Żniwa Cierpnienia - nowe karty z Ceny Władzy

+
Ze strony Team Kreve:
Two out of the four cards Octavia can draw (Ignatius Hale and The Brute) are typically finishers for the bounty archetype so being able to guarantee both in round 3 if you just have Octavia in hand can be a very neat play. The other two targets (Fabian Hale and The Scoundrel) can provide some nice pointslam if tutored and played in earlier rounds, or saved for round 3 as well.

Last edited:
1632752473535.png

Szczerze 7 za 7 już samo w sobie nie jest najgorsze. Fajna karta jeśli gramy rodzinką Hale.
Jest ok, ale formuła opisu karty budzi moje głębokie wątpliwości.

Synowie Octavii? Dziwny opis. Nijak się ma do opisów na innych tutorach, które mają w opisie nazwę karty lub tag. Tu odnosimy się do "synów", a połowa targetowanych kart nie ma nazwiska rodowego w nazwie karty, co może być mylące dla nowych graczy.

Last edited:
Kiedyś była taka strona z niewykorzystanymi jeszcze w grze i nieoficjalnymi kartami do gwinta, pamięta może ktoś nazwę lub posiada linka? Były tam między innymi karty z Tyrem, Otkelem czy druga forma Jakuba.
Po cichy liczę, że może dadzą Svalbloda...

8 za 4 nie jest złe nawet pasywnie.
Zobaczymy aczkolwiek nie wiem czy deszcz nie powinien np na oddaniu "omijać" pancerza by ten archetyp ruszył na poważnie.

8 za 4 nie jest złe nawet pasywnie.
Zobaczymy aczkolwiek nie wiem czy deszcz nie powinien np na oddaniu "omijać" pancerza by ten archetyp ruszył na poważnie.
Deszcz ma się dobrze, tu nie potrzeba zmian. Pancerz nie jest aż tak częsty, a i do czegoś on służy, wiec mijałoby się z celem gdyby większość rzeczy go pomijało. Wystarczy już że krwawienie go ignoruje. Głównym problemem deszczu mogą być tylko talie bazujące na małej ilości jednostek, ot co, ale to już ryzyko wliczone w grę tym archetypem.

Last edited:
@piotr4440 Czy ja dobrze rozumiem że masz drugi raz efekt rozmieszczenie? Czyli dwa razy Tyrgvyi Junod czy Meluzyne 3 razy bo akurat Skellige nie ma problemu z czyszczeniem

Mróz rozbudowany na potworach chociaż nie aż tak bardzo jak deszcz na Skellige, ciekaw jestem czy kiedyś pomyślą o mgle i dla kogo.

A co to tekst z "Chłopaki nie płaczą" na Małej Havrue
"Dawno temu ja też zaufałam pewnemu mężczyźnie. Wtedy dałabym sobie za niego ogon uciąć. I wiesz co? I bym teraz, k*, nie miała ogona."

Na angielskiej wersji zdaje się tekst Sh'eenaz z Trochę poświęcenia:
"They will not hesitate to shower you with gifts and affection. They will proudly profess their unwavering adoration and unyielding devotion. Yet, I ask you, when has a man ever given up his legs for love? Hmm?"

@piotr4440 Czy ja dobrze rozumiem że masz drugi raz efekt rozmieszczenie?
Jest "play" więc tak. Właściwie jest to Carantir na sterydach. Raz że jednostka jest zagrywana. Dwa zagrywana jednostka ma pełną siłę bazową. Trzy tworzy deszcz na czas trwania równy niewykorzystanej prowizji zagrywanej jednostki.
Niby prowizja sporo większa jednak zysk też jest duży.

Messanger już na oko jest przegięty... zakładając że mamy Sztorm na stronie rywala, może spokojnie wchodzić za jakieś 10, plus co turę z różnych deszczów rosnąć do oporu.

Ja nie mam nic przeciwko. Deszcz mało kto gra więc dla mnie może mieć i takie karty. Byle był minimum tier 2. Także dla mnie deszczyk może być i nie zbalansowany przez jakiś czas ; ) przynajmniej coś nowego będzie.
Jest to taki biedniejszy dagur. Coś jak dawny rębacz tylko działa wyłącznie z deszczem i sztormem.

Top Bottom