Recent content by maniak6767

+
  1. maniak6767

Gry komputerowe

Bardzo dużo podobieństw z W3 ale nie wiem czy to działa na korzyść. Menu ekwipunku, mapa, miasto bardzo podobne do Novigradu... tylko czy akurat te element były warte kopiowania np. menu ekwipunku wyglądające jak żywcem wyjęte z 3 Wieśka. Trudno powiedzieć, czy to głęboka inspiracja, czy zwykłe...
  2. maniak6767

Gry komputerowe

Gra ktoś w Clair Obscur Kupiłem i trochę żałuję, ze względu na walkę. Ten typ turówki jest w moim odczuciu ubogim krewnym prawdziwych turówek wydanych w ostatnich latach typu BG3, JA3 itp. więcej spektaklu niż taktyki, na dodatek jakieś elementy zręcznościowe...Fanem JRPG na pewno nie...
  3. maniak6767

Wiedźmin IV – Oficjalny zwiastun filmowy

Wydaje mi się, że nazywanie W1-W2-W3 trylogią, to jak nazywanie pierwszych trzech falloutów trylogią, choć w przypadku Wiedźmina jest więcej argumentów za.
  4. maniak6767

Wiedźmin 4 — Demo Technologiczne Unreal Engine 5

Przejrzałem trochę tych materiałów i faktycznie, jednak dużo tych nowinek to jednak jest raczej na serio, pytanie tylko w jakim stopniu to pokażą w samej grze. Szczególnie widać, jak zajęli się całym systemem NPC, bo ten no faktycznie np. w Cyberpunku pod wieloma względami jest dosyć ułomny a...
  5. maniak6767

https://www.youtube.com/live/VScFBHTH_Ek?si=F4n7aNUzlf-NuXZ3&t=9746 Polski dubbing Ciri.
  6. maniak6767

W mojej ocenie świat w RDR 2 nie istnieje sobie sam bez gracza. Iluzja żyjącego świata nie opiera się tam na jakimś złożonym systemie, tylko na ogromnej liczbie roboczogodzin, które poświęcili na to deweloperzy. W tej grze są huby dla których przygotowano od ręki, kilka, kilkanaście...
  7. maniak6767

Też nie rozumiem tej nostalgii za RE...patrząc na Cyberpunka ten silnik został wyciśnięty do końca a i tak można było się przyczepić. NIe wiem co złego może wyniknąć z tej współpracy z Epic. Zresztą konkurencja nie śpi. Co prawda może Ubi to nie jest jakiś bezpośrednia konkurencja, ale obie...
  8. maniak6767

Wiedźmin IV - Dyskusja Ogólna

W moim odczuciu sama wizja gry wygląda obiecująco, wydaje mi się, że uchwycono klimat i atmosferę poprzednich części. Kwestii technicznych nawet nie chce oceniać, bo pod tym względem sam pokaz to była de facto promocja silnika poprzez prezentację jego możliwości w świecie Wiedźmina. Jeśli...
  9. maniak6767

Wydaje mi się, że Próba Traw daje duże pole do popisu scenarzystom. Sam motyw może budzić skojarzenia np. z Diuną Franka Herberta, Wodą Życia, Muadibem. Tam też jedynie tylko jedna z płci mogła spożywać Wodę...
  10. maniak6767

Według mnie "znerfienie" Ciri jest dobrą opcją...Czym ona nie jest w książkach a potem trzeciej części serii gier...Wiedźminką, cesarzową, zbawicielką Wszechświata itd. itp. trochę za dużo tego. Pozbycie się mocy, mutacja, czy nawet ewentualnie sterylizacja, rozwiązuje wiele jej problemów...
  11. maniak6767

Wydaje mi się, że póki fabularne wytłumaczenie wątku Próby Traw wykonanej na Ciri nie zostanie ujawnione, zbyt wcześnie jest aby krytykować takie rozwiązanie jako niedorzeczne. Ksiązki w moim odczuciu stanowią zamkniętą całość. Gry naginały momentami lore co nie znaczy, że nie mają sensu i...
  12. maniak6767

Wizualnie oczywiście. Osobiście, jeśli chodzi o moje pierwsze skojarzenia, to początkowy głos, monolog - ojca narratora, przypominał mi trochę podobny motyw z cinematic trailera do World of Warcraft Wrath of The Lich King.
  13. maniak6767

Trailer mi się podobał. Fabuła całego wątku dosyć sztampowa jak na Wiedźmina, czyli coś na końcu musi się sp...ić. Co do wątpliwości: - mam nadzieję że popracują trochę nad mimiką twarzy Ciri, po trójce w spadku twórcy dostali twarz modelki, tutaj widać, że czasami może brakować potencjału w tym...
  14. maniak6767

Forumowa filmówka

Zgadzam się. Wydaje mi się, że wokół Fury Road urósł przez ten czas też niezdrowy kult przez te 10 lat, a tak szybkie prequele, sequle zniwelowałyby ten problem. Nie chce mi się słuchać jak tam nie było prawie żadnego CGI, był uwielbiany przez widzów i jest lepszy od Furiosy w każdym detalu...
  15. maniak6767

Forumowa filmówka

Nikt nie był na Furiosie? Takie mocne 8/10 jak dla mnie. Na pewno fabularnie jest bardziej rozbudowana od Fury Road, bo tam aż do przesady stosowano zasadę w stylu pokaż a nie mów. Z drugiej strony pierwsze 20 minut jakoś nie były dla mnie wciągające i przez pewien moment mialem wątpliwości czy...
Top Bottom