Recent content by arturius_c

+
  1. arturius_c

Co nieco o sprzęcie

Wyższa rozdziałka + większe odświeżanie = zwiększone obciążenie karty. W celu sprawdzenia możesz spróbować dokładnie zasymulować ustawienia z poprzedniego monitora: Ustawienia Ekranu ==> Zaawansowsane ustawienia wyświetlania ==> ustawiasz rozdzielczość full hd i 60 Hz odświeżanie. Dodatkowo w...
  2. arturius_c

Pyrkon

Mi tymczasem udało się spotkać samego mistrza :)
  3. arturius_c

Pyrkon

4. arturius_c

Pyrkon

A owszem. Natomiast ja raczej unikam tłumów, więc na moich fotkach kameralnie :) Jutro pewnie będzie znacznie gęściej, bo pewnie większość uczestników przyjeżdża na sobotę.
  5. arturius_c

Pyrkon

Kilka fotek z piątku.
  6. arturius_c

Pyrkon

Ktoś się już dzisiaj wybiera? Ja będę po południu.
  7. arturius_c

Gry komputerowe

Masz rację, lipiec (źle odczytałem miesiąc ;) ).
  8. arturius_c

Gry komputerowe

W niedzielę wychodzi Neverwinter Nights 2 Enhanced Edition Tym razem nie robi tego Beamdog tylko Aspyr.
  9. arturius_c

Co nieco o sprzęcie

Zaktualizuj BIOS do najnowszej wersji (w przypadku Inteli 14 generacji to bardzo istotne, bo nowsze rewizje wprowadziły zmiany mające rzekomo chronić procesor przed degradacją).
  10. arturius_c

Gry komputerowe

Dlatego napisałem "z rzadka". Też kilka razy w przeszłości zdarzyło mi się kupić kluczyk w keyshopie i wszystko przebiegło bezproblemowo, natomiast już od lat wolę dmuchać na zimne i zakupów dokonuję tylko w oficjalnych sklepach - prawie nigdy bezpośrednio na steam, bo można wyhaczyć dużo taniej...
  11. arturius_c

Gry komputerowe

Keyshopy to taka trochę szara strefa. Zwykle wszystko jest OK, natomiast z rzadka można się naciąć - np. kupić klucz od sprzedawcy, który go zakupił za pomocą kradzionej karty. Pół biedy jak skończy się to tylko dezaktywacją zakupionego klucza. Gorzej jeśli miałoby się przez to stracić całe konto.
  12. arturius_c

Co nieco o sprzęcie

Zamiast tego Intela wziąłbym 9800x3D plus jakąś płytę B650E (przykład). Cenowo wyjdzie podobnie a do gier jest to lepsza opcja. Plus ten chipset ma obsłużyć jeszcze kolejną generację Ryzenów, więc jest potencjał na upgrade w przyszłości bez konieczności zmiany płyty. Na Z790 nic lepszego od tego...
  13. arturius_c

Co nieco o sprzęcie

Wszystko prawda, ale kolega @Izengrin pytał konkretnie: "pod gry". W tym konkretnym zastosowaniu na chwilę obecną różnica między SATA a M.2 jest pomijalna. Czy to się zmieni w przyszłości - trudno powiedzieć; na moje oko musiałoby najpierw dojść do znacznego (kilkunastokrotnego) podwyższenia...
  14. arturius_c

Co nieco o sprzęcie

@Izengrin na chwilę obecną bez znaczenia.
  15. arturius_c

Co nieco o sprzęcie

@Izengrin Na twoim miejscu nie pchałbym się w martwą podstawkę i problematyczny procesor. Zamiast tego złożyłbym coś na AMD - jeżeli komputer miałby być do gier, to 9800x3D jest obecnie najlepszym procesorem do gamingu, a kosztuje niecałe dwie stówki więcej.
Top Bottom