Problemy z audio 1.61

+
Mam straszne problemy z dźwiękiem w grze. Cały czas są trzaski, zakłócenia i takie jakby przycinki. Sama gra chodzi płynnie tylko samo audio zachowuje się jakby "klatkowało". Korzystam ze słuchawek Logitech G533 które mają nadajnik USB, w żadnej innej grze nie miałem takich problemów. Korekcja częstotliwości ani żadne inne ustawienia nie pomagają. Jak podłączyłem takie zwykłe słuchawki douszne od telefonu pod front panel dźwięk w grze działa normalnie. No ale kurde nie będę kupował dodatkowych słuchawek z przewodem bo tylko w CP2077 są problemy :/ Czy ktoś spotkał się z czym takim ? Da się to jakoś naprawić ?

Z moich doświadczeń wynika, że słuchawki bluetooth w Windowsie sprawują się marnie. Często miewałem podobne problemy - a to trzaski jak u Ciebie, a to brak poszczególnych ścieżek (nie słyszałem dialogów albo warstwy muzycznej, czasem brakowało ambientu). Dlatego też odpuściłem sobie całkowicie słuchawki bezprzewodowe i kupiłem niedrogie a przyzwoite (jak na moje potrzeby) i solidnie zbudowane MPOW EG3 PRO BH357A z długim (2,4 m) kablem i mam spokój.
Być może dźwięk w CP2077 nie za bardzo lubi się z technologią bluetooth, bo na przykład ma zbyt dużo ścieżek i sterownik nie ogarnia. Wiem, że u mnie na przykład wycinało muzykę w Fallout NV, choć pozostałe ścieżki brzmiały poprawnie.

Generalnie moje słuchawki nie są na bluetooth, mają swój własny dedykowany nadajnik (da się je podłączyć tylko do komputera z win) i nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów czy to w stereo czy w systemie dźwięku przestrzennego. Co ciekawe, jak podłączyłem najtańszy adapter bt i sparowałem ze słuchawkami od telefonu dźwięk w grze też był normalnie, na słuchawkach na przewodzie i na głośnikach też normalnie. No i hit jak to naprawiłem - podłączyłem ten odbiornik od G533 do innego portu USB. Jeden port obok i działa normalnie, komedia xD

Top Bottom