Za późno poszedłem do Raymonda...

+
Za późno poszedłem do Raymonda...

Mam taki problem - nie moge wejsc do szpitala. Mam poparcie Vincenta, Zygfryda i pierscien. Geralt staje przed tymi drzwiami i nie wchodzi, a tylne sa zamkniete. Nie moge tez wejsc na cmentarz, ponadto grabarz ani słowem sie nie zajaknal o dlugu u Talara. W rozmowie z Vincentem nie mam mozliwosci spytania o ten klucz na cmentarz, jest tylko "zabijacie tez potwory?" Trzecia sprawa - tajemniczy gosc pod domem talara w ogole nie chce ze mna rozmawiac, siemko jak mu dalem pocpac powiedzial tylko o wiezniu w szpitalu. I nie mam listy od Raymonda, dosc pozno do niego poszedlem a misje Podejrzany : ... same mi sie pojawily. Po likwidacji salamander sprzed jego domu nie wrocilem do niego od razu, a potem o liscie nie wspominal. Uniewinnilem Vincenta i Vivaldiego, na Talara nie mam hakow ( bo sie nie da ich wyegzekwowac ), a misji Podejrzany : Leuvaarden, Kalkstein, Baraniny w ogole nie mam w dzienniku...

Dziwne... Do szpitala powinno się dać się wejść bez względu na wykonywane zadanie. ( Oczywiście trzeba najpierw przekupić strażnika!) Wygląda mi to na bug i ja na Twoim miejscu wczytał bym jakiegoś wcześniejszego save'a lub klikał na drzwi do skutku...Co do misji związanych z podejrzanymi:O ile wiem to wpis w dzienniku nie musi się pojawić po otrzymaniu listy od Raymonda. Czasem zwykła rozmowa, lub jakiś przedmiot dodaje nam takie zadanie do dziennika. ;)Jeżeli chcesz, aby pojawiło Ci się zadanie ,, Podejrzany Leuvaarden" bez listy od Raymonda to
porozmawiaj ze strażnikami na grobli, bądź przeczytaj zakrwawiony list posłańca, który możesz znaleźć przy jego ciele na Wyspie Wywern, na bagnach.
Zadanie ,,Podejrzany Baranina" otrzymujemy po rozmowie z nim na temat Salamandry.Niestety quest ,,Podejrzany Kalkstein" pojawia się tylko i wyłącznie po przesłuchaniu Świadka Koronnego, a tego niestety nie możesz zrobić. Nieciekawa sytuacja...Polecam wczytanie poprzedniego save'a ( po ponownym wczytaniu może okazać się, że bez problemów wejdziesz do Szpitala- sam tak miałem z innym budynkiem, gdzie wczytaniu wszystko wróciło do normy ;)) lub ewentualnie rozpoczęcie gry od początku II aktu. W innym wypadku możesz nie ukończyć II aktu...

No właśnie przed tym szpitalem nikt nie stoi. Żadnego śladu strażników, ogrodnik się krząta. W drzwi szpitala klikałem ze wszystkich możliwych pozycji/kątów, waliłem w nocy aardem, igni i nic. Leuvaarden już zanim mógł być podejrzany stał się sojusznikiem, bo wykonałem wszystkie zadania dla niego. Z baraniną miałem tak, że gadałem z nim nie mając jeszcze dowodów, potem na dłużej wyleciałem na bagna i po powrocie miałem tylko opcje spytania "co u ciebie?" na co on o jakichś dziwkach odpowiadał. Save'a chyba bede musiał wczytać, chociaż jedyny aktualny przed wejściem do wyzimy to pojedynek z barghestami i ich szefem :( Wkurzyłem się bo gram na laptopie ( na najniższych detalach ), raz juz przeszedłem, teraz zainstalowalem patcha 1.3, niby miało szybciej śmigać a tu prosze... taki bugaa, tak przy okazji - wie ktoś jak z tą rejestracją gry? wpisuje ten kod z instrukcji i wyskakuje mi żebym włączył cookies (mimo że włączyłem, nawet ustawiłem na chwile żeby IE akceptował wszystkie pliki, mam 6.0 ), zmieniam to zmieniam a i tak wyskakuje "proszę się zalogować, włącz obsługę cookies" .... merde!

Mówisz, że grasz na patch'u 1.3. To może wyjaśniać dlaczego masz taki błąd. Proponowałbym Ci pobranie Edycji Rozszerzonej. Podniesie ona Twoją wersję gry do 1.4 i zlikwiduje wiele błędów dodając przy tym kilka usprawnień. Jeżeli jesteś zainteresowany tą edycją to zajrzyj do tego tematu ;). ( Jedyną wadą tej edycji jest to, że prawdopodobnie będziesz musiał rozpocząć grę od nowa. Moim zdaniem to żaden problem, gdyż tych poprawek jest tak dużo, że byłoby wielką stratą nie zacząć gry od początku :p.)Co do problemów z rejestracją to niestety nie jestem w stanie Ci pomóc. Na Twoim miejscu poszukałbym w tym temacie. Być może znajdziesz tam jakąś informację, bądź jakąś osobę, która Ci pomoże ;).

a u Shani byłeś ? Wieczorem powinna być w domu. O ile pamiętam rozmowa z Shani jest niezbędna do ukończenia śledztwa.

Top Bottom