Wiedźmin - planszówka lub RPG

+
@Vojtas: Moje dzieciństwo nie byłoby takie samo, gdyby nie "Thorgal". Niezapomniane wspomnienia i mimo, że w serii zdarzają się momenty raczej dla dorosłych myślę, że to był świetny czas na jej pochłonięcie (udało mi się nawet "Szninkla" od starszgo kolegi pożyczyć, bo rodzice jak zobaczyli co tam się dzieje to raczej nie chcieli mi kupić :p).

Trochę szkoda, że nowa seria o Jolanie zdecydowanie nie trzyma poziomu i jakoś nie ma już tej magii.

No dobra, już nie offtopuję. Trochę na temat: wygląda na to, że nie powstała żadna planszówka o Thorgalu, widzę jedynie kolekcjonerską karciankę. A szkoda.

Chodak said:
@Vojtas: Moje dzieciństwo nie byłoby takie samo, gdyby nie "Thorgal". Niezapomniane wspomnienia i mimo, że w serii zdarzają się momenty raczej dla dorosłych myślę, że to był świetny czas na jej pochłonięcie (udało mi się nawet "Szninkla" od starszgo kolegi pożyczyć, bo rodzice jak zobaczyli co tam się dzieje to raczej nie chcieli mi kupić :p/>).

Trochę szkoda, że nowa seria o Jolanie zdecydowanie nie trzyma poziomu i jakoś nie ma już tej magii.

No dobra, już nie offtopuję. Trochę na temat: wygląda na to, że nie powstała żadna planszówka o Thorgalu, widzę jedynie kolekcjonerską karciankę. A szkoda.

Karcianke jeszcze gdzieś posiadam, chociaż nigdy nie grałem. A Thorgal to mój ulubiony komiks. Mnie odcinek "Alinoe" strasznie przeraził w dzieciństwie. Nie mogłem spać przez kilka nocy :) Stare dobre czasy. Marzy mi się porządna gra w Świecie Throgala.

Chodak said:
Moje dzieciństwo nie byłoby takie samo, gdyby nie "Thorgal".
Mam to samo. Jest w tym jakaś magia, której nie mogłem znaleźć w wielu innych komiksach. Dlatego właśnie uważam, że generalnie komiks europejski >>>>> komiks amerykański.

Chodak said:
Marzy mi się porządna gra w Świecie Throgala.
Thorgal, jak mało który bohater, zasługuje na swoją grę - długiego i rozbudowanego erpega. Świetny bohater, mroczny świat, uniwersalne wartości, nawiązania do wielu kultur.

PS Post nr 3000. I do tego offtop.

Vojtas said:
Thorgal, jak mało który bohater, zasługuje na swoją grę - długiego i rozbudowanego erpega. Świetny bohater, mroczny świat, uniwersalne wartości, nawiązania do wielu kultur.

Oby Redzi przeczytali Twój post

MM360 said:
komiksy Transformers>>>>>>>>>>>>>>>wszystkie inne komiksy :)
... a potem się obudziłeś. ;)

Ale żeby nie było znowu offtopu. Mam nadzieję, że planszówka CDPR jednak nie będzie tak droga jak gry Fantasy Flight Games. Są świetnie wykonane, ale gdy przychodzi do płacenia, to mina trochę rzednie, zwłaszcza jeśli się myśli o podstawce z dodatkami.

MM360 said:
[/size]

komiksy Transformers>>>>>>>>>>>>>>>wszystkie inne komiksy

:)/>

Oj to pojechałeś.. :) Ja podzielam zdanie Chodaka, komiks francuski, belgijski czy też polski zawsze górą ! Przede wszystkim europejskie komiksy mają dużo ciekawszych bohaterów, przynajmniej od tych amerykańskich superbohaterów.

Vojtas said:
... a potem się obudziłeś.

Vojtas said:
Oj to pojechałeś..

Tak, inne komiksy są spoko, ale mają jedną wadę - nie są o Transformersach;) (dla jasności dodam, że mówię tu o komiksach z serii G1:)

Vojtas said:
Mam to samo. Jest w tym jakaś magia, której nie mogłem znaleźć w wielu innych komiksach. Dlatego właśnie uważam, że generalnie komiks europejski >>>>> komiks amerykański.
Właściwie jeśli o ogół chodzi, to się zgodzę, ale jednak jedna z moich ulubionych serii to "Sandman" Neila Gaimana, więc w sumie wolałbym nie dzielić komiksów według kraju pochodzenia, tylko na dobre i złe (i genialne). :)

No i sam masz avatar z "Sin City".

Na komentarz pana Marcina o Transformersach spuśćmy zasłonę milczenia.

Vojtas said:
Ale żeby nie było znowu offtopu. Mam nadzieję, że planszówka CDPR jednak nie będzie tak droga jak gry Fantasy Flight Games. Są świetnie wykonane, ale gdy przychodzi do płacenia, to mina trochę rzednie, zwłaszcza jeśli się myśli o podstawce z dodatkami.
Ja wręcz przeciwnie - chciałbym, by gra jakością wykonania dorównywała produkcjom FFG i naszej rodzimej Galakty (któa potrafi wydawwać zachodnie gry w wersjach lepszych niż oryginalne). Adekwatną cenę jestem w stanie przełknąć. W końcu taka gra to zwykle rozrywka na długie lata.

Mangi za cholerę nie mogę strawić pod względem formalnym. Ale chyba faktycznie pownniśmy stąd spadać do jakiegoś wątku o komiksach, jest taki?

Chodak said:
Właściwie jeśli o ogół chodzi, to się zgodzę, ale jednak jedna z moich ulubionych serii to "Sandman" Neila Gaimana, więc w sumie wolałbym nie dzielić komiksów według kraju pochodzenia, tylko na dobre i złe (i genialne). :) No i sam masz avatar z "Sin City".
No tak, ale miałem na myśli ogół dzieł z przyrostkiem -man i ich wariacjach.

Chodak said:
Ja wręcz przeciwnie - chciałbym, by gra jakością wykonania dorównywała produkcjom FFG i naszej rodzimej Galakty
Nie miałem na myśli niższej jakości, tylko niższą, niż gry FFG, cenę.

Padły tutaj posty na temat nowych puzzli, ktoś może wie więcej? Ja nie mam FB, to i trudno mi to sprawdzić.

Top Bottom