REDStreams #2

+

Alicja.

CD PROJEKT RED

Może się spotkamy? Porozmawialibyśmy, tak od serca.

Pasuje? No to super!

Widzimy się jutro, 15 lutego, o 16:00, tam gdzie zawsze: https://www.twitch.tv/cdprojektred.

Do zobaczenia!

No nareszcie. Liczę na konkretne info o patchu 1.5, bo już chciałbym przejść Cyberka w końcu.

Last edited:
Pewnie powiedzą coś o Gwincie i ewentualnie The Witcher: MONSTER SLAYER i tyle.

Na zapowiedź łatki next-gen CP 2077 liczę tak w drugiej połowie marca.

Obym się mylił.

Pewnie powiedzą coś o Gwincie i ewentualnie The Witcher: MONSTER SLAYER i tyle.

Na zapowiedź łatki next-gen CP 2077 liczę tak w drugiej połowie marca.

Obym się mylił.
Pierwszy REDstreams prezentował łatkę 1.3 do Cyberpunka. Wątpię żeby organizowali drugi z powodu Gwinta i Monster Slayera.

Plotki krążą, że ma się pojawić wersja "fee trial", więc to może to?

Głupio by było, gdyby się okazało, iż CP marnował czas na wersję demo gry po (niemal) 1,5 roku po premierze zamiast dopieszczać wersję next-gen i tworzyć rozszerzenia.

No nic, zobaczymy już dziś po południu.

Głupio by było, gdyby się okazało, iż CP marnował czas na wersję demo gry po (niemal) 1,5 roku po premierze zamiast dopieszczać wersję next-gen i tworzyć rozszerzenia.

Nie wiem czemu przyjmujesz zasadę "albo albo", szczególnie biorąc pod uwagę powyższe wskazówki.

Jeżeli w tych plotkach jest jakaś prawda, to najprawdopodobniej ogłoszą premierę patcha, wersji next-genowej, a także wersję free trial. Jeżeli taka wersja się ukaże, nie będzie to raczej osobna wersja demo, tylko po prostu opcja pobrania gry za darmo, ale z możliwością grania jedynie przez kilka godzin bez zakupu pełnej wersji. Myślę, że taki pomysł ma sens. Po całym zamieszaniu wokół premiery wielu będzie wahało się przed zakupem gry nawet po najnowszym patchu, a tak będą mogli sami sprawdzić, czy ich zdaniem będzie warto, czy też nie.

Możliwe też jednak, że wszystkie plotki o darmowym trialu wzięły się z błędnego tłumaczenia, więc zobaczymy.

Nie wiem czemu przyjmujesz zasadę "albo albo", szczególnie biorąc pod uwagę powyższe wskazówki.

Jeżeli w tych plotkach jest jakaś prawda, to najprawdopodobniej ogłoszą premierę patcha, wersji next-genowej, a także wersję free trial. Jeżeli taka wersja się ukaże, nie będzie to raczej osobna wersja demo, tylko po prostu opcja pobrania gry za darmo, ale z możliwością grania jedynie przez kilka godzin bez zakupu pełnej wersji. Myślę, że taki pomysł ma sens. Po całym zamieszaniu wokół premiery wielu będzie wahało się przed zakupem gry nawet po najnowszym patchu, a tak będą mogli sami sprawdzić, czy ich zdaniem będzie warto, czy też nie.

Możliwe też jednak, że wszystkie plotki o darmowym trialu wzięły się z błędnego tłumaczenia, więc zobaczymy.

Zależy jak miałoby wyglądać takie demo, tak jak napisał @Shavod. Zresztą kiedyś dawno temu, sporo gier miało wersje demo, sporo oprogramowania (nawet bardzo drogiego) nawet teraz ma wersje trial. Problem z grami jest taki, że one robione są do ostatniego dnia, ze wzlędu na powszechny dostęp do internetu i możliwość ściągnia patchy. Żeby udostępnić wersję demo, gra musiałby być skończona sporo czasu przed oficjalną premierą.

"... gra musiałby być skończona sporo czasu przed oficjalną premierą."

A jak wiadomo Cyberpunk zostanie dokończony 2-3 lata po premierze :D
Demko zawsze może zachęcić kogoś niezdecydowanego, ale co w nim zawrzeć? Chyba najlepiej początek gry, któryś lifepath do sprawdzenia... Ja tam jestem ciekaw wersji na PS5.

Last edited:
Trial to byłby bardzo dobry pomysł przy tym, jaką reputację ma gra. Nawet jeśli REDzi wypuszczą dużego patcha która naprawi większość bolączek Cyberpunka / doda rzeczy których graczom brakowało, to wciąż będzie ciężko wielu przekonać by dać szansę tej grze. Dzięki wersji trial z możliwością ogrania np. Pierwszych 2 godzin to zadanie będzie o wiele łatwiejsze.

Kiedy się zacznie? Rozumiem, że teraz pokazują jak gra kijowo wyglądała i zaraz pokażą jak wygląda po aktualizacji?

Top Bottom