Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • ROZGRYWKA
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

Wiedźmińskie miecze

+
  • 1
  • 2
Next
1 of 2

Go to page

Next Last
Rustine

Rustine

User
Jun 2, 2015
Wiedźmińskie miecze

Wierzę w miecz. Jak widzisz, noszę dwa. Każdy wiedźmin ma dwa miecze. Nieżyczliwi mawiają, że ten srebrny jest na potwory, a ten z żelaza na ludzi. To oczywiście nieprawda. Są potwory, które można ugodzić wyłącznie srebrnym ostrzem, ale istnieją i takie na które działa tylko żelazo. Nie Iola, nie każde żelazo, ale wyłącznie te, które pochodzi z meteorytu. (...) Możesz, oczywiście, że możesz wziąć mój miecz do ręki. Widzisz, jaki lekki? Nawet ty unosisz go bez trudu. Nie dotykaj ostrza, skaleczysz się. Jest ostrzejsze niż brzytwa. Musi takie być.

...
​
Oto efekt wielogodzinnej pracy mojej oraz mojego taty (za co bardzo, bardzo mu dziękuję, bo okazał się prawdziwym mistrzem miecznictwa!).
Projekt poszczególnych elementów był wykonany w CorelDrawie, a następnie wypalany za pomocą wypalarki plazmowej.
Każda część była ręcznie szlifowana szlifierką kątową, głowice oraz jelec stalowego miecza były oksydowane. Obydwa miecze są wykonane z blachy stalowej, srebrny polerowany na lustro papierami ściernymi z rosnącą ziarnistością.

Link do galerii

Mały kolaż z różnych faz pracy nad projektem. Tworzenie było rozłożone na wiele miesięcy. Pierwszy projekt głowni miecza srebrnego powstał w lutym 2013 roku.

​

• RED Point
Reactions: CylonkaKama, MarkPiasecki, SMarcin and 46 others
SMiki55

SMiki55

User
Jun 2, 2015
Cena wywoławcza tysiąc koron za komplet?

• RED Point
Reactions: Azmoddan, Szincza, Mengaard and 2 others
zuber1906

zuber1906

User
Jun 2, 2015
Oho czyli Twój tajny projekt wreszcie ujrzał światło dzienne :). Gratuluje robota fachowa. Pozdro dla ojca.

P

Paranor.603

User
Jun 2, 2015
Panie weź zawrzyj gębę i bierz moje Korony!
A tak serio to będziesz kombinował coś z pochwami i pasem do nich czy nie bardzo?
Z krytyki powiem tylko, że projekt srebrnego kosiora z W1 nie ma sobie równych i nie potrafię odżałować że nikt nie podjął się rekonstrukcji tejże wersji, ale to tylko moja opinia.

Last edited: Jun 2, 2015
Rustine

Rustine

User
Jun 3, 2015
Paranor.603 said:
A tak serio to będziesz kombinował coś z pochwami i pasem do nich czy nie bardzo?
Click to expand...
Oj nie, zbyt dużo czasu spędziłem nad szlifowaniem srebrnego miecza. :p Lecą na ścianę luzem.

robert70r

robert70r

User
Jun 3, 2015
Te miecze naprawdę zacnie wyglądają. Są piękne.

zuber1906

zuber1906

User
Jun 3, 2015
Paranor.603 said:
Z krytyki powiem tylko, że projekt srebrnego kosiora z W1 nie ma sobie równych i nie potrafię odżałować że nikt nie podjął się rekonstrukcji tejże wersji, ale to tylko moja opinia.
Click to expand...
Jak to nie. Ne mam na podorędziu linka, ale swego czasu widziałem replikę srebrnego miecza z W1. Co prawda wykonana była chyba z drewna ale zawsze coś.

robert70r

robert70r

User
Jun 3, 2015
Tak. Było takie coś. Też nie mogę tego znaleźć (chyba źle szukam). Dodam, że ta drewniana replika prezentowała się wcale ładnie. :)

B

Blashix

User
Jun 5, 2015
Są do sprzedania?

Rustine

Rustine

User
Jun 5, 2015
Blashix said:
Są do sprzedania?
Click to expand...
Oj nie, zdecydowanie. Może kiedyś, gdy zaczniemy produkcję masową. ;D

robert70r

robert70r

User
Jun 6, 2015
Sobie wyobrażam, jak to zacnie na ścianie musi wyglądać. :D

• RED Point
Reactions: Rustine
A

AndersonSilva

User
Jun 6, 2015
O stary, sam Geralt by się ich nie powstydził. Godna podziwu robota.

• RED Point
A

Alcarins

User
Jun 7, 2015
Prezentują się zacnie. Od strony wizualnej jest naprawdę bomba! Ale jak z wyważeniem? Czy może były robione tylko i wyłącznie w celu ozdobnym czy jednak idzie nimi przeciąć arbuza? :D

Rustine

Rustine

User
Jun 7, 2015
Alcarins said:
Prezentują się zacnie. Od strony wizualnej jest naprawdę bomba! Ale jak z wyważeniem? Czy może były robione tylko i wyłącznie w celu ozdobnym czy jednak idzie nimi przeciąć arbuza? :D
Click to expand...
Obydwoma można kogoś zabić, są bardzo ostre. Ale wyważaniem się nie bawiłem, srebrny jest naprawdę dosyć lekki, ale do stalowego nie ma co podchodzić z jedną ręką.

hertores

hertores

User
Jun 8, 2015
Od jakiego levelu można je używać? :D Póki co mam 36 XD

I_w_a_N

I_w_a_N

User
Jun 9, 2015
Bardzo fajna praca :).

Lotherien

Lotherien

Moderator
Jun 13, 2015
@Rustine - fantastyczna robota. Wyobrażam sobie te miecze wiszące na ścianie i opowiadanie o nich gościom ... "Spójrzcie, oto dwa miecze wiedźmińskie. Są na potwory i na potwory w ludzkiej skórze (.. ) Nie dotykaj dziecko, są bardzo ostre" :D
Absolutne unikaty, gratuluję!

• RED Point
U

Uncontrolled

User
Jun 14, 2015
Świetnie wyglądają, genialna robota. Chociaż można by zastąpić materiał na rękojeści stalowego miecza na skórzany, teraz trochę wygląda jak rączka od roweru :D

• RED Point
Rustine

Rustine

User
Jun 14, 2015
Uncontrolled said:
Świetnie wyglądają, genialna robota. Chociaż można by zastąpić materiał na rękojeści stalowego miecza na skórzany, teraz trochę wygląda jak rączka od roweru :D
Click to expand...
Ale to jest skóra, pochodzi z rękawic spawalniczych.

AndrewXRW

AndrewXRW

User
Jun 14, 2015
@Rustine Świetne te miecze. Bardzo mi się podobają. :)

• RED Point
  • 1
  • 2
Next
1 of 2

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish) 简体中文 (Chinese)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2019 XenForo Ltd.