Zaklinanie: Gdzie znaleźć Kamień Runiczny Twaróg i Pieróg?

+
Zaklinanie: Gdzie znaleźć Kamień Runiczny Twaróg i Pieróg?

Orientuje się ktoś, gdzie można znaleźć/kupić kamień runiczny twaróg i pieróg? Mogą być też recepty. Nie mogę znaleźć, ani jednego, ani drugiego. Byłem w Kasztelu Wrońce, u Guślarza, u Gremisty, w Novigradzie, Oxenfurcie. Nic! Chciałem skorzystać z możliwości zaklinania ((Pierogi) i w tym celu potrzebuję tych właśnie itemów, ale nigdzie nie mogę ich znaleźć. Gość, który zaklina ma większości kamieni runicznych i recept, ale tych dwóch akurat nie.

Będę mega wdzięczny, jak ktoś wspomoże informacją!

Last edited:
Kurcze, a ja nie mogę ich nigdzie znaleźć, a jestem w trakcie wypełniania już 3 życzenia dla Olgierda, więc chyba powoli zbliżam się ku końcowi :/

Z tego, co pamiętam, to ten facet od zaklinania powinien mieć na to schematy bądź je same. Jeśli nie, no to zostaje konsola. Tak czy siak, zaraz sam zobaczę czy u mnie są.

---------- Zaktualizowano 20:31 ----------

Dobra, mi się coś pomyliło, u mnie nic nie ma. No to nie wiem, gdzie go można znaleźć.

Ja, zanim w ogóle zrobiłam coś z głównym wątkiem, odkryłam wszystkie nowe miejsca do odkrycia i jestem prawie na 100% pewna, że te schematy wpadają albo podczas eksploracji nowych/zmienionych terenów, albo podczas przeszukiwania skrzyń podczas głównego wątku. Na pewno nikt ich nie sprzedaje. Nawet kiedy je znalazłam, myślałam, że to żarcik taki.

Orientuje się ktoś, gdzie można znaleźć/kupić kamień runiczny twaróg i pieróg?

Koleżanka @eley dobrze pisze - musisz przeszukać miejscówki oznaczone znakami zapytania, ja również obydwa posiadam, ale nie pamiętam już, gdzie dokładnie je znalazłam. Na początek spróbuj może ze Strażnicą Vikk.

Koleżanka @eley dobrze pisze - musisz przeszukać miejscówki oznaczone znakami zapytania, ja również obydwa posiadam, ale nie pamiętam już, gdzie dokładnie je znalazłam. Na początek spróbuj może ze Strażnicą Vikk.

Dzięki. Też szukałem odpowiedzi gdzie znaleźć te schematy.

Mi się wydaje, że kupiłem je za którymś podejściem od Zaklinacza (po każdym dofinansowaniu jego warsztatu pojawiały się nowe receptury).

A czy ktoś wypalił na broni runy pierogu i twarogu? Dopiero dziś po skończeniu dodatku przeczytałem opis runy pierogu i pisze tam, że daje ciekawe efekty w połączeniu z runą twarogu, ale nie mam już sił tego sprawdzać dziś :)

A napisze mi ktoś gdzie sprzedają pierożki ? Bo mam schemat ale składnika nie potrafię znaleźć ;-)

@Duckingman , chodzi prawdopodobnie o słowo runiczne z pierwszego poziomu, które daje zwiększa regenerację życia o 100% poprzez jedzenie.

@klopsik z tego, co pamiętam, to Hatori w Novigradzie (oznaczony jako kowal) miał pierogarnię, może on sprzedaje?

Ukończyłem dziś dodatek. Zawsze staram się grać uważnie i przeszukiwać wszystko dookoła, ale mimo to nie natknąłem się ani na wspomniane kamienie runiczne, ani na recepty do nich. No cóż, poszperam teraz w tych znakach zapytania na mapie. Dzięki za pomoc!

Ja mam obydwa przepisy więc na pewno udało mi się je gdzieś znaleźć w obszarze dodatku. Nie wykluczone że w jakichś skrzyniach przy okazji odkrywania znaków zapytania.

Ukończyłem dziś dodatek. Zawsze staram się grać uważnie i przeszukiwać wszystko dookoła, ale mimo to nie natknąłem się ani na wspomniane kamienie runiczne, ani na recepty do nich. No cóż, poszperam teraz w tych znakach zapytania na mapie. Dzięki za pomoc!
Trójkę jak na razie przeszłam tylko raz, ale w Wiedźminie 2 był system oparty o przypadkowość występowania danych zbroi i przedmiotów. Byłam świadkiem tego, jak przed wykonaniem questa w Vergen przed walką przeszukałam skrzynię i znalazłam bardzo dobry mieczyk. Podczas walki zginęłam i a po przeszukaniu nie zrobiłam save'a. Po ponownym przeszukaniu skrzyni okazało się, iż w środku była jakaś zbroja, a nie ten miecz. Być może w trójce jest tak samo? Musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto zagrał więcej niż raz i pamięta wszystkie lokacje ;)

W W3 jest, z tego, co zauważyłem, system łamany, znaczy, że występują losowe skrzynie, jak i z góry ustalone. Przykładowo pamiętam, że w latarni na Wyspie Mgieł zawsze jest podajże ulepszona Czarna Krew, a w kanałach, podczas wykonywania jakiejś misji, za ścianą do rozwalenia, jest Harval.

