Zmiana okładki gry (ankieta)

+

Zmiana okładki gry (ankieta)

• Total voters
    156
Okładka jest taka sobie. Dużo bardziej podobają mi się niektóre fanowskie wersje:

Większość okładek zaproponowanych jako alternatywne mi nie przychodzi do gustu, a wszystkie się nie nadają jako oficjalne z punktu widzenia marketingowego nastawionego na szeroki target.

Guest 3669645

Guest
Ano. Ot, wzięte pierwsze lepsze oficjalne grafiki i wklejone na pudełko. Się nie napracowali Ci fani.

I tak sś lepsze od tego oficjalnego czegoś, ale jak już robić okładkę, to się przykładać ;>

Mnie właściwie ta okładka tak nie przeszkadza - wiadomo, że grę kupię niezależnie od niej; zresztą i tak będzie stała na półce "grzbietem" do przodu, więc na okładkę nie będę patrzeć. Sam Geralt ma tu za to twarz nieco... specyficzną, o wiele bardziej podoba mi się ta z gry (wydaje mi się, że wiele osób podziela moje zdanie). I chociaż zmienienie modelu z okładki bardzo by mnie ucieszyło, to jeśli do tego nie dojdzie, nie będę płakać po nocach.
Myślę, że ludzie też kupią grę niezależnie od tego, jak będzie prezentować się na półce. Kto by wydał ponad 100 zł za grę, o której nigdy nie słyszał, kierując się tylko jej okładką "bo jest ładna"? Ja zawsze przed zakupem jakichkolwiek multimediów wczytuję się w opinie w internecie, nawet jeśli jest to jakaś gra z promocji w Biedronce i kosztuje marne 20 zł.

Mnie właściwie ta okładka tak nie przeszkadza - wiadomo, że grę kupię niezależnie od niej; zresztą i tak będzie stała na półce "grzbietem" do przodu, więc na okładkę nie będę patrzeć. Sam Geralt ma tu za to twarz nieco... specyficzną, o wiele bardziej podoba mi się ta z gry (wydaje mi się, że wiele osób podziela moje zdanie). I chociaż zmienienie modelu z okładki bardzo by mnie ucieszyło, to jeśli do tego nie dojdzie, nie będę płakać po nocach.
Myślę, że ludzie też kupią grę niezależnie od tego, jak będzie prezentować się na półce. Kto by wydał ponad 100 zł za grę, o której nigdy nie słyszał, kierując się tylko jej okładką "bo jest ładna"? Ja zawsze przed zakupem jakichkolwiek multimediów wczytuję się w opinie w internecie, nawet jeśli jest to jakaś gra z promocji w Biedronce i kosztuje marne 20 zł.

The truth has been spoken :p
Muszę przyznać całkowitą rację, choć ja również dałbym wieeele za zmianę oficjalnej okładki. Nie dla Redów, żeby więcej ludzi kupiło, nie dla ludzi, żeby więcej chciało zagrać w grę, tylko dla siebie. Żebym nie musiał się wpatrywać w tą wykrzywioną do bólu gębę Gerwanta. Żeby mnie nie straszyła z półki po nocach.
Bo teraz wygląda, jakby właśnie wdepnął w krowi placek i nie mógł z niego wyjść ;)

U mnie i tak gra będzie sobie stała w steelbooku, albo leżała w pudełku od EK, więc okładka jest mi właściwie obojętna. Choć wg mnie wcale nie jest zła i nie mam z jej wyglądem najmniejszego problemu. Zarówno jeśli chodzi o białe tło jak i postać Geralta.

U mnie podobnie - steelbook będzie wykorzystany, a poza tym, to w sumie tylko okładka. Tak jak w życiu - liczy się wnętrze ;)

Według mnie jest dobrze, jest prostota wykonania, ale jest tez i to "coś" bo w końcu mało kto przechadzając się przez sklepy nie zauważy "świecącego" na biało Geralta. :D

Najlepszym wyjściem byłaby po prostu dwustronna okładka. Taka jaka jest nam prezentowana obecnie pewnie dobrze przyciąga uwagę i skłania "przeciętnego" gracza do kupna. Mnie tam się ona podobała od początku. Wiadomo od razu o co chodzi, ale też nie jest "napaćkane". Fajny kompromis. Ale są projekty, które też bardzo fajnie by wyglądały. Np. z tym motywem (swoją drogą już wspominanym):
.
Mam obawy czy obecna okładka trochę nie zobojętnieje. Wybór będzie spoko. W skrajnych przypadkach można sobie wedle życzenia wydrukować.

@Ant15tarrr

buuuuuu
jest taka ponura, mhroczna, wincyj koolloruf
buuuuu
A to właśnie nie panuje odwrotna tendencja u co niektórych? "Łee, co to za kolory, bajkowe, pastelowe, wgl gdzie klimat buu"?
protip: Wystarczy, że przed nazwą użytkownika postawisz @, a nie podstawisz pod to link, wtedy otrzymuje się powiadomienie o wzmiance. Przykład: @B l a d y

---------- Zaktualizowano 15:45 ----------

I chodziło bardziej o przedstawienie Geralta. Tło mogłoby być na przyklad czerwone, jak na niektórych obrazkach. (ale to też by mogło być)
Ed: Wiem, że to była ironia. Tylko, że nastawienie niektórych forumowiczów wobec kolorów jest raczej odwrotne, ale już teraz rozumiem twój zamysł.Z twoim narzekaniem na grafikę, to zdążyłem trochę zauważyć :p. A ze wzmianką znów coś nie pykło.
@Mengaard Pierwsza :wub:

Last edited:

Attachments

• GERALT-1920x1080px.jpg
    GERALT-1920x1080px.jpg
    167.4 KB · Views: 90
  • 1606358_10152690450454809_5849808328149511035_o.jpg
    1606358_10152690450454809_5849808328149511035_o.jpg
    260 KB · Views: 68
  • 240x320.jpg
    240x320.jpg
    42.4 KB · Views: 81
  • The_Wither_3_Wild_Hunt_Geralt_1920x1080px.jpg
    The_Wither_3_Wild_Hunt_Geralt_1920x1080px.jpg
    259.2 KB · Views: 77
  • 10003716_714231745333882_2701111164958503644_o.jpg
    10003716_714231745333882_2701111164958503644_o.jpg
    271.5 KB · Views: 67
No pierwsza jest FTW, jak można było wybrać jakąś bielaskę, jak się miało, jak to dobrze powiedziałeś, gotową okładkę.

Guest 3669645

Guest
Pierwsza z tych propozycji byłaby idealna, do tego logo jest w 100% czytelne nawet z daleka (czego nie można powiedzieć o oryginale, gdzie napis zlewa się z grafiką Geralta). Szaro-czerwona kolorystyka wpada w oko od razu, dosłownie świeci z półki.

Meh, szkoda

Top Bottom