Recent content by Pan_Neutron

+
  1. Pan_Neutron

Gry komputerowe

Nie powiedziałbym, że jest aż tak kiepski, moim zdaniem wygląda lepiej niż szóstka czy siódemka. Poza tym powiedzmy sobie szczerze, jeśli gameplay będzie spoko (czyli "trójkopodobny") to ten styl graficzny ludzie łykną. Na start ma być 6 frakcji, w tym 3 moje ulubione (necropolis, lochy i...
  2. Pan_Neutron

Z pamiętnika studiującego Xięgi...

Też Achaji nie polecam, to jest bardzo prymitywna literatura. Z polskiej fantastyki na pewno mogę polecić "Pana lodowego ogrodu" Grzędowicza, szczególnie pierwszy tom jest rewelacyjny. Jeśli niestraszne są długie lektury to Malazańska Księga Poległych Eriksona też jest warta uwagi, ale to jest...
  3. Pan_Neutron

Błędy wyłapane przez userów - wątek ogólny.

OK, w takim razie musiałem się pomylić. W każdym razie dość długo się czeka zanim ten pierwszy quest się uruchamia, a u mnie zaczął się jakoś szybko po Pacyfice, więc myślałem, że jest to jakoś powiązane. Dzięki za sprostowanie.
  4. Pan_Neutron

Błędy wyłapane przez userów - wątek ogólny.

Ale to zadanie uruchamia się chyba dopiero po załatwieniu głównego wątku w Pacyfice z Voodoo Boys, więc nie ma znaczenia ile czasu upłynęło od przejścia misji Trzecia część nocy
  5. Pan_Neutron

Aktualizacja 2.01

Owszem, ja tak mam, ale przed patchem 2.0 też tak było (przynajmniej u mnie). Z tego co zauważyłem pomaga przejście z mapy do jakiegoś innego menu (np. ekwipunku) i tam spędzenie chwili czasu, zamiast od razu do gry, wtedy rozbłysku światła u mnie nie ma
  6. Pan_Neutron

Forumowa filmówka

Wszystko spoko, ale, podobnie jak w pierwszej części, nie podoba mi się sposób, w jaki przedstawiono Harkonnenów. Na trailerze kilka razy widać Feyda-Rauthe (przynajmniej zakładam, że to on) i widać, że znowu będą pokazani jako zło wcielone, w książce to nie było takie zero-jedynkowe. Szkoda, bo...
  7. Pan_Neutron

Sapkowski live, czyli wywiady, wywiady...

Ciężko chyba w ogóle porównywać tych autorów. Na pewno książki Lema charakteryzują się większą dozą wyobraźni i finezji intelektualnej. Czy to stawia Sapkowskiego "w innej lidze"? Moim zdaniem niekoniecznie, bo jeśli chodzi o operowanie językiem i zabawy słowem to Sapkowski daleko w tyle...
  8. Pan_Neutron

Aktualizacja 11.4 — lista zmian

Ulubiona czy nie jest to tylko zabawka i dziwi mnie aż tak gwałtowne emocjonalne zaangażowanie w taką pierdołę. Szczególnie, że na zdrowy rozum czego niby można się było spodziewać po ogłoszeniu zakończenia wsparcia dla Gwinta jak nie mniejszej ilości zmian? Serio komuś się wydawało, że ludzie...
  9. Pan_Neutron

Forumowa filmówka

Szkoda, ścieżka dźwiękowa do Twin Peaks to jedna z moich ulubionych, a to przecież ma już tak wiele lat. Do dzisiaj jednak lubię sobie czasem posłuchać, szczególnie kawałka Laury Palmer. Niestety latka lecą i wiele osób, które kształtowały w jakimś stopniu moją muzyczną młodość już odchodzi
  10. Pan_Neutron

Zapowiedź dodatku Cyberpunk 2077: Widmo Wolności

Mam nadzieję, że CDPR nie zapomni, że "jutubowi celebryci", którzy zbierali atencję ludzi na wylewaniu pomyj na Cyberpunka to nie jedyne opinie o tej grze. Wystarczy spojrzeć na oceny na Steamie, żeby zauważyć, że dalekie są one od dramy, która się wylewała w internecie. Taka już ludzka...
  11. Pan_Neutron

Aktualizacja 10.7 — lista zmian

Tu nie chodzi nawet o siłę tych kart tylko o ich totalny brak synergii z innymi kartami NG i całkowity brak jakiegoś klimatycznego powiązania z tą frakcją. To trochę tak jakbyś w ST dostał scenariusz pod rycerzy i karty dające tag rycerza elfom, krasnoludom, itp. Nawet gdyby to okazało się...
  12. Pan_Neutron

Aktualizacja 10.7 — lista zmian

Od kwietnia do tego patcha (czyli 4 sezony) NG dostało łącznie 7 zmian, czyli średnio niecałe dwie na sezon, z czego prawie wszystkie to +/-1 koszt prowizji. Dodatkowo nowe karty tej frakcji nie mają praktycznie żadnej synergii z resztą kart NG i klimatycznie kultyści pasują jak pięść do oka do...
  13. Pan_Neutron

Serwery leżą?

Ta firma jest notowana na giełdzie i jako taka sprawozdania finansowe MUSI podawać do publicznej wiadomości. Nie musisz więc nikomu wierzyć, tylko sprawdzić na własną rękę. Z tych sprawozdań jasno wynika, że sytuacja finansowa Redów jest co najmniej stabilna i kasę jak najbardziej mają
  14. Pan_Neutron

Rok z Cyberpunkiem 2077

Dlatego właśnie najlepiej, jakby twórcy dali już sobie spokój z dostosowywaniem gry do oczekiwań wszystkich graczy i skupili się na fabularnych dodatkach, bo widać doskonale że niektórych nie zadowolą nawet jakby całą grę napisali od nowa i rozdali potem za darmo. Wszak przecież i tak byłaby to...
  15. Pan_Neutron

Zmiany w Aktualizacji 9.3

Świder potrzebuje fundamentu, a niby taki Keltulis czy Kolgrim nie? Ja grasz Keltulisem musisz mieć w talii mnóstwo kart specjalnych, żeby się nie okazało, że nagle to po twojej stronie stołu jest więcej kart i Keltulis zaczyna niszczyć twoje karty. Kolgrim potrzebuje dużo skracania i kart...
Top Bottom