Wiedźmin i wspomnienia z nim związane - Konkurs

+
Myszoskoczka said:
Hah, już w najnowszym Community Newsie było o tym, że żyję na krawędzi. Serek mnie nawet Agentem Tomkiem straszył. :p/>

Degeneracja młodzieży postępuje ;) .
Za moich czasów...

Myszoskoczka said:
Ale już dawno po konkursie xD

Ser-ek, czy ty zawsze musisz zabawę zepsuć. Może by się inni rozpisali ...

Nic mi tak nie utrwaliło sie w pamięci jak sama wiadomość że oto polacy tworzą gre o wiedźminie! Pamiętam rok 1996, ja szczawik 13 lat i pierwszy wiedźmin Krew elfów - przeczytany w 5 minut! a potem jeszcze raz. Już wtedy grało sie na komputerze, ojciec informatyk, platformówki, quake, heretyk - i pamiętam to wyraźiste uczucie - takie pragnienie z zawodem- jaka to szkoda że nie ma gry o wiedźminie!!! Może kiedyś.... i czekanie z niecierpliwością aż będę mógł kupić nową część - Czas pogardy. I znowu czytane 2- 3 razy do wyjścia następnej części. Taka sytuacja z całą sagą, teraz dumnie stoji na półce 8 książek o wieśkach + 3 o husytach. Teraz jestem już stary koń, i nie sądziłem że dalej będe przeżywał takie emocje jak za małolata. Wtedy książki o wiedźminie - teraz sam moge być wiedźminem - dzięki Wam!! Czekam z niecierpliwością jak 15 lat temu na wieśka 3-go. Pozdrowienia dla Całej ekipy CDPR - sprawiacie że marzenia z dzieciństwa się spełniają!

Wiedźmin twórców Cd-Project nie tak dawno obchodził właśnie 6-te urodziny. Poza tym już chyba każdy przeczytał nowa- Sezon burz - nowa powieść Andrzeja Sapkowskiego!Ten rok na pewno był bardzo udany pod tym względem wiedźmina-A Przyszły wygląda jeszcze lepiej niedługo komiks a później gra-A może kiedyś jeszcze film?
Jak poznaliście Naszego poczciwego wiedźmina ? I co z nim macie związane.Co wasz zachęciło-gra-film-książka ?

Gra. O książce jeszcze wtedy (wstyd przyznać) nie wiedziałem, a serial w TV mnie nie wciągnął.

(Pierwszy!!! )

pawel1912 said:
Wiedźmin twórców Cd-Project nie tak dawno obchodził właśnie 6-te urodziny. Poza tym już chyba każdy przeczytał nowa- Sezon burz - nowa powieść Andrzeja Sapkowskiego!Ten rok na pewno był bardzo udany pod tym względem wiedźmina-A Przyszły wygląda jeszcze lepiej niedługo komiks a później gra-A może kiedyś jeszcze film?
Jak poznaliście Naszego poczciwego wiedźmina ? I co z nim macie związane.Co wasz zachęciło-gra-film-książka ?
W konwersacji via PW (notabene, rozpoczętej przez ciebie!), podałem ci trzy tematy, w których spokojnie mogłeś napisać o tym samym. Napisałem też, że możesz wyszukać inny, jeśli uważasz, że żaden z powyższych nie jest odpowiedni. Nie było mowy o zakładaniu nowego tematu.
Zmarnowałeś mój czas, zignorowałeś ustalenia naszej konwersacji - takie zachowanie nie stawia cię w zbyt dobrym świetle. Powiedziałbym więcej: jesteś na cenzurowanym.

Skoro już koniecznie chcesz mieć własny temat (o jego dalszym losie zadecyduje jego popularność), to przynajmniej koniecznie przepisz post otwierający, tym razem zgodnie z polskimi normami pisowni, a także dodaj w nim (poście otwierającym) coś od siebie. I popraw tytuł.

nocny said:
Dlaczego książka i serial to jeden punkt? Serial daj razem z filmem, albo osobno.
Otóż to. Wzywam do bojkotu tematu, dopóki książka i serial występują w jednym punkcie!

A tak na marginesie... Konkurs się skończył, ale temat bliźniaczy, po co dublować? ;)

[media]http://pl.thewitcher.com/forum/index.php?/topic/37151-news-wiedzmin-i-wspomnienia-z-nim-zwiazane-konkurs/[/media]

Wiedźmina poznałem w kwietniu 2 lata temu. Nie pamiętam co mnie natknęło, tak po prostu z ciekawości postanowiłem zagrać w jedynkę. Byłem nią oczarowany i zastanawiałem się jak to się stało, że dopiero wtedy mnie zainteresowała. Nie zdążyłem dojść do epilogu, jak nagle z intetnetowej reklamy mediamarktu dowiedziałem się o dwójce. Skombinowałem na szybko pieniądze, a że byłem młodociany to wysyłałem brata do marketu. Wcześniej nie zgłębiałem informacji na temat gry i jej nadchodzącej kontynuacji. Do szczęścia wystarczyło mi to, że gra jest polska. Później przyszła kolej na książki, które czytam od niespełna pół roku. Serialu nie oglądałem prawie w ogóle, może kiedyś się odważę :)

Temat IMHO właściwie może zostać... pod jednym warunkiem. Ankieta do natychmiastowej poprawy. Książka i sczerbial w jednym punkcie? Ciriously? />/>

A więc: primo, po kiego ankieta jest anonimowa? Przecież została założona chyba właśnie po to, by każdy pochwalił się, kiedy po raz pierwszy natknął się na wiedźmiński świat.

Secundo, punkty w ankiecie. Oprócz idiotycznego zestawienia książki i serialu, biedne te punkty. Wiedźmińskie produkty nie ograniczają się przecież do literatury, kinematografii i gamedevu.

Nieskromnie zaproponuję własne punkty:

• Grudniowy numer "Fantastyki" z 1986.
  • Następne opowiadania publikowane w "Fantastyce"
  • Któryś ze zbiorów opowiadań ("Wiedźmin", "Ostatnie życzenie", "Miecz przeznaczenia")
  • Któryś z tomów Sagi
  • Komiksy ilustrowane przez Bogusława Polcha
  • Gra fabularna "Wiedźmin: Gra Wyobraźni" wydawnictwa MAG
  • Film i serial "Wiedźmin"
  • Gra komputerowa "Wiedźmin"
  • Gra karciana "Wiedźmin: Przygodowa Gra Karciana" wydana przez "Kuźnię gier"
  • Gra przeglądarkowa "Wiedźmin: Versus"
  • Gra komputerowa "Wiedźmin 2: Zabójcy królów"
  • Komiks "Racja stanu" autorstwa M. Gałka, A. Klimka i Ł. Pollera
  • Antologia "Opowieści ze świata Wiedźmina" autorstwa rosyjskojęzycznych pisarzy
  • Zapowiedź gry komputerowej "Wiedźmin 3: Dziki Gon"
  • Zapowiedź gry planszowej Ignacego Trzewiczka
  • Powieść "Sezon burz"
  • Inne

Top Bottom