PS4, Xbox One - co przyniosą next-geny?

+
Status
Not open for further replies.
http://www.gamezilla.pl/newsy/2016/...tion-45-mocniejszym-modelem-ps4-donosi-kotaku

Hah jeżeli to prawda to skończyć się może pewna epoka w historii konsol, najpierw Phil Spencer wyskoczył z taką możliwością na XBO teraz Sony.
Oczywiście kiedyś już były podobne ruchy, chociażby dla N64 dodatkowe 8MB ramu o ile pamiętam.

Ale tutaj gdzie konsole są zbliżone architekturą do PC bardzo mocno, może to pójść znacznie dalej, mówi się w przypadku Sony o mocniejszym procesorze, mocniejszej grafice. Co dokładnie ma siedzieć w środku nikt nic nie powiedział, ale sądząc po tym iż raczej wyjdzie w przyszłym roku obstawiałbym jakieś nowości od AMD w tym PS4K (Może jakiś ZEN ? 4 rdzeniowy, może jakiś polaris z TDP do 50W, tak aby cały upgrade kit zamknął się w 100W ?

Nintendo jak zwykle było pierwsze :p W końcu jakiś czas temu wypuścili New 3DSa, który posiada lepszy procesor i parę innych bajerów oraz polepszone działanie efektu 3D względem zwykłego 3DSa.

Pojawia się coraz więcej, coraz mniej śmierdzących fotoszopką zdjęć rzekomego kontrolera nowej konsoli Nintendo.

Mocno kontrowersyjnego, bezprzyciskowego kontrolera. Pozostaje mieć nadzieję, że podobnie jak w przypadku Wii U będzie można korzystać z bardziej tradycyjnego pada.

Last edited:
Coś duzo tych fejków ostatnio, zaraz pewno sypnie ps 4.5K w różnych wersjach.

Ale przedni numer, łykneły wszystkie serwisy, drukarki 3d .. idealne narzędzie trolla przyszłości

Tylko po co to wszystko?

Jeśli ktoś ma konsole to po co mu jeszcze średniej klasy PC aby grać w te same gry? Dodatkowo na monitorze, gdzie siedzi się bliżej niż przed TV, taka konsolowa gra będzie wyglądać gorzej (a już na pewno nie lepiej), a sam ekran na ogół będzie sporo mniejszy. Nie będziemy też grali za pomocą myszki i klawiatury, a pada (zapewne PS4).

Jak dla mnie - sztuka dla sztuki.

Po to że jeśli masz dużą rodzinę to zyskujesz w ten sposób dodatkową 'konsolę' do grania. Przykładowo, konsola stoi sobie w salonie/pokoju wspólnym (jak zwał tak zwał) pod telewizorem. Jedna osoba chce oglądać telewizję, druga grać. Zamiast odsuwać meble i przenosić konsolę do innego pokoju na dwie godziny, po prostu przesyłasz sygnał i grasz. Oczywiście Vita jest tutaj fajniejsza, bo możesz z nią wyjść do ogrodu czy na balkon jeśli masz taką opcję, ale z kolei na PC będziesz miał większy ekran.

Ot, dodatkowa opcja, nie rewolucja.

Konsole w dzisiejszym świecie nie mają już sensu. Tworzenie gier pod różne architektury o zbyt małej mocy to udręka dla deweloperów i graczy. Przyszłość należy do systemów, i liczę że w myśl starego powiedzenia na pojedynku Sony vs Microsoft zyska Valve ze swoimi Steam Maschines, które są de facto mini PCtami. Mielibyśmy wreszcie gry robione pod jednolite architekutry i koniec z ekskluzywnymi tytułami.

Konsole w dzisiejszym świecie nie mają już sensu. Tworzenie gier pod różne architektury o zbyt małej mocy to udręka dla deweloperów i graczy. Przyszłość należy do systemów, i liczę że w myśl starego powiedzenia na pojedynku Sony vs Microsoft zyska Valve ze swoimi Steam Maschines, które są de facto mini PCtami. Mielibyśmy wreszcie gry robione pod jednolite architekutry i koniec z ekskluzywnymi tytułami.
Aby coś takiego miało szansę, musiałby istnieć tylko po jednym producencie każdego podzespołu po to aby nie było wyboru i każdy musiał kupić jeden konkretny produkt.
Poza tym obecnie producenci nie narzekają. W PS4 i X1 mają praktycznie te same podzespoły.

