W osiem dni dookoła świata - bug

+
W osiem dni dookoła świata - bug

Witam.
Mój problem polega na tym, że po wypełnieniu wyżej wymienionej misji, nie zostaje ona zaliczona tzn. znalazłem " wóz zatopiony w rzece ", otworzyłem skrzynie które tam były, a misja nadal jest aktywna, tak jakbym owych skrzyń nie otworzył. Miał ktoś z was tak samo? Znacie przyczynę i rozwiązanie tego problemu?

Nie, zaliczyło od razu, wersja GOG pacz 1.22. Spróbuj wczytać jeszcze raz seva (jeśli masz mody to je wcześniej usuń) pamiętaj by zacząć zadanie od obozu a potem iść do rzeki i wozu.
Jeśli to nie pomoże zweryfikuj pliki gry.

Nie pomogło, na czym ma polegać zweryfikowanie plików?
Program przez który instalowałeś pacze i dodatki sprawdzi czy nie brakuje któregoś pliku gry, czy pliki nie zostały uszkodzone lub zmodyfikowane (np. pomienione przez pliki modów).

Program przez który instalowałeś pacze i dodatki sprawdzi czy nie brakuje któregoś pliku gry, czy pliki nie zostały uszkodzone lub zmodyfikowane (np. pomienione przez pliki modów).
I przy okazji pobierze te brakujące.

W wiedźmina gram za pośrednictwem GOG Galaxy. Gram na patchu 1.24.
Uruchamiam GOG>Klikam na wiedźmina PPM>Zarządzaj instalacją>Sprawdź/napraw i nic to nie dało.
View attachment 68110View attachment 68120
W Wiedźminie jak widać na załączonym obrazku obie skrzynki zostały otwarte, a misja nie została ukończona.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    132.4 KB · Views: 147
  • 2.jpg
    2.jpg
    114.4 KB · Views: 147
Czy ty na pewno otworzyłeś potrzebną skrzynkę? Taką, która się podświetlała na czerwono, a nie na pomarańczowo? Bo z tego co kojarzę, to chyba nie była żadna z tych widocznych na twoim screenie. Ona była tak dosyć mocno schowana za wozem, albo wręcz leżała pod wodą (już w tej chwili nie pamiętam dokładnie).

Wszystkie skrzynie dookoła wozu otworzyłem
(screen na wiedźmińskich zmysłach-żadna skrzynia nie jest podświetlona, bo każda została otwarta)
View attachment 68150

Attachments

• 3.jpg
    3.jpg
    137.5 KB · Views: 137
W takim razie to bug niestety. Spróbuj wczytać jakiegoś wcześniejszego save'a i sprawdź, czy ci się uda zaliczyć ta misję. Bo moze tylko ten ostatni save jest uszkodzony. Jeśli to nic nie da, to powtórz kilka razy weryfikację plików i cofnij się do wersji 1.22. Ten patch 1.24 u wielu osób spowodował błędy teoretycznie zupełnie z nim niezwiązane.

Hej, czy da się ten bug jakoś obejść? Zawartość wzięta ze skrzyń (obu), nic się już nie podświetla a misja ciągle niezaliczona. Nie mam save'a przed. Konsola PS4. Będę wdzięczna za wskazówki

Top Bottom