do dupy.
Mam rozumieć, że nie jest tak jak w Dark Souls? To znaczy przecież ja mam decydować w którym kierunku ma padać cios, ja go zadaję kiedy chcę i komu chcę.
Nie jest tak?
Czyli właśnie przy szybkich przeciwnikach atakujących grupą, gdy potrzebna jest precyzyjna kontrola. A tej nie ma, bo inteligentna kamera.Zlockowanie przeciwników działa ok (ale nie polecam tego przy utopcach, wilkach i nekkerach)