Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
Menu

Register

Anulowany dodatek do W1 - The Witcher Outcast

+
HypeTheHunter

HypeTheHunter

Forum veteran
Apr 14, 2010
Anulowany dodatek do W1 - The Witcher Outcast

Okazuje się, że CDPR jednak planował wypuścić duży dodatek do pierwszego Wiedźmina :) Więcej info tutaj - LINK

S

szop_pracz

Forum veteran
Apr 14, 2010
ładne koncepty, zarys fabuły... no, całkiem interesujący.No i to tyle ;) Pewnie stwierdzili, że wolą się skupić na W2, może do niej wyjdzie w przyszłości jakiś większy dodatek nie opowiadający historii Geralta, w końcu ponoć taki elastyczny silnik ;>

D

DaZz07

Senior user
Apr 14, 2010
Może i dobrze, że nie został wydany. Wieśkiem od początku do końca powinni zajmować się ludzie, którzy ten słowiański świat czują, a nie kanadyjczycy.

K

kickowski

Senior user
Apr 14, 2010
dazz007 said:
Może i dobrze, że nie został wydany. Wieśkiem od początku do końca powinni zajmować się ludzie, którzy ten słowiański świat czują, a nie kanadyjczycy.
Click to expand...
Jednak szkoda trochę. Dla samej mantikory chciałbym w to zagrać ;) Choć i inne potwory są ciekawe.

A

ausir

Forum veteran
Apr 14, 2010
Nad projektem wbrew pozorom nie pracowali jedynie Kanadyjczycy...

D

DaZz07

Senior user
Apr 15, 2010
Faktycznie mogło być ciekawie: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=51228 Zarys całej fabuły

Hostile

Hostile

Mentor
Apr 15, 2010
Czyli znamy już wszystkie cztery tajemnicze projekty, nad którymi pracował CD Projekt RED. Tak, jak to było powiedziane w wycieku, trzy z nich miały dotyczyć świata Wiedźmina. Niestety, ze wszystkich czterech uchował się jedynie Wiedźmin 2... :p

HypeTheHunter

HypeTheHunter

Forum veteran
Apr 15, 2010
Jeszcze nie wiadomo. O ile dodatek do W1 został anulowany to RotWW nie jest jeszcze definitywnie stracony. Może w przyszłości doczekamy się Powrotu Białego Wilka :).A zarys fabuły dodatku jest całkiem ciekawy. Szkoda, że nic z tego nie wyszło.

Hostile

Hostile

Mentor
Apr 15, 2010
HypeTheHunter said:
Jeszcze nie wiadomo. O ile dodatek do W1 został anulowany to RotWW nie jest jeszcze definitywnie stracony. Może w przyszłości doczekamy się Powrotu Białego Wilka :).A zarys fabuły dodatku jest całkiem ciekawy. Szkoda, że nic z tego nie wyszło.
Click to expand...
No nie wiem, ciężko mi sobie wyobrazić Powrót Białego Wilka ukazujący się po Wiedźminie 2 na konsole, to by było trochę głupie (no chyba, że się naprawdę sprężą i zdążą przed premierą konsolowego Wieśka 2 albo ten się znacznie opóźni :p). Ale pożyjemy, zobaczymy...A co do dodatku, to wydaje mi się, że twórcy poszli śladem Sapkowskiego i jego sposobami przekręcania baśni w wiedźmińskich opowiadaniach, bo zarys fabuły Outcast wydaje mi się być inspirowany trochę baśnią braci Grimm "Titelitury" (oryg. Rumpelstilzchen) ;) Tak czy inaczej szkoda tego projektu...

