Recent content by TraN999

+
  1. T

Gwint zmierza w złą stronę

To nie talie kontrolne są problemem, a KP jako frakcja, gdzie każda strategia, bez względu na lidera opiera się zawsze na tych samych kartach i gry tą frakcją są wyjątkowo, nawet jak na Gwinta zero- jedynkowe- albo miażdżysz przeciwnika, albo on miażdży ciebie. A szkoda, bo taki Henselt czy...
  2. T

Błąd z zadaniem w drzewku sezonowym! (nieaktualne)

To dziwne, bo jak rozpocząłem to zadanie to mi liczyło tylko te zadania z pucharów (których zrobiłem później 2 albo 3), a tych zwykłych nie, ale teraz sprawdziłem i mam więcej zaliczonych (4/5), więc może policzyło później też jakieś zwykłe codzienne i nie zwróciłem- ale na pewno nie wszystkie...
  3. T

Błąd z zadaniem w drzewku sezonowym! (nieaktualne)

Chodzi o te zadania z drzewka Aeliren (takie puchary) i prawdopodobnie z drzewka sezonu elfów (bo inaczej się by w sumie 5 nie uzbierało), a nie o te zwykłe codzienne.
  4. T

Martwe karty, martwi liderzy - dyskusja.

Mnie również zawodzi polityka Redów dotycząca rozwijania NG, a najnowszy dodatek jakoś tego chyba nie poprawia (no ale może da sie coś z tym jeszcze wykombinować). Asymilacja średnio mi się podoba, a wiedźmini, żołnierze, boost przeciwnika, szpiedzy czy odkrywka to w zasadzie martwe archetypy...
  5. T

Balans kart [propozycje, argumenty]

Wędrowny kupiec- kiedy jest zagrywany jako ostatni może dobrać kartę bez używania umiejętności wtasowania. To chyba nie jest zamierzone działanie? Bo jeśli tak to mamy kartę pod CA za 5 prowizji :D
  6. T

Aktualizacja “Dowódcy z Wojny Krwi” jest już dostępna!

Ciekawa opcja, bo niby dzięki mulliganom i skróceniu talii mogę z dużym prawdopodobieństwem dostosować dokładnie 2 pułapki i wiem jakie dostanę, to czasami te 2 pułapki same sobie przeszkadzają (jak wyżej pisałem, pułapka zapalająca, wilcze doły).
  7. T

Dało się, ale nie opłacało się grać decku pułapkowego. Teraz pułapki są lepsze, gra się ich więcej i łatwiej oszukać przeciwnika. Nie zawsze gram Isengrima w 3, czasami staram sie zdobyć CA grając r1 do końca na wygranym coinie, ale jak właśnie w 3 siądzie ten ISengrim idealnie i uda mi się...
  8. T

Mi się pułapkami na razie gra bardzo dobrze, ale trzeba przyznać, że trochę spadłem z rangami przez nieaktywność, więc nie wiem jakby to wyglądało na pro. Wreszcie można fajnie blefować i kombinować z Iorwethem, wymuszać dogranie karty przez podpuszczenie, że się rzuciło mahakamski róg, unikać...
  9. T

Prezentacja Dowódcy: Ardal aep Dahy

Umiejętność fajna, ale sam archetyp taktyki wydaje się dalej taki sobie. Chociaż combo Avallach (opcjonalnie) + Stefan + Menno w róg/ garnizon to świetny finisher, tak cała reszta kart z tym związana trochę odstaje. No ale jako fan Czarnych na pewno przetestuję.
  10. T

Uniwersum "Pieśni Lodu i Ognia" ("A Song of Ice and Fire") / adaptacje HBO

Cóż, w kwestii serialu to moi ulubieni kandydaci z książek albo zostali w serialu uśmierceni, albo w okropny sposób pominięci (Młody Gryf), więc w zasadzie to mi już wszystko jedno kto zasiądzie na tronie. Jedyne na co liczę, to że serial wróci do klimatu pierwszych sezonów i bohaterowie stracą...
  11. T

Aktualizacja Mulliganów weszła w życie!

Po dłuższej przerwie wróciłem do Gwinta i po pierwszych grach wrażenia co do nowego systemu mulliganów są pozytywne. Gram sobie Uzurpatorem i daje rade złożyć fajny deck (5 ranga, bo przez nieaktywność wyleciałem z pro), ale co ważniejsze- w końcu pierwszą rundę gra się przyjemniej, nie chodzi...
  12. T

[AKTUALIZACJA] Zmiany w ekonomii GWINTA oraz zasadach zwrotów pełnej wartości kart

Nie chciałbym być źle zrozumiany- to nie jest tak, że sobie myślę "ważne że ja mam i reszta mnie nie obchodzi", po prostu to jest też pewne utrudnienie dla weteranów biorąc pod uwagę przyszłe dodatki i jako tako to utrudnienie mi specjalnie nie przeszkadza, tyle. Przyznam się bez bicia, że nie...
  13. T

[AKTUALIZACJA] Zmiany w ekonomii GWINTA oraz zasadach zwrotów pełnej wartości kart

Szczerze mówiąc po przemyśleniu to dla mnie spoko. Mam pełną kolekcję kart premium + zwykłych, zapasy spokojnie wystarczą z nawiązką na najbliższy dodatek, a teraz przynajmniej będzie motywacja do odblokowywania ksiąg nagród, bo na obecną chwilę jedyna interesująca mnie tam rzecz to nowe skiny...
  14. T

Omówienie planów na przyszłość GWINTA

Przecież kampania była planowana i tworzona od dawna. Pierwsze informacje już chyba w zamkniętej becie się pojawiły. Zapewne właśnie opóźnione wydanie WK wynikło z: -tego jak się projekt rozrósł -tego że zaplanowano projekt HC i trzeba było właśnie pod Gwinta przerabiać WK- nie odwrotnie A to...
  15. T

Omówienie planów na przyszłość GWINTA

Moim zdaniem problemem Gwinta w kwestii taktyki związanej z rozkazami jest fakt, że obecnie kontrola jest za mocna. I ciężko żeby nie była, skoro minimalna ilość obrażeń jaką można zadać to przecież 1 punkt (a bierzmy poprawkę na to, że muszą być w grze dla większej różnorodności siły takie...
Top Bottom