@Duckingman , chodzi prawdopodobnie o słowo runiczne z pierwszego poziomu, które daje zwiększa regenerację życia o 100% poprzez jedzenie.

@klopsik z tego, co pamiętam, to Hatori w Novigradzie (oznaczony jako kowal) miał pierogarnię, może on sprzedaje?

Tak. Hattori ma na samym dole inwentarza. Regeneruje dużo HP zarówno w walce jak i poza nią.

Jeszcze tylko ten nieszczęsny schemat na kamień Pieróg znaleźć i będę szczęśliwy :)

Last edited:
Schemat na Twaróg znalazłem w obozie pod pytajnikiem zaznaczonym na niebiesko :
http://wstaw.org/w/3Dbq/
Nie pamiętam gdzie znalazłem na Pieróg, ale na bank w jakiejś skrzynce ;)

Ukash, jesteś wielki! Dzięki wielkie. To jeszcze trzeba odnaleźć Pieróg i będę spełniony xD

Edit:
ZNALAZŁEM! Schemat na Kamień Runiczny Pieróg jest w ruinach, niedaleko Est Tayiar. Na screenie nie zdążyłem odkryć jeszcze znacznika, ale mamy przy ruinach znacznik Strażnica Vikk. Mamy tam też nowy quest z dodatku zatytułowany "Królewskie Siły Powietrzne". Na samej górze odnajdujemy fajne itemy, no i upragnioną recepturkę. Radość podwójna bo choć tę udało mi się odnaleźć samemu :)

Tu printscreen: http://i.imgur.com/mdSjZDy.jpg

Last edited:
Ukash, jesteś wielki! Dzięki wielkie. To jeszcze trzeba odnaleźć Pieróg i będę spełniony xD

Edit:
ZNALAZŁEM! Schemat na Kamień Runiczny Pieróg jest w ruinach, niedaleko Est Tayiar. Na screenie nie zdążyłem odkryć jeszcze znacznika, ale mamy przy ruinach znacznik Strażnica Vikk. Mamy tam też nowy quest z dodatku zatytułowany "Królewskie Siły Powietrzne". Na samej górze odnajdujemy fajne itemy, no i upragnioną recepturkę. Radość podwójna bo choć tę udało mi się odnaleźć samemu :)

Tu printscreen: http://i.imgur.com/mdSjZDy.jpg

Rzeczywiście :) Udało mi się znaleźć schemat do kamienia runicznego Pieróg w Strażnicy Vikk.

Dołączam poniżej jeszcze link do mojego filmiku, jak wejść na samą górę wieży ;)

https://youtu.be/JTQQ1cVhpig

Attachments

• pieróg.jpg
    pieróg.jpg
    48.7 KB · Views: 2,030
Gdzie mój Redpoint?! Nie ma za co! xD A poważnie, fajnie, że dorzuciłeś filmik. Temat w sumie do zamknięcia. Wspólnymi siłami udało się znaleźć oba itemki :)

Z ciekawości przy robieniu zadania „Wróg publiczny”, będąc na 20 lvl, postanowiłem zajrzeć w okolice strażnicy Vikk(na dzień dobry gram z dostępnymi zadaniami „Serca z kamienia”). Ciekawie jest wykończyć 4 harpie i erynię po 14 poziomów wyżej… Zapraszałem każdą po kolei na na stronę i nie pozwalałem odetchnąć szybkimi ciosami + Quen z dwoma rozładowaniami dla bezpieczności. Co dwie sztuki miecz do remontu, ale poszło. Teraz mam schemacik na runik z pierogarni, a jeszcze nawet na Skellige nie byłem…
Po Twaróg się na razie nie wybiorę, chociaż już drogowskaz do wsi Bronowice mam i szykują tam weselisko pełną gębą… No chyba, że ktoś zaspoileruje, jakie są tam maszkary, bo niektóre wyśmienite olejki już poczyniłem, wbijając na chaty w Novigradzie i Velen(w jednym przypadku - magazyn w dokach, gdzie rozliczamy pobożnego wampira - potrzebne jest specyficzne kombo - Aard poniżej skrzyni przy wejściu, podejście w sąsiedztwo skrzyni, ale nie pod nią i save - po wczytaniu jesteśmy na górze…)

Top Bottom