Staff member

+
niesamowicie podoba mi się klimat dawnej Warszawy
Zdecydowanie to najbardziej podobało mi się w tej grze. Dawno nie miałem tak, że lokacje mnie na tyle interesowały, że momentami zamiast bawić się fabułą po prostu łaziłem i analizowałem uliczki, budynki, układ mapy, jak to się ma do rzeczywistości itd.

Ostatnio taki efekt miałem w The Division gdzie z przyjemnością łaziłem po Nowym Jorku.

No i bardzo, bardzo się cieszę z polskiej wersji językowej Thaumaturge - choć zazwyczaj wolę grać po angielsku, tutaj bez rodzimych dialogów było jakoś dziwnie.

PL_1920x1080.png

Czas się odprężyć – złapać coś słodkiego i naładować baterie przez święta.

NiCola™ życzy orzeźwiającego zakończenia roku!

Święta tuż tuż, a my mamy trochę kartek świątecznych, które chętnie powysyłamy społeczności!

Liczba kartek jest mocno ograniczona, więc bawimy się na zasadzie kto pierwszy ten lepszy :)

Jeśli chcesz otrzymać kartkę od zespołu Społeczności CD PROJEKT RED, to daj mi znać poniżej - odezwę się do Ciebie i podeślę formularz w którym poprosimy Cię o adres do wysyłki.

Wesołych Świąt!

AKTUALIZACJA: Zapas kartek się wyczerpał. Dziękujemy za zaangażowanie!

Last edited:

Nie śpimy, samuraju!

Świętujemy dalej 5. rocznicę Cyberpunka 2077 specjalnym, jubileuszowym odcinkiem "Najważniejsi jesteście Wy!", w którym wspomnieniami wracamy do niezapomnianych historii Night City!

Jasne, to miasto nigdy do cichych nie należało — syreny, syntezatory, strzały w oddali... Ale jeśli jest jedna nuta, która nieprzerwanie rozbrzmiewa w jego duszy i przebija się przez ten cały hałas, to jest to „Never Fade Away”.

Więc przeczesaliśmy ulice miasta snów i znaleźliśmy muzycznych buntowników, którzy na nowo, po swojemu, zinterpretowali ten ikoniczny utwór.

Podłącz się, podkręć głośność i zanurz w najnowszym odcinku "Najważniejsi jesteście Wy!".

Bo legendy tak po prostu nie odchodzą w niepamięć.

Szukacie chromu godnego legendy?

Ten rok kończymy świętując 5-lecie Cyberpunka 2077. I z tej okazji mamy dla was coś specjalnego: Konkurs Trybu Foto — Miasto Legend!

Wasza misja? Uchwycić w jednym screenshocie legendę: ludzi, których imiona odbijają się echem w opowieściach, miejsca, gdzie zwykłe punkty orientacyjne stały się mitem lub właśnie legendą… To może być osoba, miejscówka, czy klimat, oddający legendarny status miasta. Pokażcie nam to, co odcisnęło trwały ślad w Was i w tych, którzy nadal żyją w Night City!

Zasady:
  • Wyzwanie trwa do niedzieli, 11 stycznia 2026, do 23:59 CET
  • Nagrodzimy łącznie dziesięć prac: jedna nagroda główna i 9 nagród pocieszenia.
  • Możecie wysłać swój screenshot tutaj na Forum w dedykowanym wątku (LINK) lub na kanale #city-of-legends-contest na naszym Discordzie. Liczy się tylko jedno zgłoszenie!
Ogłoszenie zwycięzców nastąpi najpóźniej 6 lutego 2026!

Oczywiście dobrze wykonana robota zasługuje na najlepsze nagrody. Oto i one:

1 Główna nagroda:
  • Karta Graficzna NVIDIA GeForce RTX 5090
  • Figurka Cyberpunk 2077
  • Plakat Displate
9 nagród pocieszenia:
  • Figurka Cyberpunk 2077
  • Plakat Displate
Oficjalne zasady konkursu: https://cyberpunk.cdn.cdpr.app/City_of_Legends_Photo_Mode_Contest_Rules_EN.pdf

Gotowi strzelić idealne foto? Wrzućcie swoje prace na kanale i dołączcie do wyzwania — powodzenia!

Nadszedł grudzień, a wraz z nim sezon świąteczny! Magia wisi w powietrzu, a tradycje wracają na pierwszy plan - w tym nasz konkurs świąteczny!

Czy to na Kontynecie, czy w Night City, wszyscy wokół w pocie czoła dekorują, robią zakupy, albo w dowolny inny sposób szykują się na święta. Co ważniejsze, wszyscy na swój sposób budzą w sobie ducha świąt - a Waszym zadaniem w tym roku będzie pokazać jak może się to odbywać!