Ludziska wytłumaczcie mi jak człowiekowi ery brązu
http://www.ppe.pl/news/42869/od-ter...ie-aplikacja-do-gry-zdalnej-juz-dostepna.html
muszę posiadać konsolę, żeby grać zdalnie na PC, prawda? Na tym polega remote play... opcja z kontem PS Store i grą w koszyku nie wchodzi w grę. A marzy mi się jakiś pełny streaming z serwerów Sony :_ )
Tak, musisz mieć PS4.

Aby coś takiego miało szansę, musiałby istnieć tylko po jednym producencie każdego podzespołu po to aby nie było wyboru i każdy musiał kupić jeden konkretny produkt.
[...]

Niekoniecznie. Sytuacja taka wymusiłaby na producentach sprzętu zgodność wszystkich produkowanych przez nich modeli (przede wszystkim kart graficznych i kontrolerów) ze sprzętem wykorzystanym do budowy tej "wzorcowej" konsoli. Wtedy taki - dajmy na to - GTX 990Ti będzie zgodny w 100% z kartą zainstalowaną w konsoli, a jednocześnie może potrafić wiele więcej, skrzydła rozwinie dopiero w "tradycyjnym" PC. Jeśli w najbliższej przyszłości moc konsol zdecydowanie nie wzrośnie, to tryb zgodności można byłoby załatwić programowo (emulator), myślę że moc obecnych przeciętnych PeCetów już na to by pozwoliła.

Nintendo NX w końcu oficjalnie (no prawie), konsola trafi do sprzedaży na początku przyszłego roku, ale już na nadchodzących targach E3 dostaniemy pierwsze konkrety.

''Potwierdzono jedynie, że o Nintendo NX nie usłyszymy nic podczas E3 2016''

Ciekawe co z xbox'em. Pewnie też szykują ''ulepszoną'' wersję.

Kurde, dałbym sobie głowę uciąć, że było tam napisane "Potwierdzono jedynie, że o Nintendo NX usłyszymy podczas E3 2016" :facepalm2:

Ale w takim razie ciekaw jestem kiedy Nintendo chce promować swój sprzęt :hmmm: Na TGS we wrześniu?

PS4 i Xbox One być może doczekają się jeszcze swoich następców, ale według władz EA nadejdzie etap, gdy taki sprzęt do grania nie będzie potrzebny.

Streaming może całkowicie wyprzeć konsole z rynku - sugeruje Peter Moore, dyrektor ds. konkurencji w Electronic Arts. - Nie jestem pewien, czy w przyszłości w ogóle będą konsole pod taką postacią, w jakiej znamy je obecnie - stwierdza. - Gry będą dostępne poprzez technologię streamingu, więc nie potrzebujemy żadnych sprzętowych pośredników.

- Jeśli Ty i ja będziemy chcieli zagrać w Battlefielda 12 przeciwko sobie, wskoczymy do gry poprzez jakikolwiek posiadany przez nas w domu monitor. To będzie raczej w formie chipu niż pudełka - opisuje przedstawiciel Electronic Arts. GameSpot przypomina, że Moore nie jest w tej wizji uzasadniony. Już w 2013 roku takiego wywiadu udzielił Katsuhiro Harada, człowiek odpowiedzialny za serię Tekken:

- PS5 prawdopodobnie będzie samym kontrolerem i monitorem. Pozostanie jedynie nazwa usługi. Jak Wam się podoba taka przyszłość?

źródło: http://www.gram.pl/news/2016/05/07/ea-wieszczy-przyszlosc-bez-konsol.shtml

Witam ;)
Zgłaszam sie do was z takim zapytaniem. Chce na początku czerwca kupić cały konsole PS4, żeby zagrać w końcu w Wiedźmina ze wszystkimi dodatkami ;p Moje pytanie brzmi jaka jest różnica miedzy modelami CUH-1116 a CUH-1216 ( moge źle napisać bo sie za bardzo nie znam), nie chciałbym kupić starszego modelu chyba ze nie ma wiekszej różnicy :) Również chciałbym wiedzieć czy konsole z dyskiem 500 GB i 1TB sie czymś różna oprócz tymi pojemnościami ;p Bo mi specjalnie na większym dysku nie zależy ;) i co doradzacie :) I czy wiecie gdzie można tanio taka konsole kupić lub czy jest szansa na uczciwy sklep na allegro ;)
Pozdrawiam i bardzo dziekuje za odpowiedzi :)

Status
Not open for further replies.
Top Bottom