Wiedźmin - planszówka lub RPG

+
Patrol,
Zdaje się,że te puzzle są tylko limitowane. Na ebayu pojawiło się jedno pudełko i stoi po 100$.

No i cała nadzieja poszła w p.... 300 stówki za puzzle które mają taką wartość dla fanów Wiedźmina, sprzedać, jak, jak mięso jakieś.

Chcieliście bardzo limitowaną edycję kolekcjonerską W3, a są limitowane puzzle w cenie kolekcjonerki. Smutne to.

Ja zawsze byłem za kolekcjonerką w dużej ilości egzemplarzy. Powiem więcej, większość tak chciała, więc użycie słowa "chcieliście" jest nieuzasadnione.

Dlatego Wiedźmin to tak świetna gra i dodatki, bo pracują przy tym głównie osoby z pasją. :)

Nie do końca w temacie, ale tak dla porównania wygląda Gamedec - pierwsza planszówka wydana przez CDP:

Premiera z początkiem września, więcej informacji tutaj -> CLICK

MM360 said:
wszystkie inne komiksy :)
Marcinie, czy przedstawiciele CDP wybierają się na wrocławski festiwal gier planszowych Gratislavia? To już niedługo, bo 28-29 września - miło byłoby zobaczyć na żywo wiedźmińską planszówkę. :)

Vojtas said:
Marcinie, czy przedstawiciele CDP wybierają się na wrocławski festiwal gier planszowych Gratislavia? To już niedługo, bo 28-29 września - miło byłoby zobaczyć na żywo wiedźmińską planszówkę. :)/>
Marcin jest na urlopie, raczej nie oczekiwalibyśmy tu jego obecności w najbliższym czasie, może zagadnij panią Agnieszkę? https://twitter.com/Aga_Szostak

undomiel9 said:
Marcin jest na urlopie, raczej nie oczekiwalibyśmy tu jego obecności w najbliższym czasie, może zagadnij panią Agnieszkę?
Się robi. Dzięki za info. :)

Post pod postem, ale temat od dawna nie odświeżany, więc podbijam.

W miniony weekend odbył się we Wrocławiu XI festiwal gier planszowych Gratislavia. Jest to jedna z najstarszych krajowych imprez dedykowanych planszówkom - a właściwie grom bez prądu, bo nie brakowało tam również produkcji karcianych, imprezowych i RPG. Na 3 piętrach kina Nowe Horyzonty od 10 do 20 bezustannie ogrywano zarówno nowości jak i nieco starsze, również klasyczne, tytuły. Wybór miejsca to, moim skromnym zdaniem, strzał w dziesiątkę. Raz że kino jest położone w ścisłym centrum miasta (ul. Kazimierza Wielkiego); przechodzi i przejeżdża tamtędy masę ludzi, a okolica jest naszpikowana obiektami wartymi odwiedzenia w celach kulinarnych czy rozrywkowych. ;) Dwa - festiwal połączył wyjadaczy ze świeżakami, którzy wchodząc do budynku najpierw robili oczy jak pięć złotych, a potem mimowolnie pytali "Co tu się w p... palec wyprawia!?". Wielu z nich po zaplanowanym seansie zostało, aby zagrać (nikt nie ma takiego daru przekonywania jak dzieci). Impreza w kinie to fantastyczna promocja dość hermetycznego hobby, jakim są gry planszowe. Trzy - do dyspozycji graczy było spore zaplecze gastronomiczne, gdzie między jedną rozgrywką a drugą można było napić się kawy, a przede wszystkim smacznie zjeść - zupa regeneracyjna to podstawa.

Mimo że kino na 3 kondygnacjach zapewniło mnóstwo przestrzeni, koniec końców i tak zabrakło miejsca. Krzesła i stoły stały się wyjątkowo deficytowym dobrem; w godzinach popołudniowych i wieczornych wręcz na wagę złota. Ludzie jednak nie zrażali się detalami; siadali na podłodze kombinując wcześniej doraźne siedzenia lub podkładki pod planszę. Fantastyczny klimat! Podczas festiwalu rozegrano 16 turniejów m.in. w Carcassonne i Pędzące żółwie. Przez 18 godzin trwania imprezy pracowała festiwalowa wypożyczalnia mająca na stanie ponad 300 gier, które wypożyczono, wg organizatorów, 861 razy. :eek: Na parterze rozlokowani byli wydawcy i dystrybutorzy. Na stoiskach można było kupić gry w promocyjnych cenach i zagrać w najgorętsze produkcje m.in. Pandemię, Świat Dysku i Dziedzictwo. Przy stolikach Portal Games zasady tłumaczył Ignacy Trzewiczek, autor m.in. Zombiaków, Strongholda i Robinsona Crusoe. Trzewik, jak już wiadomo, zaprojektował wysokobudżetową wiedźmińską planszówkę, którą w przyszłym roku wyda CDP.pl. Przeprowadziłem z nim miniwywiad. Niestety, jakość pozostawia nieco do życzenia, za co biję się w pierś i przepraszam - proszę o łagodny wymiar kary.

KLIK.

I ja tam byłem, gry wypożyczyłem i się świetnie bawiłem.

Top Bottom