Zamknięta Beta- sugestie, pomysły, propozycje.

+
Status
Not open for further replies.
Dariusz77;n7637610 said:
Nie ma tutaj niestety "przedszkola" które chroniłoby graczy początkujących do czasu skonstruowania pierwszej w miarę sensownej talii.

Taka rolę pełni wymóg wbicia 10 poziomów nim odblokuje się gra rankingowa.

Ja mam tylko jedna sugestie, pewnie ten pomysł padł bo nie od parady jest tu 34 stron pomysłów itp.
Mianowicie chodzi o dziękowanie za grę to trzeba odwrócić bo zapewne nie tylko mnie się to nie podoba gdzie ludzie z 40 lvl oburzają się, bo przegrali z kimś kto ma 10 lvl i foch nie dam mu GG, mimo ze ten z 10 lvl dał a to on wygrał, owszem 5 skrawków czy 5 golda to nie majątek ale w imię zasady grosik do gorsza to zawsze coś.
Nagroda powinna być przyznawana osobie która dałą GG nie która otrzymała, tak to oboje graczy da GG i będzie poczucie wzajemnego szacunku albo po prostu zrobią to dla nagrody.

Twilightus;n7650920 said:
Ja mam tylko jedna sugestie, pewnie ten pomysł padł bo nie od parady jest tu 34 stron pomysłów itp.
Mianowicie chodzi o dziękowanie za grę to trzeba odwrócić bo zapewne nie tylko mnie się to nie podoba gdzie ludzie z 40 lvl oburzają się, bo przegrali z kimś kto ma 10 lvl i foch nie dam mu GG, mimo ze ten z 10 lvl dał a to on wygrał, owszem 5 skrawków czy 5 golda to nie majątek ale w imię zasady grosik do gorsza to zawsze coś.
Nagroda powinna być przyznawana osobie która dałą GG nie która otrzymała, tak to oboje graczy da GG i będzie poczucie wzajemnego szacunku albo po prostu zrobią to dla nagrody.

Pod podanym niżej linkiem masz dyskusję i to całkiem rozbudowaną na ten temat: http://forums.cdprojektred.com/forum/pl/gwint/dyskusje-ogólne-aa/7181330-etyka-w-gwincie

Nie znam się na zasadzie przyznawania oznaczeń wiekowych w grach, ale czy nie dałoby się zrobić 2 wersji wiekowych, za pomocą jakieś prostej funkcji, przy instalacji czy w opcjach, żeby podać swój wiek. Starsi gracze chcieliby jednak oryginalne nazwy juniora czy piechoty.

Gomola;n7658090 said:
Nie znam się na zasadzie przyznawania oznaczeń wiekowych w grach, ale czy nie dałoby się zrobić 2 wersji wiekowych, za pomocą jakieś prostej funkcji, przy instalacji czy w opcjach, żeby podać swój wiek. Starsi gracze chcieliby jednak oryginalne nazwy juniora czy piechoty.

Jakoś mocno nie wdrążałem się w ten temat ale z tego co orientuje się, to nawet jeśli udostępni się możliwość wyłączenia/włączenia przekleństw, nagości, przemocy lub innych czynników powodujących zwiększenie kategorii wiekowej to nie ma to wpływu na samą ocene. Wystarczy, że w grze jest możliwość odblokowania takich rzeczy i kategoria wiekowa leci do góry.

Airoder;n7658430 said:
Jakoś mocno nie wdrążałem się w ten temat ale z tego co orientuje się, to nawet jeśli udostępni się możliwość wyłączenia/włączenia przekleństw, nagości, przemocy lub innych czynników powodujących zwiększenie kategorii wiekowej to nie ma to wpływu na samą ocene. Wystarczy, że w grze jest możliwość odblokowania takich rzeczy i kategoria wiekowa leci do góry.

