Wspominamy spotkanie z okazji 20-lecia społeczności CD PROJEKT RED

+
20-Years-of-Community-Logo_16x9.gif

Co roku w CD PROJEKT RED obchodzimy szereg rocznic — czy to dla naszych gier, które z każdym rokiem starzeją się niczym dobre wino z Corvo Bianco, czy też te dotyczące istnienia naszego studia, a także wszystkiego naokoło nich. Jednak nie co roku obchodzimy rocznice równie duże i znamienne, co 20 lat istnienia społeczności CD PROJEKT RED. Z tej okazji zaprosiliśmy do naszego studia w Warszawie 40 osób spośród tych najbardziej aktywnych i oddanych społeczności CD PROJEKT RED udzielających się na naszym Discordzie i oficjalnym Forum, w tym nasz fantastyczny zespół moderatorów, by wspólnie uczcić minione 20 lat :beer:

Impreza miała miejsce 28 września i rozpoczęła się w wietrzny i chłodnawy sobotni poranek. Zgodnie z tradycją, kto przybywa na imprezę CD PROJEKT RED (czy nawet w odwiedziny do studia!) nie wychodzi ze studia z pustymi rękami. Dlatego już na wejściu każda zaproszona osoba otrzymała urodzinowy zestaw gadżetów: specjalną bluzę, zestaw rzepów z różnymi wzorami do personalizacji nowego odzienia, cieplutką zimową czapkę, naklejki, a także stworzone specjalnie na tę okazję zestawy tymczasowych tatuaży i magnesów.

cd-214.jpg

Uroczystości otworzył na scenie zespół Społeczności CD PROJEKT RED: Alicja Kozera, Amelia Kołat, Marcin Łukaszewski, Marcin Momot i Sebastian Siejka, rozpoczynając świętowanie serdecznym powitaniem oraz przemówieniem. Zaraz później na scenę wkroczyły osoby reprezentujące głos społeczności, które wręczyły zespołowi naprawdę wyjątkowy prezent urodzinowy — wspaniałą figurkę naszego Raroga przykrytą szkłem, a także ozdobny talerz z podpisami członków i członkiń społeczności. No i zestaw pierników, bo przecież nic tak nie mówi, że jest się starym, jak właśnie pierniki :coolstory: Jeszcze raz pięknie dziękujemy Wam za prezent — wiedzcie, że podarki już zostały umieszczone w specjalnym miejscu, gdzie może podziwiać je całe studio! A teraz dowie się również o nich cały świat, bowiem wraz z tym postem publikujemy galerię zdjęć z wydarzenia, w której są również zdjęcia naszych nowych skarbów. Jeśli nie mieliście okazji być z nami tego dnia, zapraszamy do zapoznania się z chwilami uchwyconymi przez obiektyw — było naprawdę mega! Oczywiście historia się tutaj nie kończy, bowiem na naszych gości czekała masa aktywności i atrakcji!

cd-241.jpg

Wycieczki po naszym studiu to stały element programu naszych imprez, ale zawsze staramy się każdą kolejną wycieczkę urozmaicić, rzucić nowe światło na rzeczy, które towarzyszą nam na co dzień, a także zaprezentować nowości w studio — od korytarzy głównego budynku studia, przez przestrzeń inspirowaną Cyberpunkiem 2077 i tawernę wprost wyrwaną ze świata Wiedźmina, gdzie odbywały się m.in. turnieje GWINTA, po znajdującą się na terenie studia prywatną siłownię i pokój, gdzie gramy w gry planszowe. Wszystko to i jeszcze więcej pokazaliśmy wszystkim osobom, które nas tego dnia odwiedziły — w tym Kamilowi Kuli, który również postanowił wpaść na nasz kwadrat tego dnia i pozwiedzać CD PROJEKT RED. Choć jego wizyta była niezapowiedziana uczestnikom i uczestniczkom naszego wydarzenia, część osób rozpoznała aktora, który podkłada głos pod męską postać V w Cyberpunku 2077 i skorzystała z okazji, by porozmawiać z nim i nawet cyknąć sobie fotkę. Ale to nie jedyna gwiazda, która tego dnia zaszczyciła nas swoją obecnością w studiu…