Stwórzcie osadzoną w świecie Cyberpunka 2077 albo Wiedźmina fikcyjną reklamę wydarzenia o tematyce świątecznej. Może to być cokolwiek sobie wymarzycie, tak długo jak pasuje do światów z naszych gier:
Plakat reklamujący nowy świąteczny Braindance?
Ulotka reklamująca przedstawienie teatralne o Midinváerne w Novigradzie?
Reklama telewizyjna o specjalnym odcinku świątecznym ulubionego serialu Night City?
Ogłoszenie o koncercie w wykonaniu sławnego barda, które odbędzie się w Wyzimie podczas świątecznego jarmarku?
Artykuł o nadchodzącym filmie świątecznym, który wkrótce pojawi się w kinach w całym NUSA?
A może wymyślicie coś jeszcze innego!

5 najbardziej kreatywnych zgłoszeń otrzyma nagrodę, która składa się z:
  • plecaka Cyberpunk,
  • puzzli Cyberpunk,
  • wiedźmińskiego medalionu,
  • wiedźmińskiej, rocznicowej kostki do gry,
  • wiedźmińskiego, rocznicowego kalendarza na rok 2026,
  • a także innych drobnych przedmiotów.
Zasady:
1. Konkurs zaczyna się dzisiaj i kończy 14 grudnia 2025 o godzinie 23:59.
2. Możecie przesłać swoje zgłoszenia w dedykowanym wątku na Forum ( https://cdpred.ly/REDholidays2025 ) lub jako wiadomości w dedykowanych kanałach na naszych serwerach Discord. Zgłoszenie należy przesłać w postaci pliku JPG, PNG, lub PDF załączonego do wiadomości, lub, jeśli jest to klip wideo, należy przesłać link do YouTube.
3. Tylko pierwsze zgłoszenie będzie brane pod uwagę.
4. Wybierzemy 5 zwycięzców.
5. Pula nagród jest wspólna dla Forum i Discorda, więc nie ma znaczenia gdzie wyślecie zgłoszenia.
6. Zwycięzców ogłosimy najpóźniej 19 grudnia 2025.
7. Pełny regulamin konkursu znajdziecie załączony w postaci pliku PDF w dedykowanym wątku na Forum oraz dedykowanych kanałach na naszych serwerach Discord.

Wesołych świąt!

Życie wiedźmina nie jest usłane różami 🐺

Już w ten czwartek, zapraszamy na odcinek REDstreams, w którym razem z Łukaszem Woźniakiem z Go On Board sprawdzimy jak to jest być wiedźminem i zagramy w The Witcher: Legacy, ich najnowszą grę planszową. A to wszystko jeszcze przed oficjalnym starem kampanii!

⚔️ Do zobaczenia 20 listopada o godzinie 17:00 na naszych kanałach https://www.youtube.com/@thewitcher oraz https://www.twitch.tv/cdprojektred/ ⚔️

P.S. Podczas streamu nie będzie newsów związanych z naszymi grami video.

[W4]_TGA_Nomination_-_SoMe_graphics_16x9.png

Jesteśmy niezmiernie zaszczyceni i wzruszeni, że Wiedźmin 4 został nominowany w kategorii „Most Anticipated Game” ("Najbardziej oczekiwana gra") podczas tegorocznych The Game Awards!

Z całego serca dziękujemy wszystkim członkom naszej społeczności za Waszą miłość i wsparcie
❤️

Głosowanie odbywa się na https://thewitcher.ly/TGA2025Voting i trwa do 10 grudnia!

Last edited:

Rok dziesiątej rocznicy premiery gry Wiedźmin 3: Dziki Gon dobiega końca, ale trasa koncertowa trwa dalej!

Już za niecały rok Wiedźmin: Muzyka Kontynentu wyruszy w drugą trasę koncertową po europejskich scenach! Przeżyj wyjątkowe muzyczne widowisko na żywo z udziałem czternastu profesjonalnych muzyków — w tym członków zespołu Percival Schuttenbach, współkompozytorów i współtwórców oryginalnej ścieżki dźwiękowej gry Wiedźmin 3: Dziki Gon.

Wielokrotnie prosiliście nas o nowe miasta i kraje i z radością ogłaszamy, że w przyszłym roku odwiedzimy szereg nowych krajów i miast. W Polsce zawitamy do Gdańska i Krakowa!

Bilety będą dostępne od piątku, 21 listopada, od godziny 10. Więcej szczegółów znajdziecie na https://www.thewitcher.com/concert

Mając na uwadze, że bilety na koncerty tegorocznej trasy europejskiej wyprzedały się wkrótce po ogłoszeniu, ponownie przygotowaliśmy specjalną przedsprzedaż dla naszej społeczności! Jeśli subskrybujecie newsletter koncertów Wiedźmin: Muzyka Kontynentu, to koniecznie sprawdzajcie swoje skrzynki email — znajdziecie tam ekskluzywny kod, dzięki któremu można kupić bilety w przedsprzedaży, która zacznie się jutro, 19 listopada o godzinie 10 i potrwa do końca 20 listopada.

Top Bottom