To może jakiś oddzielny "nieoficjalny" patch/mod powstanie :)

Gomola Popieram:rebel:. Jak pierwszy raz odpaliłem gwinta i zobaczyłem tą biedną poczciwą piechotę, to się trochę smutno zrobiło:sad:. Muszę raz po raz zagrać sobie jeszcze w tego Wiedźmina 3, żeby nacieszyć oko tą "niezniszczoną" piechotą .
Z drugiej jednak strony słowo "poczciwa" jest całkiem niezłe, ale nie oddaje tej wulgarności świata Wiedźmina (mówię tu w dużej mierze także o cyklu Andrzeja Sapkowskiego, gdzie tekst został przemyślanie ubarwiony przekleństwami.

Jest tu chyba nieco niekonsekwencji bo zoltan ma jeden z tekstów "na pohybel skurwysynom" papuga z resztą też z "ierdolony buc" chyba nie przeszła by cenzury. Z drugiej strony zwiadowca rębaczy został zmieniony bo mówił "wiedziałem kurwa mówiłem ci barani łbie" ale ze 2 aktualki temu wiadome słowo zniknęło

Odkąd dostałem klucz do bety gram prawie codziennie,ale od kilku dni jak trafiam na przeciwników o 10lev wyższych to mnie to już denerwuje na starcie pojedynku,co prawda można z niektórymi wygrać ale taka różnica jest dość duża bo przeciwnik już ma fajne złote karty,dzisiaj wbiłem 12lev a tu sami z lev19-22 .....na rankedzie wogóle juz mi szans nie dają a chce w końcu 4 rangę wbić.

vexx76;n7663360 said:
Odkąd dostałem klucz do bety gram prawie codziennie,ale od kilku dni jak trafiam na przeciwników o 10lev wyższych to mnie to już denerwuje na starcie pojedynku,co prawda można z niektórymi wygrać ale taka różnica jest dość duża bo przeciwnik już ma fajne złote karty,dzisiaj wbiłem 12lev a tu sami z lev19-22 .....na rankedzie wogóle juz mi szans nie dają a chce w końcu 4 rangę wbić.

Pewnie dlatego, że niewiele osób zostało na niższych lvlach. Była jakaś wzmianka, że za tydzień wszyscy co klucz chcieli to dostaną więc spodziewam się napływu nowych graczy. Będzie lepiej :)

Znalazłem na oficjalnym profilu fb Gwinta: "DOBRE WIEŚCI! Wszyscy, którzy zapisali się do zamkniętej bety w 2016 roku, do końca przyszłego tygodnia powinni otrzymać swoje zaproszenia."

Guest 3974940

Guest
Przyglądając się dzisiaj partii na YT widzę, że zmienił się symbol Nilfgaardu na żetonie i jest to zmiana na lepsze. W zw. z tym miałbym takie pytanie/sugestię: czy nie dałoby się zmienić wyglądu "oka" dla kart szpiegów? Na chwilę obecną to wyłupiaste oczysko wygląda po prostu brzydko. I o ile generalnie mam wątpliwość czy ono w ogóle jest potrzebne (do tej pory jakoś go nie było, a chyba nikt nie miał wątpliwości, które karty są "szpiegowskie"), to jeśli miałoby zostać czy nie dałoby się wprowadzić czegoś mniej inwazyjnego? Np. jakieś stylizowane ażurowe (podobnie jak nowy symbol Słońca) oko Ra? Białe byłoby doskonale widoczne i dosyć eleganckie, a nie musielibyśmy oglądać tego (z przeproszeniem, ale jednak) łypiącego "wytrzeszczu".

Myślę że w kontekście taktyk nilgaardu - czyli licznych nielojalnych jednostek, które za chwilę wracają /spadają /dzikie węże, jakieś oznaczenie chyba jest konieczne by ci wszyscy szpiedzy nie zgubili się nam na stole, ale... Aktualne oko jest dla mnie fatalne, psychodeliczne i kompletnie nie pasujące do klimatu stołu i kart Gwinta.