Niespodzianek było wiele. Część z nich musi pozostać tajemnicą (co traktujcie jako zachętę do bycia aktywnymi na wszystkich naszych kanałach, by w przyszłości mieć szansę na zgarnięcie wejściówki na jedną z naszych imprez!), ale możemy Wam powiedzieć, że mieliśmy przyjemność zorganizować dla naszych gości panel dyskusyjny z udziałem Lidii Sadowej (głos żeńskiej V w polskiej wersji Cyberpunka 2077) oraz Marty Żmudy Trzebiatowskiej (głos Judy w polskiej wersji językowej Cyberpunka 2077), do których w dalszej części panelu dołączyli Mikołaj Szwed (Localization Director) oraz Konrad Chlasta (Quest Design Lead) z CD PROJEKT RED. Obie aktorki opowiedziały o swoich rolach, jak się do nich przygotowywały oraz jakie emocje czuły, wcielając się w nie, a także jak ogólnie wygląda praca przy podkładaniu głosu dla postaci w grach wideo (w przypadku Marty nie tylko w Cyberpunku 2077, ale również Wojnie Krwi!). Z kolei Mikołaj wspólnie z Konradem opowiedzieli odpowiednio o różnych aspektach procesu lokalizacji gier, castingach, sesjach nagraniowych i jak to wszystko się ma do projektowania questów. Pytań od publiczności było wiele. Równie wiele, jak nie więcej, było odpowiedzi, a także zabawnych historii zza kulis. Po sesji Q&A każda osoba mogła sobie również zrobić zdjęcie z aktorkami, poprosić o autograf oraz porozmawiać z nimi osobiście.

cd-662.jpg

Następnie nadszedł czas na kolejną serię atrakcji — kalambury, hardkorowy quiz z wiedzy o wszelakich aspektach społeczności CD PROJEKT RED oraz naszych gier, a także nasza wariacja na temat Familiady, w której dwa zespoły musiały zgadywać topowe odpowiedzi REDów w różnych kategoriach. Nie zabrakło także powrotu do tradycji - zmagań na arenie w Wiedźminie 2: Zabójcach Królów :ok:

cd-795.jpg

cd-825.jpg

cd-649.jpg

Pod koniec dnia zaserwowaliśmy gościom piękny (i wcale nie za słodki! 🤭) tort przygotowane specjalnie na 20. rocznicę społeczności CD PROJEKT RED przez jedynego Serhii Shevchuk, którego wygląd pomógł zaprojektować nasz dział Creative. Imprezę zwieńczył turniej. I to nie byle jaki, rozegrany w trybie areny gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów, który komentowaliśmy dla zebranych na żywo — prawdziwy powrót do przeszłości, który wzbudził we wszystkich całą feerię emocji.

cd-763.jpg

Wszystkim, którzy przyjęli nasze zaproszenie raz jeszcze serdecznie dziękujemy za przybycie — mamy nadzieję, że bawiliście się równie dobrze, co my! Jeszcze mocniej chcemy podziękować całej społeczności CD PROJEKT RED za to, że rozgrzewacie nasze serca do czerwoności, którą mamy w nazwie. Wasze wsparcie i aktywny udział w naszym życiu jest czymś, co sprawia, że chcemy dla Was robić jeszcze więcej i jeszcze lepiej! Przygodo, trwaj!:cool:

cd-744.jpg

Wasi przyjaciele i przyjaciółki z CD PROJEKT RED

Last edited:
Mnie to prawie mogło nie być na tych zdjęciach! W najgorszych koszmarach mi się nie śniło, że mogą odwołać pociąg na 10 min przed przyjazdem! Musiałem wbić się na wyżyny swoich umiejętności społecznych i wkręcić się obcym ludziom do samochodu! Pewnie tego nie czytają, ale i tak im dziękuję!! Dzięki Bogu, wszystko dobrze się skończyło i musieliście przemęczyć się ze mną ten dzień! :) A niektórzy nawet dwa dni! :p

Vattier

CD PROJEKT RED
Mega, mega się cieszę ze spotkania! Jakbym mógł (i był w stanie to przeżyć), to spotykałbym się tak z Wami co tydzień!

Tak jak już mówiłem raz albo milion razy - dzięki wielkie za przybycie <3
Super się było zobaczyć i z tymi osobami, które regularnie pojawiają się na spotkaniach, i z tymi, które wracają do nas po długiej przerwie i z tymi, które zaczęły przygodę ze społecznością później/niedawno.

