Tak się troszkę boję, że premiera w nocy a po 6 wypadałoby wstać do roboty.
Robota to głupota - lepsze jest granie, drogi PanieTak się troszkę boję, że premiera w nocy a po 6 wypadałoby wstać do roboty.
Oj tam, tylko sprawdzę czy się ściągnęło i czy wszystko chodzi ;-)
Cóż staram się pogodzić jedno i drugie jak większość na forumRobota to głupota - lepsze jest granie, drogi Panie
Osiągnięcia to pół biedy, dosyć że działa wam w ogóle dodatek, bo REDy zawsze na premierę mają jakieś problemy.Szkoda tylko, że osiągnięcia na Steamie nie działają, ale tradycyjnie zawsze na premierę coś musi pójść nie tak jak trzeba.
Eee… co?Chwila, chwila. Mam PS5, grałem w podstawkę w wersji cyfrowej. Przeszedłem podstawkę i spędziłem w niej ponad 100 godzin, wbijając 50. poziom postaci i mając tylko jeden zapis gry (z samej końcówki gry, z epilogu) mam do wyboru:
1) zaczynać całą grę od samego początku, bez zachowania moich postępów z ostatnich 100 godzina grania (!!!)
2) odpalić od razu sam Dodatek jakąś predefiniowaną postacią na 20 poziomie
Czy Was REDZI pogięło do reszty? Czy wy zawsze musicie coś spieprzyć?!
Chcę grać w ten dodatek MOJĄ postacią, którą budowałem ponad 100 godzin (bronie, wszczepy, umiejętności)
Nie można było zrobić tego tak jak w przypadku Wiedźmina? Po przejściu gry, po napisach, gra cofa się do momentu sprzed ostatniej misji i jest otwarty świat i nie miałem problemu z uruchomieniem dodatków. Tutaj po przejściu gry, po napisach, wrzuca mnie do menu głównego i dając kontynuuj znowu jestem w epilogu i tak w kółko.
Chcecie mi powiedzieć, że nie da się z tym nic zrobić?
Nikt do mnie nie dzwoni, podejrzewam że dzwonienie jest zablokowane bo jestem w epilogu gryEee… co?
Normalnie możesz grać na starym zapisie, tak samo jak grałeś w Serca z Kamienia. Po prostu uruchom zapis i odbierz telefon od Songbird.
Tak jak @HuntMocy napisał. Po przejściu epilogu gra cofa cię do stanu świata sprzed ostatniej misji - więc zawsze będziesz ją miał do wykonania. Kończysz epilog i normalnie świat jest do twojej dyspozycji - łącznie z dodatkiem.Nikt do mnie nie dzwoni, podejrzewam że dzwonienie jest zablokowane bo jestem w epilogu gry
Gra nie cofa mnie do żadnego momentu. Przechodzę grę, pojawiają się napisy i przechodzę do menu. Wybieram Kontynuuj i znowu jestem w epilogu, nikt do mnie nie dzwoni, znowu przechodzę ten krótki epilog i znowu...napisy, menu itd.Gra cofa cię do momentu przed spotkaniem z Hanako, ale ze sprzętem i poziomem postaci po ukończeniu fabuły. Możesz od tego momentu spokojnie zrobić dodatek jak również zająć się wszystkim co pominąłeś i nie zostało fabularnie zablokowane. Konieczne będzie jedynie ponowne rozdysponowanie punkcików, ale to już wynika z ogromnych zmian wprowadzonych w aktualizacji 2.0.
Mam zapis jak już jestem na pustyni i mam wsiąść do czołgu razem z Paanam i przekroczyć granicę i koniec gry następuje. Nie mam wtedy broni, nie mogę wezwać auta. Nic.Gra nie cofa mnie do żadnego momentu. Przechodzę grę, pojawiają się napisy i przechodzę do menu. Wybieram Kontynuuj i znowu jestem w epilogu, nikt do mnie nie dzwoni, znowu przechodzę ten krótki epilog i znowu...napisy, menu itd.
Przewiń trochę czas, przenieś się gdzieś. Do mnie po uruchomieniu zapisu najpierw zadzwonił Viktor i chwile potem Songbird. Zostaw Hanako w spokoju, bo tak to działa, że możesz tą misje robić w nieskończoność.Gra nie cofa mnie do żadnego momentu. Przechodzę grę, pojawiają się napisy i przechodzę do menu. Wybieram Kontynuuj i znowu jestem w epilogu, nikt do mnie nie dzwoni, znowu przechodzę ten krótki epilog i znowu...napisy, menu itd.
Dziwne.Mam zapis jak już jestem na pustyni i mam wsiąść do czołgu razem z Paanam i przekroczyć granicę i koniec gry następuje. Nie mam wtedy broni, nie mogę wezwać auta. Nic.
Mam zapis jak już jestem na pustyni i mam wsiąść do czołgu razem z Paanam i przekroczyć granicę i koniec gry następuje.
Mam tylko jeden zapis....Wtedy dodatek się nie rozpocznie. Po ukończeniu gry powinieneś zostać cofnięty do momentu przed spotkaniem z Hanako. Jeśli z jakiegoś powodu tak się nie dzieje, odszukaj zapis z tego momentu, wtedy Songbird powinna zadzwonić, gdy chwilkę się poszwędasz.
Przechodzę grę i przenosi mnie znowu na pustynię , gdzie jest ostatni zapis gry. I tak w kółko. Tak, mam tylko jeden zapis.Usunąłeś wszystkie zapisy? Jeśli tak to po prostu ukończ grę, wtedy przeniesie cię do momentu przed spotkaniem z Hanako i będziesz mógł kontynuować. Nie zaczynaj jednak rozmowy ponownie, olej że wisi ci to zadanie i poczekaj na telefon od Songbird.
Ok, doprecyzujmy - przechodzisz epilog, są napisy końcowe i co się dzieje potem? Wywala cie do menu głównego, czy masz ten prompt opisany przeze mnie wyżej?Mam tylko jeden zapis....