Recent content by genNighty

+
  1. genNighty

[UWAGA! - SPOILERY] Serial Wiedźmin (Netflix) - wrażenia spoilerowe

Szkoda, że od dawna słowa Bagińskiego nic nie znaczą, ani nie mają żadnego zaczepienia w rzeczywistości.
  2. genNighty

Oficjalny mod Opera GX inspirowany grą Wiedźmin 3: Dziki Gon

Mod bardzo fajny, sam używam :beer: Niestety, jak to mody do Opery, nie lubią się one z wide-screenem. Szkoda, bo animowana tapeta, mimo że mega, totalnie odpada, z racji jej ucinania. Trzeba zadowolić się statyczną :cry:
  3. genNighty

Forumowa filmówka

Powiem więcej, jak się nie interesuje F1, to film można odebrać jeszcze bardziej pozytywnie. I nie, to nie tak, że są tam same głupotki, bo konsultantem (i co-producentem) przy tym filmie był Lewis Hamilton. Jasne, trochę rzeczy jest podkoloryzowanych, lekko przegiętych, ale w żaden sposób nie...
  4. genNighty

Po prostu sport

Robert Kubica wygrywa LeMans. Oczywiście, jedzie w tym wyścigu trzech kierowców, jednak Roberta można uznać za ojca tego sukcesu, przez świetny pierwszy przejazd, dowiezienie wyniku do mety, i przejechanie 43% dystansu zespołu. A w LMP2 wygrywa polski zespół Inter Europol z polakiem z składzie...
  5. genNighty

Po prostu sport

https://eurosport.tvn24.pl/pilka-nozna/eliminacje-ms-europa/2026/robert-lewandowski-stracil-opaske-kapitana.-tomasz-wlodarczyk-przekazal-w-jaki-sposob-selekcjoner-poinformowal-o-tym-pilkarza_sto23190871/story.shtml Brzmi to prawie tak samo absurdalnie jak przy zwolnieniu Beenhakkera...
  6. genNighty

Co nieco o sprzęcie

Moze gdzieś indziej była taniej? Jakaś dobra promocja? Ja skompletowałem niedawno swój zestaw w trzech różnych sklepach. O ile nie chce się złożyć kompa samemu, lub zlecić lokalnemu serwisowi/znajomemu z jakimś doświadczeniem, to kupno w jednym sklepie z opcją montażu dość często wychodzi po...
  7. genNighty

Co nieco o sprzęcie

Ale to pan z serwisu wkładał tak RAM? Tutaj nawet nie trzeba czytać specyfikacji MOBO, żeby zamontować je w Dual Channel i preferowanych slotach 2 i 4.
  8. genNighty

Wiedźmin: Muzyka Kontynentu — koncerty rocznicowe na Pyrkonie i nie tylko!

A Night to Remember Dzięki REDzi za zaproszenie! Planowałem wybrać się na koncert na Towar, ale teraz wiem, ile bym stracił. Taka muzyka zasługuje na najlepszą oprawę. Pierwsze dźwięki chwyciły za serce i trzymały do końca. Czy uroniłem łezkę na pierwszym utworze? Oczywiście. Czy popłakałem...
  9. genNighty

Animacje, czyli seriale animowane

DMC od Netflixa też już mam za sobą. Uniwersum bardzo lubię – ograłem wszystkie gry, japońską animację też zaliczyłem. Produkcję Netflixa wciągnąłem na dwa razy. Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić (i tu zgadzam się z @I_w_a_N ), to jakość niektórych animacji. Sceny z Agni i Rudrą wyraźnie...
  10. genNighty

JK Rowling - o Potterze i nie tylko

Moim zdaniem to nieuniknione. Jedyne wyjście z tego to... zatrudnienie tych samych aktorów co w filmach, co oczywiście jest awykonalne. Uważam, że serial po prostu powstaje za szybko. Ja wiem, że 'za szybko' brzmi śmiesznie, w kontekście tego, że pierwszy film powstał 23 (sic!) lata temu, ale...
  11. genNighty

JK Rowling - o Potterze i nie tylko

Hagrid chyba już obsadzony. https://variety.com/2025/tv/news/hbo-harry-potter-show-nick-frost-hagrid-1236348139/
  12. genNighty

Muzyka bez granic, czyli wszystko, czego słuchasz

Dalej w uszach mi dzwoni po wczorajszym koncercie Zakka w Warszawie, więc postanowiłem podzielić się dobrą muzyką :) Kolejny, po Tarji i Marco, mój tegoroczny sold out w Progresji, a czwarty, licząc też symfoniczny The Lord of the Rings na Arenie Ursynów oraz Gwiezdne Wojny w Filharmonii...
  13. genNighty

[UWAGA! - SPOILERY] Serial Wiedźmin (Netflix) - wrażenia spoilerowe

Posiadanie własnej opinii, wyrobionej na podstawie filmu, na którym byłem w kinie i widziałem na własne oczy, to teraz hejt? Ładnie, właśnie osiągnęliśmy nowy low point dyskusji. Ja rozumiem, że może Ci się Freya podobać. Kurde, możesz nawet brać ją w swoich kategoriach za wzór, ale zarzucanie...
  14. genNighty

Gothic

Demo wciąż jest dostępne. Pobrałem, pograłem i mam dość pozytywne odczucia. Menu główne od razu uderza nostalgią, prezentując ten sam utwór co w oryginale. Animacje Nyrasa przy otwieraniu skrzyń czy gotowaniu przy ognisku są żywcem wyjęte z pierwowzoru. Nawet chrząszcze na drodze do Starego...
  15. genNighty

Night City [otwarte całą dobę]

Ja dzisiaj też na sportowo, wyszedłem z domu, bo pogoda śliczna. Po pączki wyszedłem.
Top Bottom