[BUG] Kilka błędów po 1.08

+
[BUG] Kilka błędów po 1.08

Cześć!

Podaję kilka zauważonych przeze mnie błędów po najnowszym patchu:

1. Stop-klatka, o której pisałem już w oddzielnym poście:
http://forums.cdprojektred.com/threads/56402-BUG-Stop-klatka-w-misji-quot-Po-omacku-quot

2. Podczas kolacji z Keirą, ta prosi Geralt zamknął oczy i liczył do 10. Geralt liczy, ale oczu już nie zamyka :D. Z tego co pamiętam, wcześniej było ok.

3. Bug graficzny przy Kłomincy (zdaje się, że jest to niezakończony skrypt ukazujących się duchów). Załączam fotkę:

4. Niedziałające dodatkowe dodatkowe finishery z DLC (z tego co widziałem, było o tym na angielskim forum - sprawdziłem i faktycznie nie działają).

Jeżeli znajdę więcej błędów w trakcie kontynuowania gry, będę tu je dopisywał : )

No ja właśnie grałem przed chwila i miałem finisher z odcięciem ręki, więc u mnie np. finishery działają.

No ja właśnie grałem przed chwila i miałem finisher z odcięciem ręki, więc u mnie np. finishery działają.

Ten z odcięciem ręki działa. Reszta nie - zamiast wykonać finisher, przeciwnik łapie się za gardło i pada na ziemie w spowolnionym tempie. Geralt natomiast stoi w bezruchu.

przeciwnik łapie się za gardło i pada na ziemie w spowolnionym tempie. Geralt natomiast stoi w bezruchu.
Rzeczywiście, miałem kilka razy taką sytuację. Nie zwróciłem uwagi, ze w tym miejscu powinien być finisher.

Ja też go mam i nie zamknął. To zupełnie zepsuło mi przyjemność z gry, przerzuciłam się na sudoku! ;)
Żartuję - nie zamknął, ale to nic strasznego. W sumie było to dość zabawne. :D

No to u mnie jest inaczej bo jak napisałem wyżej buguje się czasem. Nie raz działa normalnie nie raz bug.

Podczas wykonywania misji na Krzywuchowych Moczarach zauważyłem, że jest problem ze ścieżką dźwiękową. Chodzi o utwór "Lazare". Bug polega na tym, że zapętlony jest tylko początek utworu, nie słychać w ogóle chóru. Ktoś jeszcze tak ma? Sprawdzałem podczas kilku potyczek z utopcami - zawsze to samo...

W ogóle mam wrażenie, że coś się zmieniło z soundtrackiem bitewnym. Tak jakby utwory były okrojone.

Last edited:
W ogóle mam wrażenie, że coś się zmieniło z soundtrackiem bitewnym. Tak jakby utwory były okrojone.

Właśnie też miałem wrażenie, że coś jest nie tak. Teraz chciałem sprawdzić i szok, niedowierzanie - nie ma nawet lelelelelele. Jak mogli wyciąć element, który wyróżniał muzykę wiedźmińską wśród innych gier? Przez taką błahostkę u mnie doznania płynące z gry mocno padły. Te percivalskie wokale pompowały adrenalinę szybciej niż ciosy mieczem u Geralta. Duży minus, mam nadzieje że to bug, a nie zamierzone działanie.

Jak mogli wyciąć element, który wyróżniał muzykę wiedźmińską wśród innych gier? Przez taką błahostkę u mnie doznania płynące z gry mocno padły.

Mam to samo... ;/ Przyznam, że nie raz wracałem powalczyć w tej lokacji, do tej właśnie melodii. Problem występuje co gorsza również w innych "strefach" gry, gdzie ścieżka jest inna. Sprawdziłem.

Szczerze odechciało mi sie teraz grać nawet. Totalnie nie wiem o co chodzi. "Ogniami pole błyska, skakali przez ogniska" też nie działa. Porażka.

Kolejne rzeczy:

1. Stajenny z Wrońców podczas pożaru stoi w ścianie płonącej stajni (ten bug był już w poprzednich wersjach gry). Fotka:
2. Opis postaci: Anna Stegner - jej zdjęcie powinno być zaciemnione do czasu odkrycia prawdy kim ona naprawdę jest (moment rozmowy z wieśniakiem, który pomógł w ucieczce). Tym razem postanowiłem wykonać zadanie "Panie lasu" przed rozwinięciem śledztwa w misji "Krwawy Baron". Jest to niepotrzebny spoiler. Fotka:

Last edited:
Właśnie się dowiedziałem (bezpośrednio od CDPR), że aby zadanie "Ostatnia posługa" (ze staruszką i obrączką) było dostępne, trzeba najpierw wykonać zadanie "Obrońca wiary". :) sprawdzę w wolnym czasie.

Jak mogli zmienić bitewną ścieżkę dźwiękową? Jakim prawem developerzy dokonują takich drastycznych zmian w grze! Jeśli już, to powinna na to być nowa opcja w ustawieniach, jeśli komuś rzeczywiście tak bardzo przeszkadzała jedna z najbardziej oryginalnych opraw audio w historii gier. To już jest po prostu świństwo!

Zgłosiłem to już bezpośrednio do CDP Red, wraz z innymi zauważonymi błędami.

Swoją drogą, to ciekawe kiedy będzie nowy patch.

Długo juz nie grałem, nie był to jakiś przypadkowy bug? Bo niektórzy mają muzykę normalnie jak było.

Top Bottom