Gomola poważnie zakrywaja Morenn? Wraz z Aglais najsekso ekhm ładniejsza karta ;)

Guest 3974940

Guest
kloni;n7664930 said:
Aktualne oko jest dla mnie fatalne, psychodeliczne i kompletnie nie pasujące do klimatu stołu i kart Gwinta.

Dlatego właśnie myślę o czymś podobnym do sygnaturek talii na żetonie. W miarę prosta grafika byłaby o wiele lepsza od tego co jest teraz.

kloni;n7664930 said:
poważnie zakrywaja Morenn? Wraz z Aglais najsekso ekhm ładniejsza karta ;)

"Zabójstwo" może mieć bryzgi krwi na posadzce, a driada nie może pokazać kawałka skóry? Bez sensu.

kloni;n7664930 said:
Myślę że w kontekście taktyk nilgaardu - czyli licznych nielojalnych jednostek, które za chwilę wracają /spadają /dzikie węże, jakieś oznaczenie chyba jest konieczne by ci wszyscy szpiedzy nie zgubili się nam na stole, ale... Aktualne oko jest dla mnie fatalne, psychodeliczne i kompletnie nie pasujące do klimatu stołu i kart Gwinta.

Gomola poważnie zakrywaja Morenn? Wraz z Aglais najsekso ekhm ładniejsza karta ;)

Na głównej dodali, bardzo ładnie zrobioną swoją drogą, rozpiskę frakcji. ale udo było zbyt prowokujące ;p

el_ah;n7665550 said:
"Zabójstwo" może mieć bryzgi krwi na posadzce, a driada nie może pokazać kawałka skóry? Bez sensu.

Cóż, w takim USA przemoc jest ok, ale przeklinanie i nagość nie, wystarczy spojrzeć na ich filmy i seriale.

Guest 3974940

Guest
Tylko dlaczego mamy równać do Jankesów? Do tej pory Redzi szli pod prąd i za to ich kochamy - za bycie jedynymi w swoim rodzaju. A tymczasem Gwint nagle jest od 12-stu lat. Przy czym czy mi się wydaje, czy żeby zarejestrować się do gry nie trzeba mieć w świetle polskiego prawa 13-stu lat? Zbytnie ugrzecznianie może tylko zniechęcić fanów.

el_ah;n7667020 said:
Przy czym czy mi się wydaje, czy żeby zarejestrować się do gry nie trzeba mieć w świetle polskiego prawa 13-stu lat?
Ale Gwint nie będzie wydawany tylko w Polsce

Guest 3974940

Guest
To jest oczywiste przecież. Chodzi mi o śmiesznie niski próg wiekowy jak na produkt od Redów, którzy do tej pory robili gry dla dojrzalszych graczy. A w przypadku Polski ten próg i tak chyba jest zbyt niski pod kątem możliwości rejestracji. Nie wiem jak jest w innych krajach i ile tam trzeba mieć lat, niemniej jeśli driadom robi się cenzurę to znaczy, że coś dziwnego zaczyna się dziać.
Jako potencjalny gracz wolałbym produkt w kategorii "R".
Inna sprawa, że nie bardzo wiem jak do PEGI 12 ma się animacja takiego Vilgefortz`a. ;>

Gwint ma niższą kategorię wiekową, bo jest grą F2P nastawioną na e-sport i siłą rzeczy musi trafić do szerszego grona odbiorców. Przekleństwa, nagość czy sugestywna przemoc nie są konieczne do czerpania frajdy z grania w karciankę więc pewne rzeczy zostały ułagodzone i tyle. Być może w kampaniach fabularnych bardziej poszaleją, bo je trzeba będzie kupić więc raczej żaden dzieciak tego nie zrobi bez wiedzy rodziców, ale to tylko mój domysł.

el_ah;n7668770 said:
Jako potencjalny gracz wolałbym produkt w kategorii "R".

Mylisz amerykańską kategorię wiekową przyznawaną filmom z europejską kategorią przyznawaną grom.

Status
Not open for further replies.
Top Bottom