HypeTheHunter

HypeTheHunter

Forum veteran
Apr 15, 2010
Myślę, że powrót do prac nad PBW jest możliwy tylko jeśli W2 odniósłby duży sukces na konsolach. Wtedy wg mnie byłby nawet pewny, w końcu cała część fabularna jest opracowana. A fani dwójki na pewno kupiliby prequel gry którą lubią. Bo na premierę PBW przed W2 nie ma chyba co liczyć :)

S

Sebaa

Senior user
Apr 15, 2010
Hm...Może jakaś grupa modderska podjęła by się zrealizować ten dodatek w formie przygody ?Wiem że szanse na to są małe ale zawsze jest jakaś nutka nadziei :D

Scani

Scani

Forum veteran
Apr 15, 2010
Sebii said:
Hm...Może jakaś grupa modderska podjęła by się zrealizować ten dodatek w formie przygody ?Wiem że szanse na to są małe ale zawsze jest jakaś nutka nadziei :D
Click to expand...
Pomyślałem dokładnie o tym samym, po przeczytaniu fabuły wydaje sie ona sensowna, a zrobienie czegoś takiego mogłoby nawet zwrócić uwage zagranicznych mediów. Pytanie jak ma się sprawa z prawami autorskimi?Posiada je CDPR czy roXidy?

S

szop_pracz

Forum veteran
Apr 15, 2010
HypeTheHunter said:
Myślę, że powrót do prac nad PBW jest możliwy tylko jeśli W2 odniósłby duży sukces na konsolach. Wtedy wg mnie byłby nawet pewny, w końcu cała część fabularna jest opracowana. A fani dwójki na pewno kupiliby prequel gry którą lubią. Bo na premierę PBW przed W2 nie ma chyba co liczyć :)
Click to expand...
Chyba, żeby wydać je obie naraz. W końcu W2 na konsole prawdopodobnie wyjdzie jakiś czas po wersji PCtowej, a jakby REDzi oddelegowali jakiś zespół do prac nad Powrotem Białego Wilka, to premiery mogłyby się zbiec. A taki zestaw 1 + 2 to by był chyba ewenement na skalę światową i, prawdę powiedziawszy, mogłoby być to cholernie interesujące :D

HypeTheHunter

HypeTheHunter

Forum veteran
Apr 15, 2010
Ale wymagałoby to ogromnych zasobów ludzkich których RED nie ma, w końcu to produkcja dwóch dużych gier jednocześnie. A nauczeni doświadczeniem Redzi już chyba nie będą się bawić w zlecanie prac zewnętrznym studiom :).
Sebii said:
Click to expand...
Zrobienie tego typu dodatku wymagałoby tak dużo czasu i pracy, że wątpię aby jakakolwiek grupa się tego podjęła. Choć oczywiście bardzo bym chciał :).

C

czempion9

Senior user
Apr 18, 2010
Może po wyjściu W2 ktoś podejmie się pracy nad tym projektem ;) Liczę na to :p

Karesh

Karesh

Mentor
Apr 18, 2010
czempion9 said:
Może po wyjściu W2 ktoś podejmie się pracy nad tym projektem ;) Liczę na to :p
Click to expand...
Po wyjściu W2 nikt na pewno nie będzie się bawił w wydawanie dodatku do W1, pierwszym celem będą konsole i poprawki do W2.

Yumemi13

Yumemi13

Forum veteran
Apr 18, 2010
Nic przecież nie stoi na przeszkodzie żeby anulowany dodatek wydać do części drugiej zamiast pierwszej :p W końcu fabuła dodatku i tak jest niezależna od głównego wątku fabularnego (czy nawet pobocznych) gry. Coś takiego mogłoby się pojawić jako wspominane przez niektórych DLC do Wiedźmina 2 - wykonane na nowym silniku, z nowszą grafiką, większymi możliwościami itp.

D

Dagon

Senior user
Oct 7, 2010
Niestety to nie jedyny anulowany dodatek do Wiedźmina, kolejnym był The Witcher - Scars of Betrayal, autorstwa OSSIAN STUDIOS - Grupy odpowiedzialnej za świetny dodatek do Neverwinter Nights 2 pt. "Wrota Zachodu".Cholernie szkoda mi tych projektów... :( A tutaj dowód na istnienie drugiego dodatku:http://www.ossianstudios.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=243

B

bluray12

Senior user
Oct 12, 2010
Ehh szkoda, wielka szkoda. Wiedźmin to nadal gra która ma duży potencjał i można było zrobić przynajmniej jeden duży, profesjonalny dodatek, wykorzystać potencjał gry.Sam wątek Outcasta bardzo mi się spodobał, Skellige to jedno z moich ulubionych państw kontynentu ^^

Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.