Yngh said:Trochę smutne te panie...
WhiteWarrior said:KRISS LARKINA ŁuuuHuuuu!
Tu więcej, żeby nie było:
![]()
![]()
![]()
![]()
Duszarz said:W końcu ktoś docenił moje starania, ale i tak jestem zbulwersowany, że za TAKIE zdjęcia nie dostałem złamanego orena. Niewdzięcznicy![]()
No to teraz wytłumacz, co dokładnie miałeś na myśli. Osobiście nie widzę w "wyzywających pozach" nic zdrożnego ani uwłaczającego czyjejkolwiek godności, pod warunkiem że samo zdjęcie ma jakieś walory estetyczne. Granica między sztuką a kiczem jest płynna. Mógłbym rzucić teraz tekstem, że kobiety-kusicielki fascynowały mężczyzn od wieków, ale aż żal mi coś takiego pisać.Nie widzę nic złego w zdjęciu nagiej kobiety, które ukazuje piękno jej ciała (nawet nagiego) w sposób subtelny, powiązany z szeroko rozumianą sztuką. Za złe, niemoralne, a nawet obrzydliwe uznaję zdjęcia na których kobiety przyjmują wyzywające pozy, uwłaczając tym samym swojej godności.
Zaraz go dostaniesz za przypomnienie mi o niejDuszarz said:W końcu ktoś docenił moje starania, ale i tak jestem zbulwersowany, że za TAKIE zdjęcia nie dostałem złamanego orena. Niewdzięcznicy
Ciekawa dyskusja wywiązała się gdy mnie nie było. Z nagością Panowie i Panie można spotkać się już w Księdze Rodzaju. Jest ona uznawana za coś naturalnego, podkreślającego piękno stworzenia. Dopiero grzech pierworodny niszczy to pojęcie. Oto do czego nawiązuję: Nie widzę nic złego w zdjęciu nagiej kobiety, które ukazuje piękno jej ciała (nawet nagiego) w sposób subtelny, powiązany z szeroko rozumianą sztuką. Za złe, niemoralne, a nawet obrzydliwe uznaję zdjęcia na których kobiety przyjmują wyzywające pozy, uwłaczając tym samym swojej godności.
EDIT
Po tym co się tutaj naczytałem boję się wrzucić naprawdę świetne, klimatyczne zdjęcie.
Dzieło sztuki moim skromnym zdaniem. Problem polega na tym że widać na nim (o zgrozo!) piersi.
Hmm...Duszarz said:Yngh, wyraziłem tylko swoje zdanie, Ty możesz mieć odmienne. Dla mnie kobieta, która wypina tyłek do obiektywu, w nadziei, że komuś stanie ( sorry za mocne słowa) przestaje być piękna, a staje się żałosna. To miałem na myśli.
(...) nie widzę w "wyzywających pozach" nic zdrożnego ani uwłaczającego czyjejkolwiek godności, pod warunkiem że samo zdjęcie ma jakieś walory estetyczne. Granica między sztuką a kiczem jest płynna.
(...) wiele z wrzucanych tutaj obrazków trudno określić jako jakąś prawdziwą sztukę. Zazwyczaj są to po prostu zdjęcia przedstawiające ładne kobiety, bez żadnej większej głębi, która nie wszędzie jest potrzebna.
Yngh said:Hmm...
Otóż to! Dlatego właśnie nie podawałem konkretnych przykładów - nie chcę wdawać się w bezsensowną dyskusję.Duszarz said:Dla niektórych sztuką jest umieszczenie genitaliów męskich na tle krzyża. To czy zdjęcie ma walory estetyczne i czy podchodzi pod sztukę jest pojęciem względnym. (...)
Nissail said:Ta pani jest rzeczywiście wyjątkowo ładna. Gdzie są takie dziewczyny?![]()