Batman Arkham

+
Tego Gacka robi ekipa od Arkham Origins, nie od Arkham Knighta, a jeśli gra faktycznie będzie kontynuacją tamtej części (czyli wciąż przed Arkham Asylum) to ewentualny batmobil nie będzie czołgiem ;)

To, że był czołgiem, to mi właściwie nie przeszkadzało. Najgorsze były misje z pościgami. Ile ja się przy nich nakląłem, to tylko ja wiem. Ze dwa razy nawet chciałem rzucić grę w cholerę po tym jak po raz enty nie mogłem kogoś tam dogonić.

Ależ mnie rozczarowało tegoroczne TGA :/ Tak mocno teasowali nowego Batmana, jeszcze wczoraj aktor użyczający głosu tytułowej postaci w Origins zachęcał do oglądania gali i co? I nic. Zero.

Kolejny dzień, kolejne plotki o serii Arkham. Tym razem jest mowa o miękkim reboocie cyklu będącym przy okazji otwarciem dla całego uniwersum gier bazujących na komiksach DC.

Ponoć jutro o 17:00 mogą zapowiedzieć nowego Batmana.

Czyżby zatem jutro miała być oficjalna zapowiedź np. w postaci filmowego zwiastuna z ujawnieniem tytułu, a na DC Fandome rzucą już konkretne mięcho? Kto wie, może doczekamy premiery jeszcze tej jesieni albo na początku 2021, bo z plotek wynika, że ów Batman czyli Gotham Knights miałby zadebiutować jeszcze przed Suicide Squad: Kill the Justice League, a ten ponoć miałby wyjść z końcem przyszłego roku.

Trzymam kciuki za to oraz żeby to była solowa, fabularna przygodna w stylu dotychczasowych gier z serii Arkham, a nie jakieś multi-koop-looter-nie-wiadomo-co :sneaky: Podobnie życzyłbym sobie w przypadku Suicide Squad, bo wystarczy, że Square Enix zniszczyło mi Avengers robiąc z tego klona Destiny. Niech chociaż DC oferuje coś dla mnie.

Nahajpowałem się, a ci jak zwykle studzą zapał xD Wygląda na to teraz codziennie będą wrzucać po jednym obrazku.

Jak ktoś chce sprawdzić to niech poda na stronie kod 761.

Spoko, tylko co to w ogóle jest?
Kontynuacja Arkham Knight (choć twórcy temu zaprzeczają nie wiedzieć czemu), i obok Suicide Squad jedna z dwóch nowych gier osadzonych w świecie Batmana. Tyle że zamiast jednego bohatera w obu dano 4 grywalne główne postacie.

Kontynuacja Arkham Knight (choć twórcy temu zaprzeczają nie wiedzieć czemu), i obok Suicide Squad jedna z dwóch nowych gier osadzonych w świecie Batmana. Tyle że zamiast jednego bohatera w obu dano 4 grywalne główne postacie.
To nie jest kontynuacja Batman Arkham, tylko elseworld, swoje własne uniwersum. Gameplay i punkt wyjściowy fabuły jest zbliżony do epilogu serii Arkham, ale to tyle.

Zresztą już na starcie mamy tu Babs, która nie jest sparaliżowana, wyraźnie młodszego od niej Tima (z którym to Timem w epilogu uniwersum Arkham jest w związku małżeńskim), co zupełnie kłóci się z trylogią od Rocksteady.

Ghotam Knights to live service nastawione na coopa.

Suicide squad i tylko Suicide Squad jest w uniwersum Arkham i rozgrywa się po jego epilogu.

Tak jak kocham Batmana, tak Bat-family to dla mnie zawsze był totalny przypał. Pas.

Dla mnie zawsze Robin był pasem. W każdym wykonaniu. Może to kwestia kolorów i pelerynki, bo Dick Grayson i Jason Todd w swoich solowych odsłonach mi nie przeszkadzają. Jestem nawet pewien, że będę grał którymś z nich :D

Top Bottom