Recent content by dani168

+
  1. dani168

Gry komputerowe

Właśnie obejrzałem streama z gry Blood of the Dawwalker. Nic mi nie urwało, bo to wszystko już było i wydaje się dość sztampowe, ale ładnie pocisnęli rebelsom, mówiąc, że pokazują grę w takim stanie, w jakim obecnie się znajduje, a nie taką jaka może być a niekoniecznie będzie w przyszłości. Nie...
  2. dani168

Wiedźmin IV - Dyskusja Ogólna

Wiadomo, że teraz nie ma alternatywy, więc to właściwie rozmowa o niczym. Ale skoro zmienili aktorkę głosową Ciri (z udostępnionych fragmentów brzmi bardzo sztampowo, nie umywa się do Jo Wyatt, wręcz do pięt nie dorasta) to być może stać ich na każdą głupotkę.
  3. dani168

Szczerze, to myślałem, że po udarze redzi mu odpuszczą i poszukają innego aktora głosowego. Dla mnie takim kimś od zawsze był Krzysztof Banaszyk i z całym szacunkiem dla Pana Rozenka, zawsze uważałem, że jest lepszy i bardziej nadaje się do roli Geralta. Słuchowiska były tego najlepszym dowodem...
  4. dani168

Czemu wy tak wszystko widzicie zero jedynkowo. Jak piszę o nadmiernej cukierkowatości, a tu mi ktoś wyjeżdża w kontrze z jakimś szaroburym filtrem. Nie wiem, czy wasze umysły są w stanie to pojąć, ale można te 2 rzeczy balansować, tak jak świat przedstawiony w wiedźminie nie jest czarno biały...
  5. dani168

Nie sądziłem, że to powiem, ale coraz bardziej przeszkadza mi cukierkowy styl artystyczny. O ile w W3 było to jeszcze na akceptowalnym poziomie, o tyle, przynajmniej w tym fake demie, staje się to nie do zniesienia. Idzie to coraz bardziej w stronę fable. Mam nadzieję, że trochę to zredukują i...
  6. dani168

Gry komputerowe

Wiesz, co łączy te 2 gry? Podpowiem, że taki bardzo znany, rewolucyjny silnik na literę u ;) A tak na serio, to rzeczywiście dupy nie urywa. Technicznie i artystycznie wypada to na razie słabiutko. Ten steampunkowy potwór to jakiś żart? Pasuje tam jak kwiatek do kożucha. Muzyka to namiastka...
  7. dani168

Wiedźmin 4 — Demo Technologiczne Unreal Engine 5

Będę pisał co mi się podoba, w zgodzie z regulaminem. Dla mnie przejście na UE jest złą decyzją, a przeniesienie produkcji sequela cyberpunka do USA jeszcze gorszą. Jest to silnik przereklamowany, dopiero rozbudowywany pod otwarte rozległe światy. W4 jest w tej materii królikiem doświadczalnym...
  8. dani168

Większość z tego, co zostało pokazane, to ściema, mydlenie oczu i nie znajdzie się w finalnej grze, lub znajdzie w bardzo okrojonej formie. Ciekawi mnie natomiast Kelpie. Czy ten koń jest robiony przez CDPR czy epic? Bo tak się nim epic chwali, że mam wątpliwości. Jeżeli epic, to w przyszłości...
  9. dani168

Gry komputerowe

Atomic heart 2 wygląda ciekawie, ale to ruskie i nawet kijem tego nie dotknę ;)
  10. dani168

To demo graficznie nie pokazało NIC odkrywczego, czego pod względem grafiki nie było w red engine. Przed chamskim downgradem, przynajmniej na trailerach graficznie wyglądało to bardzo podobnie. Były wolumetryczne chmury, zaawansowany system pogody, particle, czy system roślinności. Podniecanie...
  11. dani168

Właśnie po raz kolejny obejrzałem sobie pierwszy trailer W3, ten od którego redzi zaczęli festiwal ściem i niespełnionych obietnic ;) 11 lat temu RED engine potrafił wygenerować grafikę bardzo podobną do tego co pokazano w demie technologicznym. Oczywiście potem spartolili sprawę koncertowo, ale...
  12. dani168

Wiedźmin IV – Oficjalny zwiastun filmowy

Niestety nie mogę wyjaśnić, bo wiąże się to z poruszeniem kwestii światopoglądowych,;)
  13. dani168

Zgadzam się w kwestii oświetlenia. Wszystko wygląda płasko, bez głębi i ostrości. Jest to TYLKO tech demo, więc znając redów, efekt finalny może być różny;) Wszystko jest do bólu oskryptowane, więc nie ma co wyciągać daleko idących wniosków. Mnie ta prezentacja w ogóle nie porwała. Chyba...
  14. dani168

Pan Kalemba może sobie mówić, co chce, i tak mu nie wierzę po tym jak ściemniał, co do jakości Cp2077 na konsole poprzedniej generacji. Wygląda to nieźle, ale wybór aktorki głosowej to jakaś porażka. Już po tych kilku kwestiach mogę stwierdzić, że to głos typowej girlboss z amerykańskich szmir...
  15. dani168

Witcher 4 Release Date - Let's Speculate!

2028 or even later... They've never released a game on time. And new game engine that need to be rebuild to run vast open world RPG's.
Top Bottom