Cieszę się, że jesteśmy w kontakcie - jesteście wspaniali - i już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania (kiedykolwiek ono będzie).

PS. Pamiętajcie o treningu na Arenie w Wiedźminie 2! :cool:

Dziękowałem za zaproszenie kilka razy, a teraz dziękuję jeszcze za fotki, które wspaniale upamiętniają całość.
Dziękuję za wszystko.
To było dla mnie wspaniale przeżycie. Od momentu zaproszenia, poprzez zaangażowanie się w stworzenie prezentu, do spędzenia niezapomnianej imprezy.
@undomiel9, dziękuję za poświęcony czas na ustalenie tego co moglibyśmy zrobić i pozostałe rozmowy, dzięki którym udało mi się to okiełznać. @Lotherien, bez ciebie byłoby ciężko zorganizować się razem ze wszystkimi. Wiesz o tym. @TaRhena, o tobie i o Konradzie też muszę wspomnieć. Figurka została ślicznie pomalowana.
Dziękuję wszystkim bliskim mi tu ludziom, którzy wspierali inicjatywę i w ogóle wszystkim, dzięki którym to tak wyszło.
Wchodząc do siedziby Redów z wielkim tajemniczym kartonem chyba wszyscy widzieli moje przejęcie. Emocje, jakże pozytywne, opadły po tych kilku niezdarnych słowach na scenie. Raz jeszcze przytoczę najważniejsze.
Bez was nie byłoby nas. To dzięki Wam jesteśmy, poznajemy się i dzielimy tym co nas łączy.

Impreza była fantastyczna. Mam z niej sporo dobrych przeżyć i sporo nowych znajomych :beer:

Mega, mega się cieszę ze spotkania! Jakbym mógł (i był w stanie to przeżyć), to spotykałbym się tak z Wami co tydzień!
To może w Poznaniu 26 października? Będzie PGA ;)

Impreza oczywiście była wspaniała i pełna niezapomnianych wrażeń :D. Tylko dlaczego padło akurat na moje zdjęcie z porażki na Arenie :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:? Ale w domu potem już trochę poćwiczyłem i jakimś cudem doszedłem do 5 rundy na tym trudnym poziomie, ale wyżej, to już przekracza moje umiejętności klawiszologii :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:.

Arena w W2? Ahh, łezka się w oku kręci na wspomnienie mojego rollowania wokół ogniska xD

Tak dawno to było... Walec jeszcze miał włosy wtedy...
Post automatically merged:

Hmmm... A to pamiętacie?

Code:
https://witcher-forum-konkurs.jgrygierek.pl

:p

Last edited:
Cóż to była za impreza! Cóż to były za emocje! Raz jeszcze dziękuję za to, że mogłem być jej częścią. Zdjęcia z pewnością będą miłą pamiątką po tym wydarzeniu.

Szkoda tylko, że znów nie udało mi się dorwać Ciderpunka...

Właśnie po raz kolejny oglądam zdjęcia z Eventu (Spotkania, żeby było po naszemu, polskiemu) i nie mogę uwierzyć, że można poznać grupę nieznajomych ludzi, która jest się w stanie tak bardzo zżyć ze sobą, dzięki grze komputerowej! Jeszcze raz chciałem Wam bardzo podziękować za WSZYSTKO! Za Wiedźmina, za Cyberpunka, za każde wspomnienie spotkanie! Za to, że zawsze jesteście! Dziękuję, nie tylko REDom odpowiedzialnym, za ogarnianie społeczności. Sebastian, Marcin, Alicja, Amelia (kolejność przypadkowa, a jeśli o kimś zapomniałem to przepraszam). Każdemu z kim mogłem zamienić zdanie, albo dwa! Dziękuję, że jesteście! Że przez prawie połowę mojego życia mam możliwość spotykania się z "ludźmi z internetu"! Czy powiedżenie, że Was uwielbiam, będzie przesadą? Dziękuję, po raz kolejny (Mellitelle, dziekuję że Wam się chce rozmawiać ze mną!), Dziękuję za każdą dyskusję, nawet o pudełkach schowanyvh w piwnicy i o tym, że Triss ROREVER. Niby nic, a na pewnym czymś do raju !! Dziękuję, że myślicie o Naszej społeczności!! Dziękuję, że się Wam chce ... do tej pory mam ukradźony widelec z DogTown!! AJ LOW JU !!

Last edited:
Top Bottom