Anulowany dodatek do W1 - The Witcher Outcast
Okazuje się, że CDPR jednak planował wypuścić duży dodatek do pierwszego Wiedźmina
Więcej info tutaj - LINK
Okazuje się, że CDPR jednak planował wypuścić duży dodatek do pierwszego Wiedźmina
Jednak szkoda trochę. Dla samej mantikory chciałbym w to zagraćdazz007 said:Może i dobrze, że nie został wydany. Wieśkiem od początku do końca powinni zajmować się ludzie, którzy ten słowiański świat czują, a nie kanadyjczycy.
No nie wiem, ciężko mi sobie wyobrazić Powrót Białego Wilka ukazujący się po Wiedźminie 2 na konsole, to by było trochę głupie (no chyba, że się naprawdę sprężą i zdążą przed premierą konsolowego Wieśka 2 albo ten się znacznie opóźniHypeTheHunter said:Jeszcze nie wiadomo. O ile dodatek do W1 został anulowany to RotWW nie jest jeszcze definitywnie stracony. Może w przyszłości doczekamy się Powrotu Białego Wilka.A zarys fabuły dodatku jest całkiem ciekawy. Szkoda, że nic z tego nie wyszło.
Pomyślałem dokładnie o tym samym, po przeczytaniu fabuły wydaje sie ona sensowna, a zrobienie czegoś takiego mogłoby nawet zwrócić uwage zagranicznych mediów. Pytanie jak ma się sprawa z prawami autorskimi?Posiada je CDPR czy roXidy?Sebii said:Hm...Może jakaś grupa modderska podjęła by się zrealizować ten dodatek w formie przygody ?Wiem że szanse na to są małe ale zawsze jest jakaś nutka nadziei![]()
Chyba, żeby wydać je obie naraz. W końcu W2 na konsole prawdopodobnie wyjdzie jakiś czas po wersji PCtowej, a jakby REDzi oddelegowali jakiś zespół do prac nad Powrotem Białego Wilka, to premiery mogłyby się zbiec. A taki zestaw 1 + 2 to by był chyba ewenement na skalę światową i, prawdę powiedziawszy, mogłoby być to cholernie interesująceHypeTheHunter said:Myślę, że powrót do prac nad PBW jest możliwy tylko jeśli W2 odniósłby duży sukces na konsolach. Wtedy wg mnie byłby nawet pewny, w końcu cała część fabularna jest opracowana. A fani dwójki na pewno kupiliby prequel gry którą lubią. Bo na premierę PBW przed W2 nie ma chyba co liczyć![]()
Zrobienie tego typu dodatku wymagałoby tak dużo czasu i pracy, że wątpię aby jakakolwiek grupa się tego podjęła. Choć oczywiście bardzo bym chciałSebii said:Hm...Może jakaś grupa modderska podjęła by się zrealizować ten dodatek w formie przygody ?Wiem że szanse na to są małe ale zawsze jest jakaś nutka nadziei![]()
Po wyjściu W2 nikt na pewno nie będzie się bawił w wydawanie dodatku do W1, pierwszym celem będą konsole i poprawki do W2.czempion9 said:Może po wyjściu W2 ktoś podejmie się pracy nad tym projektemLiczę na to
![]()