Jak już mówiłem, fajnie, że jest duża różnorodność. Ale oczywistym jest, że wśród różnych zbroi powinny znaleźć się przede wszystkim te typowo wiedźmińskie, wszakże to gra "Wiedźmin".
Dobrze, że są różne gabarytami, kształtami i kolorami, bo można będzie używać różnych strojów na różne okazje i okoliczności. Poza tym, zbroje z cięższymi elementami, czasem jaskrawszymi barwami mogą bardziej przyciągać uwagę potencjalnego nabywcy (przeciętnego, nieznającego dobrze lore) i mogą być atrakcyjniejsze dla szerszego grona niż "szarobure skórzane kurtki". Mi się taka różnorodność jak najbardziej podoba, ale wierzę też, że w grze znajdzie się dużo wiedźmińskich kurtek, lżejszych i bardziej wpisujących się w lore. Dobrze też, że cięższe pancerze będą wpływały na mobilność postaci, przecież to dodatkowe urozmaicenie walki i dobrze oddaje w tym przypadku realizm. Ja widziałem już trochę fajnych zbroi, które bardzo dobrze pasują do Wiedźmina. A na pewno nie pokazano nam wszystkich zbroi, być może w trailerze skupiono się właśnie by pokazać po jednej z różnych typów.
Różne poziomy ulepszeń naszych zbroi są świetnym ficzerem, jeśli podoba nam się dana zbroja lub po prostu jesteśmy w jakiś sposób do niej przywiązani, możemy mieć ją przez dłuższy czas, jednocześnie zyskując cenne punkty obrony wraz z postępem w grze, bez których mógłby się zachwiać balans. Ale wraz z ulepszaniem zbroi powinny dochodzić zmiany wizualne, tak jest i bardzo dobrze. Dodatki w postaci kolczug, ćwieków lub nawet elementów płytowych bardzo dobrze się spisują, a inne zmiany mogłyby być mniej "dosadnie" widoczne, co wpłynęłoby na mniejszą satysfakcję z ulepszenia pancerza. Zresztą mi takie elementy nie przeszkadzają, a nawet mi się podobają.
Co do Zbroi Wilka. Jak już wcześniej trafnie zauważono, sety wiedźmińskie są najprawdopodobniej podświetlone na zielono. Zbroja Wilka nie jest. Być może właśnie takich setów będzie więcej i Zbroja Wilka ≠ Zbroja Szkoły Wilka.