Brzmiałoby trochę jak kalka z The Last of us 2, no ale nie oznacza, że byłoby to złe.Potwierdzone podobno przez twórcę, że przeszła Próbę Traw, co jest dla mnie baardzo słabe. Jeszcze obawiam się że to przez to, że na początku Geralt ginie, a ona to robi by umożliwić sobie zemstę na jego zabójcach... brrrr.... Oby nie!
Ale to tylko mój wymysł, który wpadł mi do głowy, nie sugerujcie się
Zwiastun dla mnie ok, ale przyjąłem z bardzo mieszanymi uczuciami, zupełnie nie te emocje jak przy zapowiedzi trójki.
Dostaliśmy mocny wiedźmiński grudzień!
Wbrew temu co CD Projekt pisał o tym by nie nazywać Polarisa czwórką, to jednak trzeba to teraz tak nazywać
Okazuje się, że zgodnie z komiksami kanoniczne zakończenie Wiedźmina 3 jest to, w którym ta została wiedźminką.
Co prawda nie jestem przekonany czy mutowanie dziewczyny było konieczne. Wiedźmini wszakże wierzyli, że dziecko niespodzianka z prawdziwego zdarzenia nie będzie ich potrzebować i moim zdaniem Ciri spełniała te wymogi również w sadze, no ale to jest już osobny kanon. Trudno też byłoby mi sobie wyobrazić gameplay wiedźmina bez różnych mechanik, z których Geralt korzystał. Np. eliksiry. Co prawda w "Rozdrożu kruków" okazało się, że niektóre wiedźmińskie eliksiry nie działają tak trująco na ludzi (chodzi mi o wylanie eliksiru na ranę), ale no z piciem nie wiadomo (nie liczę wątku Markizy, gdzie eliksir był wydestylowany).
Przyzwyczajamy się do Ciri, bo prawdopodobnie będzie nam towarzyszyć przez całą trylogię! No i na jej szyi widnieje medalion z Rysiem. Już widziałem teorię, że albo funkcjonowała ciągle ta szkoła i to tam Ciri przejdzie próbę traw jak również teorię, w której Ciri "zakłada nową szkołę". W kanonie Redów wszakże medalion oznacza szkołę a przynajmniej tak było do tej pory.
Sytuacja z filmu nawiązuje dla mnie mocno do tego questa na Skellige, gdzie Geralt miał do wyboru albo walkę z leszym albo podążanie za lokalną tradycją.