Zlecenia w akcie II

+
na bagnach najszybciej. Na cmentarz trzeba dość mocno pójść z fabułą aktu do przodu. Przed wizytą na bagnach zapraszam do Antykwariusza poczytać ksiązki o potworach, przynajmniej tą Księgę Trwogi gdzie o Alghoulach stoi. Przy okazji polecam misje dla drwali z kwiatkami zrobić, bo są zaraz obok.

Przypomniało mi się ^^ Wejdź do wszystkich krypt (na cmentarzu jedna, na bagnach druga) i najlepiej jeszcze tam gdzie jest dużo trupów, bo przecież Alghule to trupojady.

W pobliżu zawalonej wieży na bagnach można spotkać. Bo tam są zwłoki 2 osób wiec mają czym się żywić.Na cmentarzu nocą łażą. Podobnie w krypcie.

Mnie też tak pisało, ale zadania wykonałam. Po prostu nie zawsze można było składniki pozyskać ze szczątków....próbuj w innym miejscu - bo tych jest zwykle kilka dla danego gatunku potworków...

-Zlecenie na alghule-Zlecenie na echinopsynie moge rowneiz wykonac bo niechca wypasc co trzeba przeczytac dodac do umiejetnosci???pozdrawiam

Varimatras said:
-Zlecenie na alghule-Zlecenie na echinopsynie moge rowneiz wykonac bo niechca wypasc co trzeba przeczytac dodac do umiejetnosci???pozdrawiam
Idź w Wyzimie klasztornej do Antykwariusza i kup bodajże 2 książki. Tytułów nie pamiętam(Coś o potworach bagiennych i księga trwogi i obrzydzenia -ale nie powiem który tom), ale poczytaj sobie opisy i kup właściwe. Następnie w ekranie ekwipunku kliknij prawym przyciskiem myszy (przeczytaj te książki) - pojawią się wpisy w bestiariuszu. Wówczas możesz zebrać składniki z potworów.

Sprawdź czy po przeczytaniu książki wyskoczył napis "uaktualniono dziennik"czy takie cuś ;D Jak nie to znaczy że coś jest z grą niewporządku.Jeśli wyskoczyły to może stało się coś innego. Spróbuj zabić te zwierzęta w innym miejscu albo więcej ich. Zdarza się że z danego stwora nie wypadną żadne jego "własności".Spróbuj rozwinąć inteligencję. Jak będzie na odpowiednim poziomie z jednego potwora możesz wyjąć nawet dwie sztuki "towaru" a do tego zwiększa to prawdopodobieństwo że w ogóle coś wyciągniesz.

Na początku w kanałach postanowiłem działać sam, teraz przez to Zygrfryd stoi przed szpitalem lebiody, powiedział mi na początku, że mam szczęście, bo wie, że mam immunitet na choroby i że mnie wpuści do środka.... I na tym koniec pogawędek z Zygrfydem, bo on już tylko swoje "Służba nie drużba" i nic więcej... zdobyłem te języki utopców, w dzienniku pojawił mi się wpis, że muszę się zgłosić po nagordę do Zygfryda a on dalej swoje "Służba nie drużba" i nie mogę z nim zacząć rozmowy... Co mam zrobić w tej sytuacji :> bo nie znalazłem nikogo innego kto chciałby zamiast Zygfryda mi zapłacić, a ten nic słowem nie chce do mnie rozmawiać...

DareDemon said:
O jakie języki utopców ci chodzi ???Z utopców się nie da pozyskać języków lol
nie czepiaj się szczegółów... wiadomo, że chodzi o języki topielców... **nie przysłuże mu się pomocą na bagnach, bo tym razem gram po stronie elfów... ale to nie powinno wpływać na to czy on mi zapłaci za te języki, czy nie... ^^

RadziKk said:
[...]. ale to nie powinno wpływać na to czy on mi zapłaci za te języki, czy nie... ^^
I nie powinno wpływać. Jakoś nigdy nie miałam z tym problemów, a już wszystkie możliwe zakończenia widziałam.Z Zygfrydem jest jak z obrażonym Kalksteinem - mimo focha o zleceniach i kluczowych zadaniach gada(ł), przynajmniej ze mną...

Zygfryd także ze mną gada o zlecenie, jak ci się nie uda to możesz zawsze z nim pogadać kiedy znajduje się na bagnach.

Moim zdaniem wystarczy jak jakiś czas po prostu poczekasz i zajmiesz się innymi zadaniami. W końcu Zygfryd pójdzie na posterunek...

Też na początku się zastanawiałem nad nożem albo sztyletem bo w grze ktoś mówił (chyba jak trzeba było "oskrobać"zarazę) trzeba dobrego noża albo czegoś takiego by zdobywać składniki z potworów. Stwierdzam że nie jest potrzebny.Inna rada:Sprawdż w bestiariuszu. Kliknij na nazwę potwora i poszukaj napisu :Alchemia:............ Tutaj masz podane składniki które z aktualną wiedzą o nim możesz z niego pozyskać. Jak potrzebnego składnika nie ma na liście to znaczy że musisz się jeszcze trochę o nim dowiedzieć(np.książki).

Witam.Mam pytanie odnośnie zlecenia w akcie II od grabarza abym znalazł 6 garnków psiego sadła.Przechodzę grę już drugi raz na średnim poziomie i mam ten sam problem. Nie idzie uzbierać 6 sztuk.Poprzednio w całej grze miałem nie wykonane tylko to zadanie i to mnie irytuje :) :wall:

Top Bottom